1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

جایگاه پیامبران، امامان و شیعیان در روز قیامت

شروع موضوع توسط *NaSrIn* ‏7/2/11 در انجمن قرآن کریم

1. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    0
    در «تفسیر علی بن إبراهیم » در ذیل آیه: «فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنةَ فَقَدْ فَازَ (آل عمران/185)، از امام صادق علیه السلام آورده است که: چون روز قیامت بر پا شود پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم را می خوانند و به او یک حُلة بهشتی که چون برگ گل است می پوشانند، و سپس او را در طرف راست عرش خدا می ایستانند. و پس از آن ابراهیم علیه السلام را می خوانند و به او یک حلة سفید رنگ می پوشانند، و او را در طرف چپ عرش خدا می ایستانند. و سپس امام علی علیه السلام می خوانند و به او یک حلة چون برگ گل می پوشانند، و او را در طرف راست رسول الله می ایستانند. و پس از آن اسماعیل علیه السلام را می خوانند و به او یک حلة سفید رنگ می پوشانند، و او را در طرف چپ ابراهیم علیه السلام می ایستانند. و سپس امام حسن علیه السلام را می خوانند و به او یک حلة چون برگ گل می پوشانند، و او را در طرف راست حضرت أمیرالمؤمنین علیه السلام می ایستانند. و پس از آن امام حسین علیه السلام را می خوانند و یک حلة چون برگ گل به او می پوشانند، و او را در طرف راست حسن می ایستانند. و سپس هر یک از ائمه را می خوانند و به آنها حلة وَردِیه چون گل می پوشانند، و هر یک را به ترتیب در طرف راست مصاحبش می ایستانند. و پس از آن شیعیان را می خوانند و آنان در مقابل اینها می ایستند. و سپس حضرت زهرا سلام الله علیها را می خوانند، و زنان منسوب به آن حضرت که از ذریه او هستند را می خوانند، و شیعیان او را نیز می خوانند؛ و جملگی بدون حساب داخل بهشت می شوند.

در این حال منادی از میان عرش خدا از ناحیه رب العزة و الاُفق الاعلی ندا می کند: خوب پدری است برای تو ای محمد، که ابراهیم است! و خوب برادری است برای تو، که علی بن أبی طالب است! و خوب دو سبط برای تو هستند سبطان تو، که حسن و حسین اند! و خوب جنینی است برای تو جنین تو، که او محسن است! و خوب أئمه و پیشوایان راشدینی هستند ذریه تو، و آنها فلان و فلان هستند! و خوب شیعه ای هستند شیعیان تو! آگاه باشید که محمد، و وصی او، و دو سبط او، و امامان از ذریه او ایشانند رستگاران. و پس از آن امر می شود که جملگی به بهشت داخل شوند؛ و این است گفتار خداوند: کسی که از آتش دور شود و داخل در بهشت گردد، او حقاً رستگار است» (تفسیر قمی طبع سنگی ص116و117).

عیاشی در تفسیر خود گوید یحیی بن مُساور گوید: گفتم (به حضرت صادق علیه السلام ) درباره علی علیه السلام حدیثی برای من بیان کن! فرمود: می خواهی مشروحاً بیان کنم و یا آن که مختصراً و مجموعاً بیان نمایم ؟! عرض کردم: مجموعاً و محصلاً بیان کن! حضرت فرمود: علی، باب هدایت است؛ هر کس بر او تقدم جوید کافر است، و هر کس از او تخلف ورزد کافر است. عرض کردم: قدری بیشتر بیان کن! فرمود: چون روز قیامت شود، منبری را از جانب راست عرش نصب می کنند که دارای بیست و چهار درجه و پلکان است. علی می آید و در دست اوست لِواء، و بر منبر بالا می رود، و تمام خلائق بر او عرضه داشته می شوند؛ هر کس او را بشناسد داخل بهشت می شود، و هر کس او را نشناسد داخل آتش می گردد. من عرض کردم: آیا از کتاب خدا این مطلب را به من نشان می دهی؟ گفت: آری! آیا این آیه را نخوانده ای که خدا می فرماید: «فَسَیَرَی اللَهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ. هُوَ وَاللَهِ عَلِی بْنُ أَبِی طَالبٍ؛ اعمال شما را به زودی خدا و رسول خدا و مؤمنین می بینند. سوگند به خدا که مراد از مؤمنین علی بن أبی طالب است» (بحارالانوار طبع حروفی ج7 ص330 و 331).

و در «تفسیر فرات ابن إبراهیم » از رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم آورده است که: فرمود: جبرئیل علیه السلام به نزد من آمد و گفت: ای محمد! می خواهی به تو بشارت دهم که به چه چیز از صراط عبور می کنی ؟! گفتم: آری! گفت: به نور خدا عبور می کنی! و علی به نور تو عبور می کند، و نور تو از نور خداست! و امت تو به نور علی عبور می کنند، و نور علی از نور توست! و کسی را که خداوند برای او نوری را با علی قرار نداده باشد پس او دارای نور نیست !»