حکیم نظامی یکی دیگر از شاعران بنام ایران زمین است که متاسفانه در مورد او نیز مانند مولانا خطر جعل ملیت از ایرانی به آذربایجانی بسیار جدی است. شاعری بزرگ که در قریه تاد در حوالی تفرش دیده به جهان گشود و بسرعت نگینی دیگر بر انگشتری ادب ایران شد. در مخزن الاسرار همانند شیخ بزرگ شیراز سخن می گوید و در اسکندر نامه چنان رزم اسکندر گجستک را با ایرانیان به عصویر می کشد که تنها فرزانه طوس هماورد اوست. در خسرو و شیرین، لیلی و مجنون و هفت پیکر آنچنان ظریف سخن می گوید که انگار شخصی دیگر است و نه آن کسی که چنان با قدرت و صلابت در اسکندرنامه (شرفنامه و اقبالنامه) پیکار را به تصویر کشیده است. در زیر مناظره خسرو و فرهاد را برایتان می گذارم تا شما نیز به قول فرزانه طوس حکیم را آفرین گویید: نخستين بار گفتش كز كجائى بگفت از دار ملك آشنائى بگفت آنجا به صنعت در چه كوشند بگفت انده خرند و جان فروشند بگفتا جان فروشى در ادب نيست بگفت از عشقبازان اين عجب نيست بگفت از دل شدى عاشق بدينسان؟ بگفت از دل تو مى گوئى من از جان بگفتا عشق شيرين بر تو چونست بگفت از جان شيرينم فزونست بگفتا هر شبش بينى چو مهتاب بگفت آرى چو خواب آيد كجا خواب بگفتا دل ز مهرش كى كنى پاك بگفت آنگه كه باشم خفته در خاك بگفتا گر خرامى در سرايش بگفت اندازم اين سر زير پايش بگفتا گر كند چشم تو را ريش بگفت اين چشم ديگر دارمش پيش بگفتا گر نيابى سوى او راه بگفت از دور شايد ديد در ماه بگفتا گر بخواهد هر چه دارى بگفت اين از خدا خواهم به زارى بگفتا دوستيش از طبع بگذار بگفت از دوستان نايد چنين كار بگفت آسوده شو كاين كار خامست بگفت آسودگى بر من حرامست بگفتا رو صبورى كن در اين درد بگفت از جان صبورى چون توان كرد بگفت از صبر كردن كس خجل نيست بگفت اين دل تو اند كرد دل نيست بگفت از عشق كارت سخت زارست بگفت از عاشقى خوشتر چه كارست بگفتا در غمش مى ترسى از كس بگفت از محنت هجران او بس بگفتا چونى از عشق جمالش بگفت آن، كس نداند جز خيالش بگفت از دل جدا كن عشق شيرين بگفتا چون زيم بى جان شيرين بگفت او آن من شد زو مكن ياد بگفت اين كى كند بيچاره فرهاد بگفت ار من كنم در وى نگاهى بگفت آفاق را سوزم به آهى چو عاجز گشت خسرو در جوابش نيامد بيش پرسيدن صوابش به ياران گفت كز خاكى و آبى نديدم كس بدين حاضر جوابى
اینجا همه فرنوش رو به عنوان مدیر شعر و ادب میشناسن. و کاملا از عهده ی این بخش براومده. خسته نباشی خانومی