میتونه تاپیک خوبی باشه .. ولی جسارتا کسایی که در مسند منتقد در این جایگاه قراره که اشعار و دست نوشته های دیگران رو نقد کنند آیا شرایط و ضوابط منتقد آثار ادبی رو دارند؟ با تمامی زوایا و سبک ها آشناییت دارند؟ اصول نقد شعر رو میدونند؟ نقدنویسی , حاشیه نویسی و امری تفننی نیست که بشه سرسری از روی اون رد شد. منتقد باید انقدر دانش ادبیاتی داشته باشه تا با نقد سازنده ش گوشه های تاریک یک اثر رو باز کنه و ناگفته های یک اثر هنری رو بیان کنه . من خودم شخصا , خودم و دانش مختصرم از شعر و ادبیات رو در جایگاهی نمیبینم که بتونم اثر کسی رو نقد کنم . و اگر با این علم اعلام امادگی کنم در حق شعر و شاعر , هر دو ظلم کرده م . و چون آثارم غالبا در حوزه "پست مدرنیستم" هستند و این سبک جایگاه و راه خود رو هنوز به ادبیات سنت گرایانه ی ما باز نکرده بعید میدونم برای دوستان دیگه جذاب باشه. .. در هر حال از اشعار و دست نوشته های دیگر دوستان نهایت بهره رو میبرم و سعی میکنم در خارج از گود نقد دیگر دوستان رو هم بخونم موید باشید
نگار بانوی عزیزم سلام ممنونم از نظر خوبی گذاشتین .. راستش هدف من از زدن این تاپیک نقد حرفه ای و فوق العاده عالی و تخصصی نوشته ها نبوده و نیست .. چون محل انجام همچین نقدهایی اینجا نیست. مطمئنا دانش ادبی خود من به عنوان مثال اصلا درحدی نیست که بخوام یک نقد تخصصی و دانشگاهی انجام بدم .. هدف من تنها بحث روی نوشته های دوستامون بوده و اینکه با همین بحث ها و دفاع ها از نوشته یکم بیشتر یاد بگیریم در مورد نوشتن .. خود من قرار بود و هست چند خط مختصر درمورد نقد قرار بدم تو انجمن که دوستان بخونن و همه بیشتر آشنا بشیم با کار نقد اصلا .. منظور از نقد در این تاپیک صرفا یک نظر و بحث دوستانه روی نوشته هایی هست که دوستان و خود من میذاریم .. کما اینکه ما تو انجمن ـمون خیلی افراد واقعا لایق و فوق العاده ایی داریم که میتونن حتی تخصصی این نقد رو انجام بدن [البته اگر افتخار بدن و شرکت کنن] به عنوان مثال "بانو مرجانه ی عزیز" و خیلی های دیگه .. اگر نظری دارین که فکر میکنین میتونه کمک کنه حتما بهمون بگین ، چون هدف ما زدن یه تاپیک سَرسَری که خیلی زود هم فراموش بشه نیست! ممنونم ازتون
سلن جان من پیشنهاد میدم همه در گذاشتن اثر ازاد باشن و چند نفرم به عنوان دبیر جلسه به صورت حرفه ای نقد کنند ،سبک شناسی رو به لحاظ ساختمانی پیش ببرند تا اثر بچه ها نقد اساسی بشه و حیطه ی ادبی کار بچه ها بالا بره
خیلی ببخشید که این جوری میگم..! اما تو انجمن قبلی نوشته ی یکی از دوستان بود که من دیدم واقعا بی رحمانه ازش ایراد گرفته بودن .. ایشون هم کمتر نوشتن بعد از اون جریان ! فکر میکنم زیادی تخته گاز رفتن برای اول کار جالب نباشه .. شاید بهتر اشه اجازه بدید استارتر هدفشو پیش ببره با ملایمتی که برنامه ریزی کرده ! [ البته اگه تمایل دارید حرفه ای نقد کنید چرا که نه.. میشه تاپیک جداگانه براش در نظر گرفت] اما من به شخصه دوست دارم یه مقدار نقد کردن یاد بگیرم ! نمیگم حرفه ای ! قطعا من خودم نمیتونم جا پای کسی بذارم که تحصیلاتش تو این فیلد هست ! بگذریم.. بحثم اینه که ( به هیچ عنوان قصد جسارت ندارم ) بذاریم تاپیک با کمال ارامش طبق برنامه ریزی استارتر پیش بره ! شاید ما از خیلی برنامه ریزی ها اطلاع نداشته باشیم.. ___ پ.ن : فک کنم بحث ادبی توی جمع دوستانه برای خیلی ها جذاب تر از تکه تکه شدن نوشتشون ( حتی دست و پا شکسته) زیر کلمات نا مانوس دبیران باشه .. از ابتدا مرز بندی نکنیم.. نظر من بود!
پیشنهاد خیلی خوبیه .. هدف این تاپیک هم همین بوده که همه نظرشونو بگن تا آخرش یه اتفاق خوب بیوفته برای قسمت ادبی انجمن! ولی چند تا مشکل وجود داره : اول اینکه اگر همه قرار باشه نوشته ـشونو بذارن یه مقدار بی نظمی ایجاد میشه .. چون تاپیک آزادِ دیگه .. دوستان وارد انجمن میشن ، احتمالا میان نوشته شونو میذارن بدون توجه به اینکه آیا قبلا اثر یه دوست دیگه در موردش بحث صورت میگرفته یانه و حتی اگرهم همچین اتفاقی نیوفته بازم بی نظمی بین نوشته ها و نقد ها ایجاد میشه در تاپیک .. دوم اینکه خب من ازهمه کسانی که فکر میکردم میتونن حرفه ای تر و بهتر از خودِ من و خیلیامون ، نقد کنن و نظر بدن دعوت کردم .. که امیدوارم حتما شرکت کنن؛ چون واقعا نیاز داریم بهشون سوم اینکه من حتما چند تا تاپیک برای چگونگی نقد و نظر دادن روی نوشته های ادبی میذارم .. امیدوارم دوستان بخونن و اطلاعاتمون بره بالاتر همه در این موارد. به هرحال اسم تاپیک "کلاس نقد ادبی" هست و هر کلاسی نیاز داره به یه سری پیش نیاز ها .. و نکته ی اصلی اینه که من هنوز قوانین و شرایط رو نذاشتم در این تاپیک ، احتمالا یه سری از شک و مشکل ها حل میشه اگر صبر کنید تا من مرتب شون کنم و قرار بدم .. مرسی ممنونم ازت میترای عزیزم بازم اگر فکر میکنی نظری داری بگو حتما
سلام به همه ی دوستان عزیزم باتوجه به اینکه تعدادی از دوستان آمادگی خودشونو اعلام کردن ، این پست رو زدم تا توضیحات کامل درمورد نحوه ی برگزاری کلاس رو بهتون بدم. اول از همه بگم این تاپیک باز میمونه کلا ؛ هم به خاطر اینکه نظرا و پیشنهاداتون رو بدین همیشه ؛ هم اینکه اگر باز کسی خواست تو کلاش شرکت کنه اینجا میتونه بگه هرموقع بخواد. بدون اینکه وقتتونو تلف کنم میریم سراغ شرایط کلاس که 6 نکته داره : برای اینکه بی نظمی پیش نیاد وقتی کلاس داره برگزار میشه ، من با دوستانی که اسم نوشتن تو همین تاپیک ، اول یه گفت و گوی چند نفره میزنم ،با قرعه کشی به هرکدوم یه شماره بین 1 تا 8 میدیم که بعدا متناسب با شماره ای که دارن به ترتیب هر سه روز یک بار" میتونن متنشونو بذارن درتاپیک. هشت جلسه ی اول برای هر نفر یه تاپیک جداگانه زده میشه ، بعد ازاینکه هر نفر یه بار نوبتش شد ، نوشته های بعدیشو توی تاپیک مخصوص خودش که بار اول براش ایجاد شده میذاره ؛ این جوری نوشته ها و نقد های هرکس مرتب دسته بندی میشه و میتونیم سِیر پیشترفت نقد و نوشته هاروهم به صورت جداگانه برای هرنفر ببینیم. هرنوشته 3 روز نقد میشه و پایان روز سوم تاپیک برای نفر بعدی زده میشه.(ایجاد تاپیک اصلی برای هرنفر فقط 8 جلسه ی اول کلاس هست) همه میتونن نظرخودشونو و به اصطلاح نقد رو انجام بدن ولی فقط کسانی که اسم نوشتن میتونن آثار شون رو برای نقد بذارن. نوشته ی شما میتونه شعر؛ متن ادبی ؛ داستان کوتاه و .. باشه. باتوجه به اینکه هرکلاسی نیاز داره به یه سری پیش نیازها ، اعضای کلاس لطف کنین این تاپیک رو مطالعه کنید [کلیک] و اما قوانین : نویسنده ی نوشته ها و آثاری که قرار میدین حتما باید خودتون باشین.(مخصوص اعضای کلاس) تا میتونین نوشته های خیلی طولانی رو ارسال نکنین ؛ چون هم کار نظر دادن سخت میشه و هم شاید جذابیت کلاس کمتر بشه. ولی به طور کلی میتونین اگر خواستین نوشته ی بلند هم ارسال کنین.(مخصوص اعضای کلاس) درسته که خیلی از ماها از جمله خود من ؛ اصول درست و صحیح نقد کردن رو بلد نیستیم ولی میدونیم همه ک گفتن جمله هایی مثله "خیلی خوب بود ، قشنگ بود آفرین ؛ دوست نداشتم یا ... " نقد نیست نظر شخصیه! پس نظر شخصی ندین لطفا .. در عوض میتونین قضاوت کنین وقتی که شعری رو میخونین مثلا آیا وزن داشته یانه .. قافیه هاش باهم جور بود یانه .. درسته برای شروع خیلی ابتدایی به نظر میرسه ولی این یه کلاسه! از صفر شروع میکنیم خیلیامون ؛ صرفا جهت یادگیری از افراد لایق انجمن. از نقد شدن یا اینکه از نوشته ـتون استقبال نشه نترسین! چند وقت که بگذره ؛ نگاهی که به تاپیک مخصوص خودتون بندازین و نوشته های اولیه خودتون رو بخونین و مقایسه کنین با نوشته های جدیدترتون ؛ متوجه تغیر و پیشترفت خودتون میشید. در تاپیک ها میتونین نقل بگیرین و حتی درمورد نقد های بقیه دوستان نظر بدین. اگر برای جلسه ایی نتونستین متنی رو آماده کنین ، نگران نباشین! نفر بعدی جای شما قرار میگیره. ولی سعی کنین همیشه آماده باشین حتما لازم نیست نوشته های شما جدید باشه ، میتونین از نوشته های قدیمیِ خودتون هم استفاده کنین. دوستانی که تاپیک ها رو دنبال میکنین سعی کنین در زمان تعیین شده ی سه روز برای هرنفر ، برای نوشته ها نظر بدین ، بعد ازتمام شدن وقت 3 روز برای هر نفر احتمالا تاپیک نفر قبلی بسته میشه. حتما برای نقل گرفتن از نوشته ی اصلی حتما اون قسمتی که که میخواین نقد کنین رو مشخص کنین (پررنگش کنین یا .. ) وقانون اصلی: بی رحمانه ولی دلسوزانه نقد کنین!!! اگر بازم نکته ای به ذهنم رسید درهمین تاپیک میگم پس لطف کنین به این تاپیک مثله تابلو اعلانات کلاس نگاه کنین! همیشه میتونین پیشنهاداتون و نظراتون رو بگین و اینکه همیشه میتونین در این کلاس ثبت نام کنین( در همین تاپیک). این یه کلاسه! الگو برداری داریم ، تشویق داریم ؛ تنبیه داریم ، و مهم تر از همه ؛ هممون میخوایم از هم دیگه و مخصوصا از کسایی که واقعا شایسته هستن یاد بگیریم پس صبور باشید! شاید خیلی مشکلا و موانع باشه ولی زمان که بگذره مطمئنا حل میشه .. اعضای کلاس منتظر گفتگوی چند نفره باشن تا قرعه کشی شماره ها انجام شه و بتونیم زود تر کلاس رو اجرا کنیم. حرف آخرم اینکه مرسی از همگی تون که نظر میذارین ، شرکت میکنین و کمکمون میکنین و مرسی از سایه ی عزیزم دوباره و تبسّم مهربونم که کار لوگوی کلاس رو برامون انجام داد(لوگو در تاپیک اصلی گذاشته میشه!) "اعضای کلاس درحال حاضر" @mitrabanoo @S@ye. @Tabassom @Mehrnu$h @Mr Perfect @~!Ala!~ @!"yekta"! @Mrs.Xiii
ممنون سلنا جان خيلي تاپيک خوبيه من تا حالا از خودم چيزي ننوشتم نميشه فقط حضور داشته باشيم در کلاس و استفاده کنيم از مطالب دوستان
سپاس از پونه عزيزم براي ايده جالب و زماني كه براي اين تاپيك گذاشت و همچنين تبسم گلم و ممنونم از همه دوستاني كه اعلام آمادگي كردند يقين دارم كه بهترين تاپيك در بخش ادبيات ميشه پيروز و سربلند باشيد
مرسی زیما جان .. چرا نشه؟؟ میتونین درمورد نوشته ها نظر بدین ، بحث کنین و نقد کنین .. مرسی برای حضورت عزیزم