1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

آثار اعتقاد به مهدویت در تاریخ اسلام (مرثیه دعبل خزاعی

شروع موضوع توسط *NaSrIn* ‏7/2/11 در انجمن قرآن کریم

1. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    0
    سخن دعبل

دعبل خزاعی می‏آید حضور حضرت رضا علیه السلام و آن اشعار مرثیه خودش را می‏گوید :

::افاطم لو خلت الحسین مجدلا
    و قد مات عطشانا بشط فرات::

خطاب می‏کند به حضرت زهرا و یک یک مصائبی را که بر اولاد ایشان وارد شده بیان می‏کند که از آن قصائد بسیار غرای زبان عرب و از بهترین مراثی‏ ئی است که در این زمینه‏ها گفته شده است . حضرت رضا علیه السلام خیلی‏ گریه می‏کند . دعبل در این اشعارش و در این اظهار تأثر خودش قبور اولاد زهرا را یک یک بیان می‏کند ، قبوری که در " فخ " است ، قبوری که در " کوفان " است . اشاره به شهادت همین محمد بن عبدالله محض می‏کند ، اشاره به شهادت برادرش می‏کند ، اشاره به شهادت زید بن علی بن الحسین‏ می‏کند ، اشاره به شهادت حضرت سید الشهداء می‏کند ، اشاره به شهادت‏ حضرت موسی بن جعفر می‏کند " و قبر ببغداد لنفس زکیه " که نوشته‏اند در اینجا حضرت رضا فرمود : یک شعر هم من می‏گویم اضافه کن : " و قبر بطوس یا لها من مصیبة " که عرض کرد : آقا ! این قبر را من نمی‏شناسم . فرمود : این قبر من است. دعبل در این اشعارش شعری دارد که به همین موضوع اشاره می‏کند . در این‏ شعر ، دعبل تصریح می‏کند که تمام این قضایا هست و هست و هست تا ظهور امامی که آن ظهور لامحاله وقوع پیدا می‏کند و قطعا صورت می‏گیرد .