پیغوی کوچک از پرندگان شکاری کوچک به شمار می رود و مقیم آسای جنوبی و آفریقاست . طول بدن آن 26 الی 30 سانتی متر و دارای بالهای پهن و دم میله ایی مانند و بلند است که امکان مانور های سریع را به آن می دهد . این پرنده در هنگان بلوغ کامل دارای سطح پشتی به رنگ خاکستری روشن و سطح شکمی متمایل به قرمز است . نر و ماده به هم شبیه بوده ولی جنس ماده اندکی بزرگتر از نر است . پرنده های نابالغ ، دارای سطح پشتی قهوه ایی و سطح شکمی سفید با لکه های قهوه ایی هستند و دمشان میله مانند ست. این پرنده در مناطق جلگه ایی و جنگل های باز زندگی می کند وبرای شکار از حمله های ناگهانی استفاده می کند. بدین ترتیب که در یک مکان به کمین نشسته و به طور ناگهانی به شکار خود حمله می کنند. غذای اصلی پیغوی کوچک را مارمولک ، پرندگان و پستانداران کوچک تشکیل می دهد. . این پرنده برای لانه سازی ، بالای درختان را ترجیح میدهد . و هرساله یک لانه جدید می سازد و حدود سه تا هفت تخم می گذارد