___________________________________ پیغو (پیقو) یا باشه (نام علمی: Accipiter brevipes) پرنده شکاری کوچکی از خانوادهٔ قوشیان است. پیقو در مناطق جنگلی بالکان و یونان تا شرق روسیه تخمگذاری می کند و برای زمستانگذرانی به نواحی جنوبیتر از مصر تا غرب ایران مهاجرت میکند. مهاجرت پیقو در دستههای بزرگ انجام میشود. پیقو بر روی درختان لانهسازی میکند و ۳ تا ۵ تخم میگذارد. از پرندگان کوچک، حشرات و مارمولکها تغذیه میکند و در شکار بر عنصر غافلگیری تکیه دارد. این پرده یک شکارچی کوچک با بالهای پهن کوتاه و دم دراز است که برای مانور در میان درختان مناسبند. پیقو شباهت زیادی به قرقی دارد و مادهٔ آن را به دشواری میتوان از مادهٔ قرقی تشخیص داد. دمش کوتاهتر، بالهایش درازتر و نوکتیزتر از قرقی است و همین آن را ظاهری شاهین-مانند میبخشد. طول بدن پیقوی نر ۳۰ تا ۳۷ سانتیمتر و فاصلهٔ بالهایش ۶۳ تا ۷۶ سانتیمتر طول بال دارد. مادهها بزرگترند اما اختلاف اندازهٔ دو جنس در حد قرقی نیست. سطح زیرین بالها سفید، نوک بالها سیاه و رنگ چشم وی همچون دیگر پرندگان این خانواده کاملأ زرد نیست بلکه به قهوهای و قرمز میگراید. سطح پشتی پرندهٔ نر خاکستری سربی و پرندهٔ ماده خاکستری ذغالی است. ___________________________________