1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

چرا مهارت کامپیوتری هنوزم جذاب‌ترین ویژگی یه کارمنده؟

شروع موضوع توسط talisman ‏19/9/26 در انجمن بازارچه انجمن

1. داره راه میوفته!

امتیاز دستاورد:
    8
    بچه‌ها، بیایید امروز یکم درد دل کنیم. راستش من فکر می‌کردم تو این دوره زمانه که همه گوشی هوشمند دستشونه، اخبار هوش مصنوعی همه‌جا رو پر کرده و ماشین‌ها دارن خودران می‌شن، دیگه یه سری چیزای پایه تو محیط کار حل شده است. فکر می‌کردم «سواد کامپیوتری» دیگه یه آپشن نیست و همه حداقل‌های کار با سیستم رو بلدن. اما واقعیتِ توی شرکت‌ها، قضیه‌اش کاملاً فرق می‌کنه.
    باور کنید مهارت کار با کامپیوتر هنوز هم یکی از جذاب‌ترین و خفن‌ترین ویژگی‌های یه کارمنده. می‌دونید چرا؟ چون برخلاف تصورمون، سطح سواد کامپیوتری تو خیلی از شرکت‌ها به طرز عجیبی پایینه و کسی که کارش رو بلده، مثل یک قهرمان می‌درخشه.

بذارید دو تا مثال واقعی از همین شرکتی که توش کار می‌کنم براتون بزنم تا عمق فاجعه رو درک کنید.

همین چند وقت پیش، یکی از همکارام که اتفاقاً رزومه خیلی پرباری هم داره و تو کار تخصصی خودش حرفه‌ایه، وسط روز با وحشت صدام کرد. رنگش پریده بود! گفت: «سیستمم کلاً هنگ کرده، هیچ‌کاری نمی‌تونم بکنم، تمام فایل‌های پروژه‌ام پرید!» با عجله رفتم بالای سرش ببینم چه فاجعه‌ای رخ داده. می‌دونید مشکل چی بود؟ کابل موس از پشت کیس درآمده بود! یعنی طرف حتی به ذهنش نرسید که یه نگاه به زیر میز بندازه یا بلد نبود یه موس ساده رو از پورت USB بکشه بیرون و دوباره جا بزنه. نیم ساعت تمام کارش رو ول کرده بود و استرس گرفته بود سر یه کابلی که فقط باید هولش می‌داد سر جاش.

یا یه مثال دیگه از مدیر یکی از بخش‌ها براتون بزنم. ایشون آدم بسیار باسابقه و محترمیه. چند روز پیش می‌خواستیم یه نرم‌افزار ساده پی‌دی‌اف‌خوان براش نصب کنیم. پیام آپدیت و نصب روی صفحه‌اش آمده بود. چنان با ترس به مانیتور و اون پنجره پاپ‌آپ نگاه می‌کرد که انگار کدهای پرتاب موشک هسته‌ای جلوش باز شده! می‌گفت: «من اصلاً به این دست نمی‌زنم، یه وقت دکمه اشتباهی می‌زنم کل اطلاعات مالی شرکت پاک می‌شه!» آخرش خودم رفتم دو تا Next زدم و تمام. آدم‌های قدیمی‌تر و باتجربه‌ای داریم که تو کار خودشون استادن، اما وقتی نوبت به آپدیت کردن یه نرم‌افزار ساده یا نصب یه برنامه می‌رسه، کاملاً فلج می‌شن.

اینجا دقیقاً همون نقطه‌ایه که می‌خوام یه خواهش بزرگ از همه کسانی بکنم که تازه می‌خوان وارد بازار کار بشن یا دنبال ارتقای شغلی هستن.

تو رو خدا، عاجزانه ازتون خواهش می‌کنم، قبل از اینکه رزومه بفرستید برای شرکت‌ها و برید کارمند بشید، برید ICDL و مهارت‌های پایه کامپیوتر رو اصولی یاد بگیرید!

ICDL فقط برای این نیست که یه مدرک بگیرید و بذارید تو کشوی میزتون خاک بخوره. وقتی شما تو شرکت نمی‌تونی یه فایل رو درست زیپ کنی و ایمیل بزنی، وقتی نمی‌دونی فرق Save و Save As تو ورد چیه، وقتی برای یه تنظیمات ساده پرینتر یا وصل شدن به وای‌فای شرکت لنگ می‌مونی و باید منتظر پشتیبانی آی‌تی بمونی، هم استرس تمام وجود خودت رو می‌گیره، هم بقیه روی شما به عنوان یه نیروی کارآمد و مستقل حساب نمی‌کنن. جذابیت یه کارمند مدرن به اینه که وقتی پشت سیستم می‌شینه، خیال مدیرش راحت باشه که این آدم از پسِ کارای خودش برمیاد.

حالا خیلی‌ها میان تو همین فروم‌ها می‌پرسن: «خب از کجا یاد بگیریم؟ تو اینترنت پر از فیلمه دیگه.»

راستش رو بخواهید، برای کسی که پایش تو کامپیوتر ضعیفه، ویدیوی آموزشی و یوتیوب دیدن اصلاً جواب نمی‌ده. شما با نگاه کردن به دست یکی دیگه راننده نمی‌شی؛ کار با سیستم هم همینه. باید بشینی پشت سیستم، ارور بگیری، با کیبورد و محیط ویندوز درگیر بشی تا ترست بریزه.

اگر دنبال جایی می‌گردید که این مهارت‌ها رو یه بار برای همیشه و به صورت کاربردی یاد بگیرید، یکی از بهترین جاهایی که من همیشه به دوستان و فامیل معرفی می‌کنم، آموزشگاه «فن آموزان» هست.

چرا فن آموزان رو پیشنهاد می‌دم؟ دو تا دلیل خیلی محکم دارم. اول اینکه کلاس‌هاشون تئوری و خسته‌کننده نیست. کارگاه‌های کاملاً عملی دارن. یعنی استاد بالا سرته و با سیستم‌های مجهز و به‌روز (مثلاً کار با ویندوز ۱۱ که الان تو شرکت‌های مدرن واجبه) آموزش می‌بینی. تا خودت تمرین نکنی و یاد نگیری، از کلاس بیرون نمیای. دلیل دوم که برای خیلیامون مهمه، بحث هزینه‌هاست. قیمت دوره‌های فن آموزان به نسبت خیلی از آموزشگاه‌های دیگه که فقط اسم درکردن و خروجی خاصی هم ندارن، به شدت منصفانه و مناسبه. شما یه هزینه کاملاً معقول و اقتصادی می‌کنی، ولی در عوض مهارتی رو می‌خری که تا آخر عمر کاریت همراهته.

خلاصه اینکه، تو سالی که همه دارن از چت‌جی‌پی‌تی حرف می‌زنن، بلد نبودن کار با پوشه‌ها و نرم‌افزارهای آفیس، یه نقطه ضعف وحشتناکه. برید روی خودتون سرمایه‌گذاری کنید تا تو محیط کار، به جای اینکه منتظر بمونید یکی بیاد موس شما رو وصل کنه، همون کارمند مستقلی باشید که همه از سرعت عملش کیف می‌کنن.

شما هم از این شاهکارها تو محیط کارتون دیدید؟ عجیب‌ترین چیزی که همکارتون یا حتی مدیرتون تو کار با کامپیوتر بلد نبوده چی بوده؟ بیاید زیر همین پست تعریف کنید یکم دور هم بخندیم (و البته گریه کنیم!).
    برای شرکت در دوره icdl کلیک کنید

M @ H @ K از این پست تشکر کرده است.
  2. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    33
    ما همکار داشتیم لیسانس کامپیوتر داشت ولی حتی مشکلات کوچیکی که برای یه اپ پیش میومد رو نمیتونست خودش رفع کنه.
    یا یه همکار دیگه داشتم این گرافیست بود. خودش نمیتونست یه فوتوشاپ نصب کنه روی لپتاپش. خیلی عجیبه واقعا