ده ترفند برای بهبود عکاسی آیا شما جزء کسانی هستید که فکر می کنید با خرید یک دوربین یا لنز جدید و یا سفر به یک مکان به یاد ماندنی به طور خودکار تصاویر زیبایی را عکاسی خواهید کرد ؟ عکاسانی که از مناظر دیدنی و چشم اندازها عکس می گیرند غالبا در رویای سفر به دور دست یا خرید ابزارآلات عکاسی خاص برای گرفتن تصاویر زیبا هستند به طور مثال سفر به مکانهایی شبیه ایسلند، پاتاگویا، لوفوتن نروژ و یا توسکانی. مسأله ما این است که زمان زیادی را صرف می کنیم تا در مقابل کامپیوتر و شبکه های اجتماعی به تماشای عکسهای ماهرانه ی گرفته شده بنشینیم و یا حتی رویاپردازی درباره عکاسی در این مناظر وقت زیادی از ما به هدر می دهد. ما باور داریم که اگر به این مناطق جذاب سفر کنیم و یا آخرین مدل دوربین و لوازم عکاسی را بخریم می توانیم به طور خودکار عکاس ماهری شویم و یا این تنها راه عکاسی بهتر و زیباتر است. همانطور که شما برای کسب هر هنر و صنعتی نیاز به تمرین مستمر و نیاز به تلاشهایی در همان زمینه دارید در هنر عکاسی نیز چنین است. تا زمانیکه امکان سفری رویایی و ماجراجویانه برایتان مهیا شود بهترین و ممکن ترین مکان تمرین می تواند جایی در نزدیک محل زندگیتان باشد. در این مقاله من به شما ده ترفند برای بهبود عکاسی بدون خرید لوازم جدید را آموزش می دهم : ۱ – در ابتدا اصول کار و استفاده از دوربین عکاسی یتان را یاد بگیرید. بهترین شروع برای اینکار مطالعه دقیق دفترچه راهنمای استفاده از دوربین تان می باشد. بله این مهمترین کار است و باید برای همه این کار بدیهی باشد اما شاید برایتان عجیب باشد که بدانید اغلب مردم وقتی که یک دوربین می خرند فکر می کنند این دوربین قادر به گرفتن هر عکسی هست اما چنین نیست. در ضمن بسیاری از برندهای فروش دوربین، دوره های آموزشی مبتدی عکاسی برگزار می کنند و شما می توانید قبل از خرید یک دوربین از فروشگاه های نزدیک به محل زندگیتان درباره این دوره ها سوال کنید . فرا گرفتن نکات مهم مانند خطوط راهنما ، قانون یک سوم ، نوردهی و رابطه آن با دیافراگم ، سرعت شاتر و ایزو نیز بسیار مهم می باشد. استفاده از قانون یک سوم ۲ – آیا عکاسی شما در شرایط مناسبی انجام می شود؟ واژه ” عکاسی” در معنای واقعی کلمه به معنی ” نقاشی با نور ” و از کلمه یونانی” فتو” به معنای نور و” گرافی ” به معنای نقاشی و نوشتن برگرفته شده است . من می خواهم به شما بگویم که ۸۰% از موفق ترین تصاویر در زمان طلوع و غروب خورشید یعنی زمانی که نور خورشید در بهترین موقعیت خود می باشد و۲۰% درصد بقیه در روزهای ابری زمانی که پرتویی نرم تری از تابش مستقیم نور خورشید تابیده، گرفته شده اند. بسیاری از عکاسان به این نکته دوم که به شما گفتم اصلا هیچ توجهی ندارند. هنگامی که کارم را شروع کردم، اغلب سعی می کردم در روزهای آفتابی با آسمانی صاف و آبی زیر نور شدید آفتاب با کنتراست بالا، عکاسی کنم . اما این روزها ، سعی می کنم زمانی که یک تغییر در الگوی آب و هوایی از فشار بالا و پایین یا بالعکس، عکاسی می کنم. دلیل آن نیزچنین است که در این دوره اغلب شما می توانید عکسهای درماتیکی از ابرهای درهم تنیده و تغییرات زیبای نور بین آفتاب و باران ثبت نمایید. به شما پیشنهاد می کنم به طور منظم آب و هوا را بررسی و برای عکاسی خود در چنین روزهایی برنامه ریزی کنید. ۳- مکانهای بکر را کشف کنید و چندین بار به آنجا برگردید. اکثریت عکسهایی که گرفته ام از مکانهایی بسیار نزدیک به محل زندگی ام هستند و بسیاری از آنها را در همان بازدید و تلاش اول نگرفته ام بلکه چندین بار به آن مکان برگشته و شرایط مناسب را پیدا کرده ام . گوگل ارث یکی از بزرگترین ابزارهایی است که می تواند به شما کمک کند تا مکان هایی که استعداد عکاسی دارند را بیابید و البته شبکه های اجتماعی مانند ۵۰۰ پی ایکس(۵۰۰px) ، اینستاگرام و یا گوگل پلاس. به یاد داشته باشید که از این شبکه ها فقط برای الهام گیری استفاده و سعی نمایید به هیچ عنوان از تصاویر مشابه که چندین بار قبلا گرفته شده اند اصلا کپی نکنید. ۴- دیدگاه خود را تغییر دهید. آیا تا به حال دیدگاه خود را در عکسهایی که می گیرید سنجیده اید؟ اکثر عکاسان همیشه عکسهایی در حالت ایستاده می گیرند اینکار باعث ایجاد عکس های خسته کننده و متشابه المنظره شده و این همان دید مشابهی است که تماشاگران خود ، جهان را از همان منظر می بینند. بوسیله خم شدن به سمت پایین و یا عکسبرداری از یک جایگاه بالاتر از سطحی که هستید مانند بالای یک تپه و یا حتی بالای یک صخره، به طرز باور نکردنی می توانید عکسهای خود را ارتقاء بخشید. با تغییر چند متری در جهت دوربین تان می توانید دگرگونی چشمگیری در زاویه دید عکسی که می گیرید ایجاد کنید. شما باید روی چشم انداز با در نظر گرفتن دیدگاه های متفاوت کار کنید و هرگز به انتخاب اول خود راضی نشوید. از جایی با ارتفاع کمی بالاتر از راستای دید گرفته شده از جایی پایین تر از ارتفاع میدان دید عکاسی شده از جایی بالاتر از ارتفاع میدان دید گرفته شده ۵- از لنزهای خود به صورت خلاقانه استفاده کنید. از لنزهای زاویه باز برای ایجاد عمق در تصویرهای خود و از لنزهای تله برای فشرده کردن چشم اندازها استفاده کنید هر دو روش بسیار بازتاب موثری داشته و جلوه های گوناگونی را به شما ارایه می کند. سعی کنید قبل از تصویر برداری تجسم کنید که عکس تان چگونه به نظر می آید با این کار انتخاب لنز آسانتر خواهد بود. به طور طبیعی به مرور زمان و تمرین بیشتر تجربیات بیشتری بدست می آورد. در عکاسی چشم انداز ها اغلب شما از اندازه دیافراگم “F8” و “F16″ برای به حداکثر رساندن عمق میدان دید استفاده کنید شما می توانید از ضریب بالاتری هم استفاده کنید اما این ریسک که تصویر نرم تری را ثبت کنید هم خواهید داشت زیرا در اعداد در بین پارامتر لنزها به ” نقطه نرم” می رسند. می توانید سعی کنید در مسیر طولی میدان دیدتان لنز را زوم کرده و یا آن را حرکت دهید البته این روش بر پایه آزمون و خطا استوار است و اغلب نیاز به تمرین و گرفتن عکس های زیادی دارد تا شما از کارتان راضی شوید اما خوشبختانه تکرار و تمرین فریم در عکاسی دیجیتال رایگان می باشد. استفاده از لنز زاویه باز استفاده از یک لنز عمیق یا تله ثبت شده در هنگامی که دوربین یا لنز در طول میدان دید در حال حرکت است ۶- از عناصر محیط اطرفتان به نفع خود استفاده کنید. یک سنگ ، یک درخت ، رنگ های جذاب و یا برخی از خطوط برجسته و… . نگاه کنید ببینید می توتنید از آنها تصویری جالب توجه ایجاد کنید و چشمهای بیننده را به اجزای عکسی که می گیرید خیره کنید؟ از آنجایی که چشمهای ما روزانه توسط هزاران عکس گرفته شده تغذیه می شود این نکته که توجه بیننده بی درنگ جلب شود و مطمئن شویم که ذهن او را درگیر کرده ایم بسیار مهم است. بنابراین موضوع و اجزای عکس باید کاملا واضح باشد تا نقطه عطفی در بالابردن سرعت درک بیننده از موضوع یا شیء مورد نظر شما ایجاد کند. در صورتیکه عکسی که می گیریم دارای عناصر متضاد و مختلف یا بسیار شلوغ باشد بیننده گیج شده و به سمت عکس بعدی خواهد رفت. قبل ازاینکه عناصری را به عکس تان اضافه کنید آن را بررسی کنید مثلا یک شاخه درخت که از گوشه تصویر وارد شده یا کیسه های کاغذی و زباله های دیگر در نما و دید می تواند بسیار آزاردهنده باشد. ۷- به جای خرید آخرین مدل دوربین و لنزها روی خرید لوازم جانبی سرمایه گذاری کنید. یکی از مهمترین لوازم عکاسی داشتن یک سه پایه با کیفیت و خوب می باشد هرگز برای خرید یک سه پایه سبک و ارزان قیمت آلومینیومی که هنگام عکاسی تکان می خورد و نمی تواند وزن دوربین تان را خوب تحمل کند و در پایان عکسی تار تحویل شما می دهد ، پول خود را هدر ندهید. زیرا بالاخره مجبور به خرید یک سه پایه گرانتر خواهید شد که هزینه ای بیشتر و غیر ضروری را متحمل می شوید. در عوض از ابتدا پول بیشتری پرداخت کرده و یک سه پایه از برندهای معروفی مثل مانفرتو (Manfrotto)، گیتزو (Gitzo) و تیری لیگِد تینگز (۳ Legged Thing) و یا هر برند معروف دیگری بخرید. اگر به من اعتماد کنید در آخر یک خرید به صرفه انجام داده اید. فیلترها برای ما عکاسان علاقمند به چشم اندازها وسایل جانبی مهمی هستند. قطعا شما هم نیازمند یک فیلتر پلاریزه خوب برای کاهش بازتاب نور در آب و یا دیگر سطوح براق می باشید فیلترهای پلاریزه همان تأثیری را دارند که عینکهای آفتابی بر روی دید شما می گذارند. دوربین های دیجیتالی توانایی بالایی بر ضبط محدودهای دینامیکی دارند به طور خلاصه این به معنی ثبت تاریکترین تن و روشن ترین تن و هر آنچه میان این دو محدوه است می باشد. مثالی برای این نمونه ، عکس از چشم اندازی که پیش نمای خوبی دارد اما آسمان بسیار روشن است. در این مواقع فیلترهای مختلف به کمک می آیند . آنها بخشی از تاریکی را به روشنایی و قسمت های نرم را به سخت تر انتقال می دهند و در هم می آمیزند. به طور کلی؛ وقتی از مناظر دریایی عکاسی می کنید بهتر است از یک فیلتر انتقالی سخت استفاده کنید زیرا یک خط وضوح بین آسمان و آب بوجود می آورد و چنانچه از مناظر طبیعی نظیر درختان و تپه ها و کوه ها عکاسی می کنید یک فیلتر انتقالی نرم تر را ترجیح دهید. من فیلترهای بسیاری از برندهای مختلف را امتحان کرده ام و به شما تأکید می کنم از فیلتر مارک” LEE ” که گران هم هستند؛ و البته ارزشمند استفاده کنید. همچنین شرکت ” LEE” دو فیلتر غلظت خنثی به نام مسدود کننده کوچک و مسدود کننده بزرگ (Little Stoppe و Big Stopper ) به بازار ارایه داده که با استفاده از آنها قادر خواهید بود سرعت شاتر دوربین خود را کم کنید زمانیکه عکسهایی که با استفاده از این فیلترها گرفته اید را ببینید آب ها و ابرها بسیار ابریشمی تر از عکس هایی که با فیلترهای معمولی گرفته اید به نظر می آیند. شاید شما فکر کنید که این هزینه زیادی است که باید برای فیلترها بپردازید و فقط همین یک وسیله جانبی نیست که باید برای آن پول پرداخت کنید اما این را هم در نظر بگیرید که اگر از وسایل جانبی عکاسی تان خوب مراقبت کنید می توانید سالها از آن استفاده کنید. ۸ – فریم هایتان را با فرمت (RAW) عکاسی کنید و یک برنامه ویرایش عکس یاد بگیرید . هنگامی که شما از فرمت ( JPG ) استفاده می کنید به دوربین تان این اختیار را می دهید که خودش تصویر گرفته شده را ویرایش کند و این به معنی محدود شدن کنترل شما بر روی نتیجه نهایی می باشد. بنابراین بهتر است با فرمت (RAW) عکاسی کرده و سپس با استفاده از یک نرم افزار ویرایش عکس مانند اداب لایت روم (Adobe lightroom ) خودتان پروسه ادیت و پردازش عکس را انجام دهید. دلیل عکاسی کردن من در فرمت (RAW) اینست که می توانم به یک محدوده دینامیکی بیشتری برای عکاسی دست پیدا کنم که اگر از این فرمت استفاده نکنم عکس ها بیش از حد نورانی یا تاریک خواهند شد. البته بسیار مهم است که از همان آغاز نمای درستی را انتخاب کنید اما فایل های (RAW) هم قطعا می تواند جلوی بسیاری از اشتباهات را بگیرد. شما هم می توانید اطلاعات زیادی درباره فرمت (RAW) و چگونگی پردازش با آن را بدست آورید به طور مثال سرچ کنید؛ “چرا شما عکاسی در فرمت (RAW) را ترجیح می دهید؟ و یا “چرا از فرمت (RAW) استفاده کرده سپس با استفاده از نرم افزار فتوشاپ تصاویر را پردازش می کنید؟ ۹ – فوکوس کردن به صورت دستی را یاد بگیرید. برای عکاسی از مناظر و چشم اندازها اینکار بسیار ضروری است همانطور که در بالا ذکر شد برای شما بهتر است که در نور کم صبحگاهی یا عصرها به عکاسی بپردازید و حتما از یک سه پایه خوب استفاده کنید در عکاسی برای ثبت مناظر با دید گسترده با فوکوس کردن به صورت دستی تمرکز لنز دوربین را کنترل می کنید تا خطر حرکات ناهماهنگ لنز در طول میدان دید به حداقل ممکن برسد و این با فوکوس خودکار دوربین اصلا امکان پذیر نیست. اگر تمایل به وضوح تصویر در سراسر قاب عکس خود دارید حتماً باید از یک دیافراگم کوچک مانند F11 و از قانون یک سوم برای تمرکز بیشتر بر روی چشم اندازی که می خواهید عکس بگیرید، استفاده کنید. در ضمن مطمئن باشید برای ارتقاء در زمینه ی فوکوس از حالت نمایش زنده دوربین (camera’s Live View mode ) خود و یا از دوربین های بدون آئینه و با قرار دادن دوربین در حالت فوکوس دستی عکاسی کنید. ۱۰- قبل از عکاسی به چگونگی عکسبرداری خود فکر کنید و در زمینه عکس ها مطالعه کنید. اغلب در جاهای مختلف می بینم که عکاسان از راه می رسند وسایل عکاسی خود را مهیا می کنند و بی وقفه شروع به گرفتن عکسهای پی در پی می کنند. بهتر است هنگام پیدا کردن جایی برای عکاسی کمی در اطراف قدم بزنید و برای یافتن یک چشم انداز زیبا کمی دقت کنید. درست مثل زمانیکه در خانه عکسهایتان را ویرایش می کنید . سعی نمایید به عکسهایتان دقت و برای بهبود آنها تفکر و مطالعه کنید. کارتان را با عکاسان حرفه ای تر مقایسه کنید با کسانی که در این حرفه ماندگار شدند و ببینید که چگونه می توانید کاری متفاوت و خلاقانه و ماندگار در این عرصه ارائه دهید. شاید زمان زیادی برای اینکار وقت بگذارید اما به مرور زمان متوجه بهتر شدن هنر عکاسی تان خواهید منبع:فوتولی