شب یلدا ، شب شیرین عشق است شب طولانی و دیرین عشق است شب یلدا ، شب شعر و ترانه است شب دورهمی با هندوانه است همین امشب اگر سودی به پیش است شب دیدار با یار و قوم و خویش است شب یلدا، شب دلهای پاک است شب خندیدن گل های پاک است
سلام و سپاس از مدیر فرزانه ی عزیز قسمت آیین های زمستان خیلی خوب و به جا بود ازین بابت که خیلی به این موضوع پرداخته نمیشه و داشت فراموشمون میشد. تبریک به همه ی دوستان تاپ فرومی انشالله و امیدوارم که روزگارتون شیرین و شاد و پر امید باشه در این شب ها ..
«یلدا» در شعر شاعران پارسی/ سرما حریف قصه مادر بزرگ نیست ایرانیان از دیرباز طولانیترین شب سال را پاس میداشتهاند و تشبیهات و تمثیلات این شب نیز در شعر شاعران ایران زمین، مورد توجه بوده و هست نگفتمت که به یغما رَوَد دِلَت، سعدی چو دل به عشق دهی دلبران یغما را هنوز با همه دردم امید درمانست که آخری بود آخر، شبان یلدا را نظر به روی تو هر بامداد نوروزیست شب فراق تو هر شب که هست، یلداییست خلاص بخش خدایا همه اسیران را مگر کسی که اسیر کمند زیباییست سعدی برآی ای صبح مشتاقان اگر نزدیک روز آمد که بگرفت این شب یلدا، ملال از ماه و پروینم سعدی بر سر آنم که گر ز دست برآید دست به کاری زنم که غصه سر آید خلوت دل نیست جای صحبت اضداد دیو چو بیرون رود فرشته درآید نور ز خورشید جوی بو که برآید صحبت حکام، ظلمت شب یلداست حافظ ای لعل لبت به دلنوازی مشهور وی روی خوشت به ترکتازی مشهور با زلف تو قصهای ست ما را مشکل همچون شب یلدا به درازی مشهور عبیدزاکانی آبروی شمع را بیهوده نتوان ریختن صد شب یلداست در هر گوشه ی زندان ما عرفی شیرازی هست در سالی شبی ایام را یلدا و لیک کس نشان ندهد که ماهی را دو شب یلدا بود تنگ چشمان را، نیاید روی زیبا در نظر قیمت گوهر چه داند هر که نابینا بود خواجوی کرمانی از عُمر رفته نیز شماری کن مشمار جُدی و عقرب و جوزا را دور است کاروان سحر زینجا شمعی بباید این شب یلدا را پروین اعتصامی در پایان ، شعری از نغمه مستشارنظامی درباره این شب رمزآلود که در تمام ابیات آن، به توصیف شب یلدا میپردازد و از آن به عنوان «شب بلند غزلهای مشرقی» و «شب یکی شدن ماه و آفتاب» یاد می کند: یلدا شب بلند غزلهای مشرقی ست میلاد هر ترانه زیبای مشرقی ست آهسته می رسند به مقصد، ستاره ها مهتاب گاهواره رویای مشرقی ست سرما حریف قصه ی مادربزرگ نیست دستش لحاف کرسی گرمای مشرقی ست «از هرچه بگذری، سخن دوست خوشتر است» حافظ دوای روح و مسیحای مشرقی ست سیب و انار و پسته، شیرین و ترش و شور طعم اصیل یک شب یلدای مشرقی ست حالا که دوستان همه جمعند، دف بیار چشم انتظار صد دل شیدای مشرقی ست یلدا شب یکی شدن آفتاب و ماه میلاد هر ترانه زیبای مشرقی ست
يلدا ! كنار سفره رنگين ميوه ها خوش عيش مي كني به تمامي شيوه ها مهمانمان نمي شود امشب سحر نترس بر روي هم اگر چه سوارند گيوه ها داغ است داغ قلب شما روي سينه ام در اين هواي سرد كه يخ بسته جيوه ها من آب مي شوم بر آغوشتان عروس آخر رها شديد رها مثل بيوه ها امشب گذشت سال دگر هم قرار ما يلدا- كنار سفره رنگين ميوه ها
یلدا دختر بلند بالای آذر، دلبرِ گیسو پریشانِ خزان عزیز دردانه ی ابرو کمان بنشین... بنشین که برایت عشق دم کنم و فال حافظ بگیرم که انار غصه هایت را دانه دانه کنم و جیب هایت را پُر کنم از آجیل خوشبختی... که لب هایت را مهمان لبخند کنم و دلت را خانه ی شادی ... می بینی ؟! این ثانیه ها هم ، از بودنت دل نمی کنند نازِ ماه را می کشند تا کمی بیشتر ، چلچراغ آسمان باشد و منت آفتاب را ، تا دیرتر به دست بوسی زمین بیاید. می خواهند تا سحر با تو باشند شاهنامه بخوانند و خاطره ها را زنده کنند دختر اهورایی ایران ... دلبر که تو باشی ، تاریکی هم دل بخواه است عروس سپید دانه ها... کنار کرسی احساس تو، شبیه تمام سال های پیش جان می گیریم دل هایمان را بهم گره می زنیم و سرمای زمستان را تاب می آوریم. - آذین قانع
تقدیم به امید لبخندی در شب یلدا رفتم خواستگاری دختره پرسید رنگ مورد علاقت چیه؟ گفتم این سوالهای بچگونه چیه میپرسی گفت پتاسیم کلرات با گاز با چگالی 1، 42 ترکیب شه خلوصش چنده؟ گفتم رنگ مورد علاقم آبیه یلداتون مبارک @Admin @M @ H @ K @Ali @erteash @mj12 @Milaad @traffic @حــنا @ѕнαω♥ @Mr ok
تقدیم به امید لبخندی در شب یلدا *یارو شب تو اتوبوس هی از صندلی 8 بلندمیشه میره صندلی14. باز برمیگرده سرجاش. یکی بهش میگه چه مرگته بخواب دیگه یارومیگه لعنت به کسی که گفت دوتا صندلی بگیر شب راحت بخوابی یلداتون مبارک@boy.Star @Zerehkoob @1999shayan.m @آرامی @SiavashBaran @هبوط @HIP-HOP @سین.دخت @ماهـور @ოя ÀცხÁֆ
تقدیم به امید لبخندی در شب یلدا *ﯾﮏ ﺁﻗﺎﯾﯽ ﻣﯿﮕﻔﺖ ﺑﺎ ﻫﻤﺴﺮﻡ ﭘﺸﺖ ﭼﺮﺍﻍ ﻗﺮﻣﺰ ﻭﺍﯾﺴﺘﺎﺩﻩ ﺑﻮﺩﯾﻢ ﮔﻞ ﻓﺮﻭﺷﻪ ﺍﻭﻣﺪ ﮔﻔﺖ ﺁﻗﺎ ﮔﻞ ﺑﺨﺮ ﮔﻔﺘﻢ ﻧﻪ ﻋﺰﯾﺰﻡ ﻧﻤﯿﺨﻮﺍﻡ، ﮔﻔﺖ ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﻭﺍﺳﻪ ﺯﻥ ﺩﯾﺮﻭﺯﯼ ﺧﺮﯾﺪﯼ؟ﭼﺮﺍ ﺑﯿﻨﺸﻮﻥ ﻓﺮﻕ ﻣﯿﺰﺍﺭﯼ؟ ﺑﻌﺪﻡ ﺩﻭﯾﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ ﺍﻻﻥ ﯾﮑﻤﺎﻩ ﮐﻪ ﺯﻧﻢ ﺗﻌﻘﯿﺒﻢ ﻣﯿﮑﻨﻪ . ﺗﺮﻓﻨﺪ ﺟﺪﻳﺪﺷﻮﻧﻪ،ﺣﻮﺍﺳﺘﻮﻥ ﺑﺎﺷﻪ ﺍﻭﻣﺪﻥ ﺣﺘﻤﺎ ﮔﻞ ﺑﺨﺮﻳﻦ ازشون یلداتون مبارک @mahyar_s71 @auri @نانیلا @Aseman_abi @♪melody♪ @f@rid69 @Eresa @نفحات @کوکی♥❄ @leo.antique
تقدیم به امید لبخندی در شب یلدا *خیلی مشتاقم بدونم اون بدبختِ خودشیرینِی که میگفت : اجازه؟ مشق ها رو نمی بینید؟ الآن چکاره این مملکت شده بدبخت حمال یهو یادش افتادم* یلداتون مبارک @نَعنــا @Noor @رهگذر @yasamann @para3to @n@der @Mehdi.Samiya @pouya66 @یــــــــــخمک @*SAma*