1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

چند همسری

شروع موضوع توسط Paradox.. ‏15/1/21 در انجمن محفل تاپ فرومی ها

?

1_آیا موافق چند همسری هستید؟2ازدواج موقت رو هم در این تاپیک مطرح کنیم؟

1. آقا هستم بله

12.5%
  2. خانم هستم بله

0 رای
    0.0%
  3. آقا هستم خیر

25.0%
  4. خانم هستم خیر

62.5%
  5. درمورد ازدواج موقت در این تاپیک صحبت شه

25.0%
  6. در مورد ازدواج موقت در این تاپیک صحبت نشه

12.5%
اجازه دادن چند رای داده شده است.
  1. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    93
    سلام
    خب این مسئله ، شاید طی دوسال گذشته بیشتر از قبل در فضای گفتگوی کشورمون مطرح شده، از مستند و ساخت فیلم گرفته تا جلسه های گفتگو و مناظره در دانشگاه ها،
    شاید چیزی بیشتر فضای این گفتگو رو داغ کرده اینه که طیف مذهبی هم در این مورد و اینکه روایجش در جامعه چه تاثیر مثبت و منفی داره و کدوم جنبه بیشتره اتفاق نظر ندارن و موارد متناقضی اتخاذ شده،
    اینجا میتونید راجع به ابعاد تاریخی ،فرهنگی چند همسری و همچنین نظر موافق یا مخالف خودتون با این مسئله و نتایجی که روی خانواده جامعه داره صحبت کنید
    (شخصا مناظرات اساتید در دانشگاه در موافق و مخالفت این موضوع رو دیدم، ...من در این گفتگو سعی میکنم برای دیده شدن و طرح شدن ابعاد مختلف این مسئله، طرف مقابل نظراتی که مطرح میشه داشته باشم بدون جانب داری و تعصب خاص)

آخرین ویرایش: ‏15/1/21
    m naizar و M!LAD از این پست تشکر کرده اند.
  2. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    93
    خب با توجه به اینکه تعداد خانم هایی که در سن ازدواج هستن و دارن از سن ازدواج و تجرد قطعی نزدیک میشن قابل توجه هست (طبق آمار های ارائه شده، چون دقیق اطلاع نداشتم ذکر نکردم)، میتونه یکی از سنت های حسنه باشه کسایی که توانایی مالی و اداره دو یا چند خانواده دارن اقدام کنن، تد هم افزایش جمعیت رو شاهد باشیم و ...

صرفا جهت شروع

M!LAD از این پست تشکر کرده است.
  3. کاربر فعال

امتیاز دستاورد:
    130
    https://www.tabnak.ir/fa/news/710888/چند-همسری-مردان-چه-شرایط-قانونی-دارد

این راسته ؟‌
    الآن یعنی باید از همسر قبلیش اجازه بگیره دیگه ؟‌

پ.ن: چند همسری حالت کلی قضیه است و شامل چندشوهری و چندزنی میشه هردو، و با توجه به اینکه منظورتون فقط دومیه، فکر می کنم بهتره که اسم تاپیکو یه کم عوض کنین، اگر هم خب به خاطر جلوۀ زشت تریه که این دوتا کلمه دارن، و لفظ همسر شکیل تره و اینا، که خب هیچی ولی :-"

M!LAD و Paradox.. از این پست تشکر کرده اند.
  4. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    93
    خب باید بگم ازدواج دوم بدون اجازه باعث بطلان ازدواج دوم نمیشه
    اره برای شکیل بودن کلمه همسر انتخاب شده
    اگه دوستان بخوان میتونن در مورد اینکه چندشوهری که در برخی جاها وجود داشته و تاریخ پیشنه اش و اینکه اوکیه یا نه هم صحبت کنن

M!LAD از این پست تشکر کرده است.
  5. کاربر مفید ~✿~

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    استاد همه پرفسورای دنیا
    مساله اینه ک یارو خودش رو مفت در اختیار دیگری میگذره یا گناه می کنه و هیچ سختگیری درباره این مساله نداره
    ولی ب ازدواج ک‌میرسه انقد سختگیری می کنه ک طرف قید ازدواج می زنه چ زنش چ مردش
    الان مرد جهاز خوب میخاد
    زن مهر و خونه و ازین مسائل
    خلاصه این سختگیریو در گناه بکنید ن در ازدواج
    دیگه بعید میدونم بعدها ازدواجی هم باشه چ برسه ب زن دوم شدن یعنی کسی زن اولم نخاهن شد
    چرا ک زنان متاهلی میشناسم ک مرد میاره خونش جلو چشم بچش
    کصافط

Paradox.. از این پست تشکر کرده است.
  6. کاربر فعال

امتیاز دستاورد:
    130
    خب الآن من نمی فهمم :" ، چجوری می گن اجازه هه لازمه ، بعد عدم اجازه باعث باطل شدنه نمیشه ؟

پ.ن: من بلد نیستم فیلم بذارم، لینک می ذارم :whisper2:

لینک

Paradox.. و Milaad از این پست تشکر کرده اند.
  7. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    93
    ماده ۱۶ قانون سابق خانواده حبس ۶ ماه رو در نظر گرفته که تبدیل میشه به مجازات دیگه

نانیلا از این پست تشکر کرده است.
  8. داره راه میوفته!

امتیاز دستاورد:
    18
    چند همسری از اعمال خانمها و مربوط به خانم های محترم میشه که حاضرند زن دوم آقایان نا محترم اغلب برای کسب در آمد بشند و الا مردها که طبیعتشان معلوم و هیچ وقت دست رد به اینکار نمیزنند و نمیتوانند کاری در این مورد بکنند
    تا وقتی خانم ها تن بچنین کاری میدند این سنت همچنان برقرار است حالا چه با خواندن صیغه عقد توسط محضر دار چه بصورت سفید و خواندن صیغه توسط خودشان بطور خصوصی .

9. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    93
    فارغ از نوع نگاه شما که به دنبال مقصیرید(یا هرعنوان دیگه)

اگه خودشون خطبه عقد بخونن دیگه ازدواج سفید نمیشه..در کل خطبه عقد توسط خودشون یا عاقد یا یه بزرگر خونده بشه کفایت میکنه، محضر دار صرفا وظیفه ثبت واقع ازدواج رو داره

10. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    33
    امروز شنبه، ۲۷ دی ۱۳۹۹
    توضیحات دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره نظر ایشان پیرامون مسئله‌ چندهمسری
    پیرو انتساب برخی دیدگاه‌ها و تعبیرات در موضوع «چندهمسری مردان» به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و با توجه به تأثیر آن بر مسائل خانوادگی و شئون اجتماعی، بخش زن و خانواده‌ی KHAMENEI.IR (ریحانه) فتوا و نگاه معظم‌له به این مسأله را به شکل مختصر بیان می‌کند.

در نظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بنابر ادله‌ی معتبر دینی چند همسری مردان، مباح اما غیر مستحب است، اما از آنجا که مطابق دلایل قرآنی جواز آن مشروط به اطمینان از رعایت عدالت بین همسران شده است، بنابراین هر گاه از نظر عقلایی عدم تحقق رعایت عدالت بین همسران محتمل باشد، ازدواج مجدد شوهر جایز نیست.

همچنین در نگاه کلان معظم‌له به خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی در زندگی انسان و ضرورت شکل‌گیری خانواده و مراقبت و حفاظت از آن، عواملی در استحکام این بنیان الهی و شکل‌گیری آن مؤثر است از جمله: حفظ محبت و اعتماد متقابل زوجین، اصالت نقش مادری و تربیتی بانوان، پرهیز از راه یافتن نگاه مادی به خانواده و تجمل‌گرایی و رقابت‌های مادی خانواده‌ها، ترویج ازدواج آسان و نقش مهم و مؤثر والدین در آن، وظیفه‌ی دستگاه‌های حکومتی و رسانه‌ها در تسهیل امر ازدواج جوانان.

بر این اساس از آنجا که در جامعه و کشور ما ازدواج مجدد مردان غالباً به ضرر استحکام خانواده و موجب تضعیف محبت زوجین و گاه فروپاشی خانواده است، نگاه معظم‌له به آن خوشبینانه و مثبت نیست و از این روست که این جمله در بیان ایشان تکرار شده است که:
    << خدا یکی و محبت یکی و یار یکی>>

m naizar و AftabGardoon از این پست تشکر کرده اند.