تُرُمتای (نام علمی: Falco cherrug) نوعی شاهین کوچک است که در نواحی نزدیک به قطب شمال تخمگذاری کرده و در زمستان به نواحی گرمسیری و زیرگرمسیری مهاجرت میکند. ترمتای ۲۴ تا ۳۳ سانتیمتر طول دارد و فاصلهٔ بالهایش ۵۰ تا ۶۷ سانتیمتر است. در قیاس با دیگر شاهینهای کوچک تنومندتر است. میانگین وزن نرها ۱۶۵ گرم و مادهها ۲۳۰ گرم است.