کاریکلماتورهای تلخ و شیرین کاریکَلِماتور نامی است که پرویز شاپور در سال ۱۳۴۷ بر نوشتههای خود که در مجلهی خوشه به سردبیری احمد شاملو چاپ میشد گذاشت. این واژه حاصل پیوند «کاریکاتور» و حرف «ک» مخفف «کلمه» است. به دید شاملو، نوشتههای شاپور کاریکاتورهایی است که با کلمه بیان شدهاست. -کاریکلماتور نثر است . -بازی زبانی دارد تا بتواند گفتنی ها را دیدنی کند (تصویری) -طنز دارد. -کاریکلماتور از نظر معنایی ، صراحت دارد . -کاریکلماتور از چند معنایی واژه ها سود می برد. -کاریکلماتور، معمولا از بدیهیات و روزمره ها و دم دستی هاست . -سابقه ای در ادبیات کهن به عنوان یک ژانر ندارد . اما می شود نمونه هایی در نثر و نظم پیدا کرد . -ایجاز از ویژگی های کاریکماتور است . -در کاریکلماتور نوعی نازک اندیشی مانند سبک هندی دیده می شود. -غافل گیری دارد که با غافل گیری شعری متفاوت است . -نوع لذت در کاریکلماتور با شعر متفاوت است . نيش هيچ عقربي کشنده تر از عقربه هاي ساعت نيست ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ زندان پارک شد ، دلم گرفت از «دار» و درختش. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ مواظب باشيد! کاسه چه کنم چه کنم، شايد همان کاسه زير نيم کاسه باشد. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ وقتی عکس گل محمدی در آب افتاد، ماهیها صلوات فرستادند. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ باربر تنها کسی است که پشتش هم سنگ می آورد. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ اگر بخواهم پرنده را محبوس کنم، قفسی به بزرگی آسمان میسازم. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ آنها که دنبال «شر» ميگردند، «خير»شان به کسي نميرسد. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتور های تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ معتاد تابلو بود ، اما رنگی به رو نداشت. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتور های تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ به یاد ندارم نابینائی به من تنه زده باشد. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ آدم تنها کسي بود که مثل آدم زندگي کرد. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتور های تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ وقتي نمکدان را ميبينم دلم شور ميزند. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ وقتی هوای آزاد کم شد، برای پرندهها هم نوبت پرواز گذاشتند. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ نام همه ی دختران مرد فقیر ، آرزو بود. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین∞∞∞∞∞∞∞ زندگی بدون آب از گلوی ماهی پایین نمیرود. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین∞∞∞∞∞∞∞ سايهام بدون اجازهام ، آب نمي خورد. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ شاید سکوت، فریادی باشد که تارهای صوتی خود را از دست داده است. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ مشکل اشتغال با بی کاری حل می شود. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ دلاک ، پاک ترین نان را از چرک ترین تن بدست می آورد. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ فوّاره و قوه جاذبه از سربه سر گذاشتن هم سیر نمیشوند. ∞∞∞∞∞∞∞ کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ∞∞∞∞∞∞∞ گربه هم برای تکه ای گوشت ، سگ دو می زند.
ازدواج بد وجود ندارد، این زن و شوهرها هستند که بد می شوند. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° آغاز هر سلام، پایان خداحافظی است. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° همیشه برای دوربین ها لبخند می زنی دریغا من که نزدیک بین ام! •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° برای اینکه صدای شکستن دلش شنیده نشود با صدای بلند می خندد °•°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° زندگی خیلی کوتاه است، ولی آنقدر بلند هست که آن را تباه نکنیم. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° قلم کم حرف، عمرش طولانی است. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° بعضیها عددی نیستند؛ ما آنها را به توان رساندهایم. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° گورستان ، کمپ ترک اعتیاد زندگیست ! •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° اغلب از بی وقتی شکایت می کرد ولی مشکل اصلی او بی هدفی بود. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° با دیدن قبض آب، برق از سرش پرید. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° چشم گذاشتم تا بیایی ، رفتی کله پزی دیگر ! °•°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° بعضی از خیابان ها دو طرفه اند و بعضی یک طرفه اما خیابان بی طرف نداریم. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° حتی موهایم هم میدانند که پایان شب سیه سپید است. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° گاهی اوقات «کلیه» امورم درد می کند. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° آنقدر در خودم فرورفتم که سر از قوزک پایم درآوردم. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° معلم شیمی عصبانی شد ، برخورد فیزیکی کرد ! °•°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° اگر حرف مفت را می خریدند خیلی ها میلیاردر بودند. •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° در رقابت عقربه های ساعت با یکدیگر همیشه بازنده چشم من است •°•°•°•°•°•°•°•° کاریکلماتورهای تلخ و شیرین °•°•°•°•°•°•°•°•° ماهی ، هیچگاه برای تعطیلات به کنار دریا نمیرود
ازدواج بد وجود ندارد، این زن و شوهرها هستند که بد می شوند. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ تنها حریفی که در مقابل من پس از باخت، بهانه نمی آورد، کامپیوتر است. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ پلیس شخصی است که نبودن او باعث ایجاد امنیت برای مجرمان خواهد بود. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ چون گوش شنوایی نیافتم، حرف هایم را می نویسم. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ منطق شما را از A به B میرساند ولی تخیل به همه جا میبرد. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ پیری دورانی است که انسان قادر به بی وفایی به همسرش نیست. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ این روزها همه چیز قدیم و جدید میشود ساعت قدیم،ساعت جدید پول قدیم،پول جدید یارقدیم، یار جدید ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ قند خون مزه تلخی به زندگی می دهد. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ آن هایی که بلند فکر می کنند هیچ وقت کوتاه نمی آیند. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ به غصه هایم خندیدم و دردهایم را به تعصب وا داشتم. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ برای آنکه به بیراهه نروم، پشت سر حقیقت راه می روم. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ بعضی ها برای به جایی رسیدن و بعضی ها بعد از به جایی رسیدن، همه چیز را زیر پا می گذارند. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ به خاطر پایمال کردن حقوق دیگران کفش هایش را محاکمه کردند. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ اگر قلمم را بشکنند، قلم پایم را می تراشم و با آن می نویسم. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ حرف های خام به مغزم صدمه می زند. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ فردای کشورهای عقب افتاده , دیروز کشورهای متمدن است. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ اعداد درشت، با صفرها رشد می کنند. ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊ ولخرجی های زیاد , دخلم را درآورد. بعضی از محرم ها با یک نقطه مجرم می شوند.
کاریکلماتورهای تلخ و شیرین ماهی های آپارتمان نشین ، در تنگ آب زندگی میکنند ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ مردم می گویند حالت را می گیرم ، نمی گویند دیروز یا فردایت را می گیرم … چون اگر حال را بگیرند فردا را هم گرفته اند و دیروز را بی فایده کرده اند !!! ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ رنگین کمان آتش بازی آبکی طبیعت است ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ اگر خودتان را به آن راه زدید ، مواظب باشید گم نشوید. ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ هیچ کس به سکوتم نمی رسه... همه منتظرن به فریادم برسن!!! ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ شکوه علفزار را در شکم گوسفند دیدم ! ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ بیکاری هم خودش یک کار است ، افسوس که تعطیلی و مرخصی ندارد ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ ♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦ دست سرنوشت را . . . بـــــــایـــــــد قطــــــع کـــــــــرد . . او دزد " آرزوهـــــــــای " مـــن اســـــت !