1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

مقاله ای درباره بازی StarCraft II: Wings of Liberty

شروع موضوع توسط *Sajjad* ‏25/2/11 در انجمن اخبار و معرفی

  1. Game Developer کاربر ارزشمند❤

    تاریخ عضویت:
    ‏26/11/10
    ارسال ها:
    23,929
    تشکر شده:
    6,162
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    برنامه نویس بازی های کامپیوتری و موبایل
    [​IMG]
    StarCraft II از آن دست بازي‌هايي است که موافق و مخالف بسيار دارد و بسياري به موفقيت آن شک دارند. اتفاقات اخير مثل سه‌گانه شدن بازي و همچنين حذف قابليت Lan هم بازيبازها را شکاک‌تر کرده است. در واقع اگر شرکت Blizzard سازنده‌ي بازي نبود بسياري قيد بازي را زده بودند؛ اما تا زماني که Blizzard مي گويد بازي عالي خواهد شد يعني خواهد شد! از نمايش‌هاي اخير بازي نيز ما مطمئن‌تر شديم که بازي بسيار عالي است. حتي Battle Reportها هم اين موضوع را اثبات مي کنند.

    در BlizzCon امسال سوالات زيادي از طرف شرکت کنندگان و خبرنگاران مطرح شد که برخي از موضوعات را روشن مي کند. در متني که خواهيد خواند گزيده‌اي از سوالات مطرح شده وجود دارد.
    [​IMG]

    +آيا تمامي مراحل بخش Campaign به وسيله‌ي نژاد Terran صورت مي گيرد يا اينکه براي تنوع در برخي مراحل کنترل Zerg و Protoss به بازيباز داده مي شود؟
    بخش Campaign داراي 30 مرحله است که مربوط به نژاد Terran مي شود؛ اما بخش کوچکي را نيز براي Protoss تدارک ديده‌ايم تا بازيکن‌ها با واحدهاي جديد اين نژاد آشنا شوند. در مورد Zerg نيز در حال حاظر تصميمي نداريم و تنها در بخش چند نفره قابل بازي خواهد بود.
    +آيا اين حقيقت دارد که براي نصب بازي ابتدا بايد يک نام کاربري در Battle.net داشت؟
    بله، قبل از اينکه بازي را نصب کنيد مي بايست يک نام کاربري براي خود ايجاد کنيد و به اينترنت نيز متصل باشيد.
    +به طور متوسط هر دور از بازي چقدر طول خواهد کشيد؟
    اگر شما يک بازيکن خوب باشيد و با حملات پي در پي و فشارهاي متعدد از ابتداي بازي حريف را تحت فشار قرار دهيد، مي توانيد بازيکن مقابل را کمتر از 15 دقيقه شکست دهيد (البته در صورتي که بازيکن مقابل نيز تقريباً در حد شما باشد). اما اگر شما يه بازيکن آماتور باشيد و فقط در فکر ساخت و ساز و دفاع باشيد ممکن است که بازي بيش از 30 دقيقه به طول انجامد.
    +هوش مصنوعي بازي در چه سطحي قرار دارد و آيا يک پليري که توسط هوش مصنوعي کنترل مي شود مي تواند نسبتاً در حد يک بازيکن واقعي بازي کند؟ آيا Computer مقر بازيکن انسان را در همان ابتداي بازي مي داند؟
    نه نمي داند. هوش مصنوعي StarCraft II بسيار پيشرفته‌تر و انساني تر از آن چيزيست که در SC1 و WarCraft III شاهد بوديم. بر طبق گفته‌هاي Dustin Browder (طراح ارشد) پليري که توسط هوش مصنوعي کنترل مي شود، در ابتداي بازي جاي ساير بازيکن‌ها را نمي داند (چه انسان و چه Computer) و حتي نژاد طرف مقابل را هم نمي داند و مانند ساير بازيکن‌ها بايد با جستجو، محل و نژاد بازيکن‌ها را دريابد.
    [​IMG]


    +وقتي که يک واحد Ranged (واحدهايي که شليک مي کنند و توانايي حمله‌ي رو دررو يا همان Melee Attack را ندارند) مثل Marine يا Hydralisk با يک واحد Melee درگير مي شود آيا آنها به صورت Melee حمله خواهند کرد؟
    خير، واحدهاي Ranged نمي توانند به صورت Melee حمله کنند. هرچند که در يکي از Battle Reportها ديديد که يک Hydralisk با چنگال‌هايش يک ساختمان را نابود کرد. اما بر طبق گفته‌هاي Dustin Browder آن يک انيميشن فرعي بود که وقتي واحدها به يک ساختمان نزديک باشند پخش مي شود و در بازي واحدهاي Ranged نمي توانند Melee Attack هم داشته باشند.
    +آيا به جز نابود کردن واحد Ghost و ساختمان Silo راه ديگري براي متوقف کردن حمله‌ي اتمي وجود ندارد؟
    متاسفانه نه! فلسفه‌ي بمب هسته‌اي بر پايه‌ي ايجاد رعب و وحشت در دل بازيکن‌ها بنا شده و حذف آن ارزش Ghost را پايين مي آورد و همچنين نژاد Terran يکي از بهترين ويژگي‌هايش را از دست مي دهد.
    +آيا آبجکت‌هاي جديد مثل سخره، برج، و گياهان در گيم پلي بازي تاثيري خواهند داشت؟
    بله، خواهند داشت. در بعضي از نقشه‌ها سه محل براي ورود به پايگاه وجود دارد که دو تا از ورودي‌ها به وسيله‌ي سخره‌هاي قابل تخريب مصدود شده است. اگر شما به آنها توجه نکنيد و ساختمان‌هاي دفاعي در آن قسمت‌ها نسازيد، ممکن است دشمنانتان پس از نابودي سخره مستقيماً به سمت واحدهاي استخراج کننده‌ي Mineral حجوم بياورند و ضربه‌ي سختي به شما بزنند.

    Xel’naga Watch Tower هم از ديگر بخش‌هاي تاثير گذار در گيم پلي است. اگر يک بازيکن اين برج‌ها را تسخير کند از حملات ناگهاني و حرکات حريف در محدوده‌ي ديد اين برج آگاه مي شود و خود برج نيز مي تواند عاملي براي درگيري باشد (براي تسخير).

    چمن زارها محل خوبي براي مخفي شدن زرگ‌ها هستند. واحدهاي Zerg مي توانند در اين بيشه‌هاي ساکت در زمين فرو روند (با استفاده از قابليت Burrow) و حريف را با حمله‌اي ناگهاني غافل گير کنند البته اين به معناي اختصاصي بودن اين بيشه‌ها براي Zergها نيست، بلکه نژادهاي ديگر هم مي توانند از اين بيشه‌ها براي مخفي شدن استفاده کنند.
    [​IMG]

    +مينرال‌هاي زرد رنگ نسبت به نمونه‌ي آبي رنگ خود برتري دارند و در اولويت قرار مي گيرند؟

    برتري دارند ولي در اولويت قرار نمي گيرند. اين نوع Mineral محدوديت‌هايي نيز دارد. اول اينکه اين نوع Mineral در همه‌ي نقشه‌ها و مراحل وجود نخواهد داشت و دوم اينکه اين Mineralها گاهاً به وسيله‌ي سخره‌هايي مصدود شده‌اند و به اين سادگي‌ها نمي توان به آنها دسترسي داشت. همچنين Mineral زياد، بدون داشتن Vespene Gas ارزش چنداني ندارد و براي ساخت واحدهاي قوي به Vespene Gas نيز احتياج داريد.
    +چگونه مي خواهيد مانع تقلب کردن کاربران Battle.net شويد و به آنها اجازه‌ي داشتن بيش از يک نام کاربري را ندهيد؟

    Dustin Browder: هر کس که تمايل به داشتن نام کاربري ديگر دارد، مي تواند يک Cd-Key جديد خريداري کند. در واقع اگر کسي هم چنين تصميمي اتخاذ کند برايش هزينه‌بر و مشکل ساز خواهد بود. ما روي اين موضوع بسيار حساس هستيم و کنترل شديدي را منظور خواهيم کرد.
    +گفته شده که ماد سازان مي توانند براي ساخته‌هاي خود قيمتي را اختصاص دهند. اين امر چگونه محقق خواهد شد؟ هدف شما از اين کار چيست؟

    Dustin Browder: هنوز مطمئن نيستيم و در حال حاضر تنها يک طرح است که در آينده ابعاد مختلف آن روشن خواهد شد. ما هدفي جز دور هم جمع کردن Modسازان نداريم. منظورم افراديست که بازي را از پايه و اساس متحول مي کنند و چيزي متفاوت از بازي اصلي خلق مي کنند. سازنده‌هايي هم هستند که ابتدا از ماد سازي شروع کرده‌اند و حال خود بازي ساز شده‌اند. نمونه‌ي آن بازي Planet Vs Zombies که در سبک Tower Defence ساخته شد که اکثر سازندگانش از طرفداران StarCraft و WarCraft بوده‌اند و در گذشته در زمينه‌ي Mod سازي براي اين دو بازي فعاليت مي کرده‌اند.

    افراد ديگري هم هستند که در اين زمينه فعاليت مي کنند، کساني که Modهاي غير معمولي و خاص مي سازند. کاري که ما واقعاً دوست داريم انجام دهيم دادن فرصت به چنين افراديست تا شايد بتوانيم از آن‌ها يک بازي‌ساز واقعي بسازيم. حتي چنين افرادي مي توانند با همکاري هم يک تيم تشکيل داده و جدي تر روي ساخت Mod کار کنند شايد هم فردي را براي صدا پيشگي استخدام کنند! همه چيز ممکن است و تصور اين که چه اتفاقاتي ممکن است بيفتد مشکل مي باشد، اما مسئله اين است که چه بسا با مقداري درآمد اين مسئله شکل جدي تري به خود بگيرد و سازنده‌ها هم با اميد بيشتر Modهاي زيباتري ارائه دهند.

    +اگر اين همه Mod ساز متبهر وجود دارد پس چرا از آنها استفاده نمي کنيد؟

    Dustin Browder: بالغ بر يک سوم کارکنان ما سابقاً Mod Maker بوده‌اند؛ ولي ما در مورد جمعيت بزرگ Modسازها حرف مي زنيم که برخي از آنها به کار گروهي علاقه‌اي ندارند و کار انفرادي را ترجبح مي دهند اما باز هم سعي در جذب Mod سازهاي حرفه‌اي داريم.

    +چگونه اين Map و Modها که برروي سرورهاي Battle.net ذخيره مي شوند را مديرت مي کنيد؟ نحوه‌ي ذخيره‌ي فايل‌ها به چه صورت است؟

    Dustin Browder: اين‌ها مواردي است که در حال حاظر نمي توانيم چيزي درباره‌ي آن بگوئيم چرا که خودمان نيز هنوز مطمئن نيستيم! در واقع قصد داريم که به کاربران اجازه دهيم تا مپ‌هايي که در سرور ذخيره شده است را به راحتي دريافت کنند و مشکلي براي يافتن مپ‌ها در اينترنت نداشته باشند.
    [​IMG]


    +تقريباً يک سال از اعلام شدن سه گانه بودن StarCraft II مي گذرد و خيلي‌ها هنوز در موردش شک دارند. مثل L4D2 که بسياري اميدي به آن ندارند. شما اگر جاي يک بازيباز بوديد چه فکري مي کرديد؟ چه سخني داريد که آنها را مطمئن کند اين بازي ارزش پول خرج کردن دارد؟

    Dustin Browder: بهترين کار اين است که آنها بازي را تجربه کنند. فکر نمي کنم تا قبل از اينکه بازي را انجام دهند باورشان بشود. ما بازيبازها را درک مي کنيم ولي بازيبازها نيز بايد ما را درک کنند. ما نمي توانيم 90 مرحله را در يک بازي بگنجانيم و بدليل نحوه‌ي روايت داستان نمي توانيم اين 90 مرحله را به سه قسمت 10 تايي تقسيم کنيم. هر بازي داراي 30 مرحله خواهد بود (به اندازه‌ي بازي قبلي) و من قول مي دهم که همه راضي خواهند شد.

    در گذشته نبود پيش زمينه‌هاي لازم مثل فضاي CD و ضعيف بودن سخت افزارهاي رايانه‌اي به ما اجازه نداد به صورت دلخواه به بخش داستاني بازي بپردازيم و اتفاقات نا گفته‌ي بسياري وجود دارد؛ اما حال مي خواهيم با StarCraft II داستان شماره‌ي قبلي را به کمال برسانيم و همين موضوع باعث شده بخش مرحله‌اي بازي طولاني باشد و نتوانيم آن را يک جا عرضه کنيم.

    +برخي از ويژگي‌هاي بازي که در BlizzCon در مورد آن صحبت کرديد مثل مبارزات جديد در بخش چند نفره که به بازيکن‌ها نحوه‌ي بازي کردن را آموزش مي دهد يا سيستم جديدي که پليرها را با توجه به تواناييهايشان دسته بندي مي کند و... به نظر مي رسد که قصد داريد بازي را به گونه‌اي بسازيد که بازيکن‌هاي مبتدي نيز مشکلي نداشته باشند. فکر مي کنيد که SC II مي تواند بازيکن‌هاي مبتدي و همچنين کساني که تا به حال SC را تجربه نکرده‌اند را به سمت خود جلب کند؟ آيا تا به حال بازيکن‌هاي مبتدي بازي را تست کرده‌اند؟

    Dustin Browder: اميدوارم. ما تا به امروز از بازيکن‌هاي مبتدي بسيار کم استفاده کرده‌ايم (براي تست) و صراحتاً مي گويم که در حال حاضر روي اين موضوع تمرکز نداريم ولي سعي ما اين است که بازي را براي کساني که تا به حال SC را تجربه نکرده‌اند و همچنين کساني که تا به حال بازي استراتژي بازي نکرده‌اند قابل انجام کنيم. مطمئناً در آينده اين کار را خواهيم کرد.

    در حال حاظر کارهايي در اين زمينه انجام شده است مثل UI بازي که آموزش‌هايي در خود دارد و همان تفکيک پليرها از نظر توانايي که شما به آن اشاره کرديد. اگر هر کس با افرادي که در سطحش هستند بازي کند مطمئناً تجربه‌ي شيرين‌تري خواهد داشت.
    +افراد زيادي هستند که از حذف حالت Lan ناراحت شدند و چند وقت پيش هم دست به اعتراض جمعي زدند؛ اما اين گونه به نظر مي رسد که شما نمي خواهيد تغييري در تصميم خود ايجاد کنيد.

    Dustin Browder: ما اميدواريم که وقتي قابليت‌هاي واقعي Battle.net را نشان داديم خيال همه راحت شود. مي بايست صبر کرد و ديد. من درک مي کنم که طرفداران بازي در حال حاظر متوجه نشوند که Battle.net چيست و چه ويژگي‌هايي دارد اما من هم مثل Rob Pardo (کسي که Battle.net جديد را معرفي کرد و در مورد آن توضيح داد) مي گويم که چيزهاي زيادي در Battle.net وجود خواهد داشت. همه‌ي سعي ما اين است که بازي خوبي ارئه دهيم تا بازيبازها از انجامش نهايت لذت را ببرند.

    +آيا تاخير بوجود آمده در زمان عرضه‌ي StarCraft II تاثيري در کيفيت آن داشته است؟ يا اين تاخير فقط به خاطر Battle.net بوده است؟

    Dustin Browder: مطمئناً فقط به خاطر Battle.net نبوده است. ما کارهاي زيادي داريم که در بخش تک نفره انجام دهيم و مي خواهيم بيشتر روي بخش Campaign کار کنيم. من به شخصه از اين تاخير بسيار خرسندم.