ولين گام براي سخن گفتن به يک زبان دانستن شيوه هاي محاوره و به قول انگليسي ها greetings و به قول اسپانيايي ها SALUDOS است. اين موضوع به شيوه هاي مختلف محاوره در موقعيتهاي مختلف خواهد پرداخت. براي شروع مقدمات يک مکالمه کوچک ارايه ميشود...اما اين رشته سر دراز دارد....... 1. SALUDOS/ سلام کردن ¡Hola! سلام! ¡Buenas! سلام! ¡Buenos días! o ¡Buen día! صبح بخير! ¡Buenas tardes! عصر بخير! ¡Buenas noches! شب بخير! 2. ¿CÓMO ESTÁS?/ احوال پرسي ¿Cómo está-ás? حال شما خوب است? ¿Qué tal? اوضاع چگونه است . آيا همه چيز بر وفق مراد است? ¿Qué hacés? چه خبر? 3. RESPUESTA/ پاسخ Bien, gracias.¿ Y usted/ tú? خوبم, متشکرم; و شما? No muy bien. خيلي خوب نيستم. Bastante bien. بسيار خوب. Más o menos. اي... بد نيستم معادل so so در انگليسي. Muy bien/Re-bien.) خيلي خوبم. Nada en especial. خبر خاصي نيست. No mucho. نه زياد. 4. DESPEDIDAS/ خداحافظي Adiós. خدا حافظ. Chau. خدا حافظ (غير رسمي) Hasta la vista./ Hasta luego. بعدا شما را ميبينم. Nos vemos pronto. به زودي شما را ميبينم. Hasta mañana. فردا شما را مي بينم. Te voy a extrañar. دلم برايت تنگ خواهد شد. Mandale cariños a … سلام مرا به... برسان _________________
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد به دليل وسعت گستره جغرافيايي زبان اسپانيايي شيوه هاي مختلفي هم براي احوالپرسي وجود دارد در زير برخي از اين تنوع ها ارايه شده است: Hola سلام سلام(براي پاسخگويي به تلفن) ¿Hola?, ¿bueno?, ¿ diga? ¿Dígame?, ¿si? در کشورهاي مختلف از شيوه هاي مختلف بالا براي پاسخگويي به تلفن استفاده ميشود Adiós, Hasta luego خدا نگهدار، تا بعد! در شرايط غير رسمي از کلمه chau هم استفاده ميشود ¿Cómo estás? ¿Cómo está? ¿Qué tal? حال شما چطور است؟ Muy bien , gracias, estupendamente خيلي خوبم , سپاسگذارم , عالي (بسيار بسيار خوب) Buenos días, Buenas صبح بخير Buenas tardes, Buenas عصر بخير Buenas noches شب بخير ¿Cómo te va? ¿Cómo le va? ¿Qué tal? ¿Qué hay? اوضاع و احوال چگونه است؟ چه خبر؟ ¿Qué pasa? چه شده؟ چه اتفاقي افتاده؟ ¿Cómo te llamas? ¿Cómo se llama usted? ¿Cual es tu/su nombre? نام شما چيست؟ Me llamo Pablo. Soy Pablo نام من پابلو است (ترجمه تحت اللفظي آن ميشود: من پابلو ناميده ميشوم) من پابلو هستم Mucho gusto. Encantado . Encantado de conocerte/ conocerle از ديدار شما خوشبختم Bienvenido , bienvenida, bienvenidos, bienvenidas خوش آمديد
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد يادگيري زبان از طريق شبيه سازي موقعيت ها، هميشه از ترفند هاي موثر در يادگيري کاربردي و سريع يک زبان بوده است. از اين روي در پي، برخي از اين موقعيت ها را خواهم آورد. فهرست موضوعات: 1-ملاقات با ديگران 2-در فرودگاه 3-در ساحل( تفريح) 4-در رستوران 5-در هتل 6-در شهر 7-مراقبتهاي پزشکي 8-خريد
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد ملاقات با ديگران(1) 25 کلمه مورد نياز در اين بخش: hola سلام adiós خدا نگهدار sí بله no نه(خير) por favor لطفا gracias سپاسگذارم muchas gracias بسيار سپاسگذارم dispénseme ببخشيد perdón ببخشيد OK بسيار خوب de nada خواهش ميکنم hasta mañana تا فردا (فردا ميبينمت) hasta luego تا بعد adelante بفرماييد داخل siéntese بنشينيد repita تکرار کن traduzca ترجمه کن señor آقا señora خانم señorita دوشيزه el amigo دوست(مذکر) la amiga دوست(مونث) el esposo شوهر la esposa زن(همسر) salud معادل انگليسي cheers, gesundheit به معناي سلامت باشيد (شادي و خوشنودي) 10 جمله پر کاربرد ¿Cómo se llama usted? نام شما چيست Me llamo María. نام من ماريا است Mucho gusto. از ديدار شما خوشبختم ¿De dónde es usted? شما اهل کجا هستيد؟ Soy de Nueva York من اهل نيويورک هستم ¿Habla inglés? آيا انگليسي صحبت ميکنيد؟ Hablo un poco de español. من کمي اسپانيايي صحبت ميکنم ¿Cómo se dice ... en español? در اسپانيايي به ..... چه مي گويند؟ ¿Qué significa ... ? ..... يعني چه؟ ¿Cómo se pronuncia esta palabra? اين کلمه چگونه تلفظ ميشود؟
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد در فرودگاه(2) En el aeropuerto El aeropuerto de barcelona 25 کلمه مورد نياز در اين بخش: la maleta چمدان el equipaje بار (اثاثيه) billete يا el boleto بليط el guardia de seguridad نيروهاي امنيتي el detector de metales فلز ياب el seleccionador de rayos دستگاه اشعه ايکس la banda کمر بند ايمني el carrito de equipaje کارت بار el maletero کارگر حمل بار la sección de no fumar بخش سيگار ممنوع el pasaporte گذرنامه el talón برگه رسيد بار el maletín کيف دستي la aduana اداره گمرک el reclamo de equipaje منطقه تحويل گرفتن بار el pase de abordar مسير حمل و نقل el, la sobrecargo مهماندار هواپيما el compartimiento de equipaje تحويل بار la mesita ميز کوچک el pasillo راهرو la terminal پايانه la pista باند فرودگاه el vuelo پرواز el ala بال la cola دم 10 جمله پر کاربرد ¿Qué terminal necesita Ud.? شما چه پايانه اي بايد برويد؟ Busco la terminal norte. به دنبال پايانه شمال ميگردم ¿Para dónde sale Ud.? شما کجا ميرويد؟ Voy a México. به مکزيک ميروم La terminal norte es para los vuelos internacionales. پايانه شمال مخصوص پروازهاي بين المللي است ¿Dónde puedo reclamar mi equipaje? از کجا ميتوانم بارم را تحويل بگيرم ¿Dónde está la aduana? گمرک کجاست؟ Por favor, ¿me puede ayudar con las maletas? آيا امکان دارد در حمل بار کمکم کنيد ؟ لطفا ¿Me permite ver su talón? آيا ميتوانم رسيد بار شما را ببينم؟ ¿Cuántas maletas tiene? چند چمدان داريد؟
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد کلمه مورد نياز در اين بخش: la playa ساحل تفريحي (پلاژ) el mar دريا tomar el sol حمام آفتاب گرفتن la piscina استخر el/la salvavidas طناب محافظ دريا el colchón neumático بالش هوا la sombrilla چتر (سايه بان) la pelota توپ los lentes oscuros عينک دودي el traje de baño لباس شنا(لباس حمام) la ola موج nadar شنا کردن la arena ماسه el respirador لباس غواصي la crema solar کرم ضد آفتاب la concha marina صدف دريايي la nevera يخچال (تهويه مطبوع) barco کشتي el agua آب el planeador de mar تخته موج سواري cangrejo خرچنگ la costa ساحل la toalla حوله la marea alta درياي طوفاني la marea baja درياي آرام 10 جمله پر کاربرد ¿Hay algún salvavidas? آيا در دريا محافظ وجود دارد؟ ¿Es seguro para niños? آيا براي کودکان امن است؟ ¿Es seguro nadar aquí? آيا اينجا براي شنا کردن امن است؟ ¿Podemos nadar aquí? آيا ميتونيم اينجا شنا کنيم؟ ¿La playa es de arena? آيا ساحل ماسه اي است؟ ¿Se puede bucear aquí sin peligro? آيا ميتوان بدون خطر اينجا شيرجه زد؟ ¿A qué hora es la marea alta? در چه ساعتي دريا طوفاني است؟ ¿A qué hora es la marea baja? در چه ساعتي دريا آرام است؟ ¿Hay una corriente fuerte? آيا جريان شديد آب هست؟
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد در رستوران 25 کلمه مورد نياز در اين بخش: la bebida نوشيدني bien cocido خوش پخت (خوب پخته شده) la cuchara قاشق el cuchillo چاقو la cuenta صورتحساب la mesa ميز el mesero / el camarero پيشخدمت el menú فهرست غذا menú del día غذاي روز el pan نان picante تند (طعم غذا) la pimienta فلفل pimientero فلفل دان el platillo فنجان el plato بشقاب poco cocido نيمه پز ( نپخته) el postre دسر la propina انعام la sal نمک el salero نمکدان la servilleta دستمال la tarjeta de crédito کارت اعتباري la taza فنجان el tenedor چنگال el vaso ليوان 10 جمله پر کاربرد ¿Qué está incluido? محتوايات [اين غذا] چيست؟ ¿Viene con ensalada? آيا [اين غذا] به همراه سلاد مي آيد؟ ¿Cuál es la sopa del día? سوپ روز چيست؟ ¿Qué me recomienda? شما چه پيشنهادي براي من داريد؟ ¿Puede darme ... ? آيا ممکن است .......را براي من بياوريد؟ La cuenta, por favor. صورتحساب ، لطفا. Estuvo delicioso. خوشمزه بود. ¿Dónde hay un buen restaurante? کجا يک رستوران( غذاخوري) خوب هست؟ Quisiera reservar una mesa para dos. ميخواهم يک ميز دو نفره رزرو کنم. ¿Qué clase de ... tiene? چه نوع ..... داريد؟ محض اطلاع: يکي از بزرگترين دغدغه هاي مسلمانان به هنگام سفر به کشورهاي غير اسلامي آن است که غذاهاي اسلامي و يا به عبارتي حلال را به سختي پيدا ميکنند( بخصوص در رستورانها) 1-خوردن غذاهاي گوشتي بدليل ذبح غير اسلامي محل شبهه است. 2-غذاهاي دريايي هم به نوع ماهي بستگي دارد که فلس دار باشد يا نباشد 3-غذا هاي سرخ کردني اگر با روغن حيواني درست شده باشد محل اشکال است خلاصه براي کسي که پايبند به اسلام باشد سفر به کشورهاي غير اسلامي دشوار است. البته معمولا در همه کشورها رستورانهاي عربي و يا حتا ايراني وجود دارد که در اولين اقدام مسافران آنها را شناسايي ميکنند. نکته قابل تامل آن است که معمولا به رستورانهاي ايراني نميتوان اطمينان کرد( به جهت عدم رعايت استانداردهاي اسلامي) ولي در عوض رستورانهاي لبناني ها در هر کجا که باشد معمولا قابل اطمينان و اسلامي است... در منطقه آمريکاي لاتين به دليل مهاجرت اعراب رستورانهاي عربي وجود دارد که از اين حيث نگراني ها را براي کساني که مقيد هستند برطرف ميکند.
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد در هتل ( مهمانپذير) 25 کلمه مورد نياز در اين بخش: el cuarto de baño حمام la cama تخت خواب la pensión پانسيون el cuarto doble اتاق دوخوابه el ascensor آسانسور la llave کليد la entrada لابي هتل el/la gerente مدير servicio de cuarto سرويس اتاق la ducha دوش el portero مامور حمل بار el botones زنگ اخبار el huésped ميهمان el balcón بالکن con aire acondicionado تهويه مطبوع la bañera وان حمام la cuenta صورتحساب el recibo پذيرش el desayuno صبحانه la cena نهار el almuerzo شام cuarto con desayuno اتاق به همراه صبحانه la cama matrimonial اتاق دو تخته pensión completa اتاق کامل( از نظر سرويس) media pensión اتاق نيمه کامل( از نظر سرويس) 10 جمله پر کاربرد ¿Puede recomendarme un hotel barato? آيا ميتوانيد يک هتل ارزان به من پيشنهاد کنيد؟ ¿Cuánto cobra por noche? هر شب اقامت چقدر هزينه دارد؟ ¿Hay algo más barato? آيا ارزانتر هم هست؟ ¿Tiene cuartos libres? اتاق خالي داريد؟ Quisiera un cuarto sencillo. يک اتاق يک نفره ميخواهم. ¿Me permite ver el cuarto? آيا اجازه ميدهيد اتاق را ببينم؟ No hay agua caliente. آب گرم وجود ندارد No me gusta esta habitación. از اين اتاق خوشم آمده. ¿Cuánto cuesta por semana? هزينه يک هفته [اقامت] چقدر ميشود ¿Están las comidas incluidas ? آيا [هزينه ها] غذا ها را هم شامل ميشود؟
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد در شهر 25 کلمه مورد نياز در اين بخش: el teléfono público تلفن عمومي los servicios سرويس بهداشتي los baños públicos دستشويي عمومي el paradero de autobuses ايستگاه اتوبوس la estación del metro ايستگاه مترو el estacionamiento پارکينگ خودرو el museo موزه el semáforo چراغ راهنما la farmacia داروخانه el mercado فروشگاه el poste de luz چراغ la calle خيابان la policía پليس el cruce تقاطع - چهار راه el letrero علامت خيابان la panadería نانوايي la esquina ميدان el basurero سطل زباله el/la peatón\a عابر پياده la librería کتابفروشي el taxi تاکسي la avenida خيابان el zócalo ميدان اصلي el quiosco de periódicos باجه روزنامه فروشي el supermercado سوپر مارکت 10 جمله پر کاربرد �Dónde están los servicios higiénicos? سرويس بهداشتي کجا است؟ �Dónde están los baños públicos? دستشويي عمومي کجا است �Dónde está el paradero de autobuses? ايستگاه اتوبوس کجا است �Puede ayudarme? مي توانيد به من کمک کنيد؟ No comprendo. متوجه نميشوم. Me he perdido. من گم شده ام. �Dónde está la zona comercial? مرکز خريد کجا است؟ �Hay una guía telefónica? آيا راهنماي تلفن وجود دارد؟ ¡Socorro! کمک! Mi dirección es......o آدرس من ....... است نقشه شهر مادريد
پاسخ : اسپانيايي صحبت کنيد مراقبتهاي پزشکي 25 کلمه مورد نياز در اين بخش: la medicina پزشکي la cápsula کپسول la tableta قرص la píldora دارو(قرص) la inyección تزريق el ungüento پماد - مرهم descanso en cama استراحت در تخت (استراحت مطلق) la cirugía عمل جراجي la toalla calentadora حوله گرم کننده la bolsa de hielo کيسه يخ el hospital بيمارستان el enyesado گچ گرفتن la muleta آتل - عصاي بيمار el médico پزشک la enfermera پرستار el salpullido محل خارش يا تحريك روي پوست ، جوش ، دان los escalofríos سرماخوردگي به همراه لرز el dolor درد alta presión sanguínea فشار خون بالا el resfriado سرما خوردگي la torcedura رگ برگ شدگي ، پيچ خوردن la infección عفونت ، سرايت مرض la fractura شکستگي استخوان la cortada بريدگي el golpe كوفته شدن ، كبودشدگي 10 جمله پر کاربرد Estoy enfermo\a بيمار هستم ¿Dónde le duele? کجا درد ميکند؟ ¿Tiene fiebre? تب داري؟ ¿Desde cuándo se siente así? چند وقت است که اينگونه حس ميکني؟ ¿Podría llamar a un médico, por favor? آيا ممکن است يک پزشک صدا کنيد لطفا؟ ¿Puede visitarme el médico? آيا پزشک ميتواند مرا ببيند؟ Tengo náuseas. حالت تهوع دارم. Tengo alergia. حساسيت دارم. Tengo diarrea. اسهال دارم Me duele la espalda کمرم درد ميکند.