1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

خیر دنیا و آخرت در قرائت کدام آیه است ؟

شروع موضوع توسط karbalaee mohammad ‏8/7/13 در انجمن قرآن کریم

1. کاربر ویژه

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    دانشجو نرم افزار
    حضرت علی‌(علیه السلام) فرمود: هرگاه قصد داشتی به دنبال حاجتی بروی، صبح پنج‌شنبه به دنبال آن برو، وقتی از منزل خارج می‌شوی، آیه آخر سوره آل‌عمران، «آیهالکرسی»، سوره قدر و ام الکتاب (سوره حمد) را بخوان که در این آیات، حوائج دنیا و آخرت است. (تفسیر برهان ، (تفسیر برهان ،ج ۱ ،ص۳۴۵)

گنجینه الهی

امیرالمومنین‌(علیه السلام) فرمودند: رسول خدا‌(صلی الله علیه وآله) فرمود: آیهالکرسی را از گنجینه‌ای در زیر عرش به من دادند، از آن وقت که من این مطلب را از رسول‌خدا‌(صلی الله علیه وآله) شنیدم، هیچ شبی را به سر نبردم مگر آنکه آن را قرائت کردم. (امالی شیخ طوسی ،ج۲ ،ص۱۲۲)

نامیدن این آیه به آیهالکرسی از همان صدر اول اسلام مشهور و در زمان حیات پیامبر‌(صلی الله علیه وآله) به این نام بیان شده است.

با فضیلت‌ترین آیه

امام صادق‌(علیه السلام) فرمود: ابوذر به رسول خدا عرض کرد: یا رسول‌الله مهمترین و با فضیلت‌ترین آیه‌ای که بر تو نازل شده است کدام آیه است؟ فرمود: «آیهالکرسی»، زیرا آسمان‌های هفتگانه در مقابل کرسی در مقام مقایسه، بیش از حلقه‌ای نیست که در سرزمینی افتاده باشد و... (تفسیر عیاشی ،ج۱ ،ص۱۳۷)

آیهالکرسی کدام آیه است؟

مرحوم آیت‌الله علامه طباطبایی گفته است: آیهالکرسی از «الله لا اله الا هوالحی القیوم آغاز و در «هوالعلی‌العظیم» ختم می‌شود و به همین جهت این آیه را که شامل لفظ «کرسی» است آیهالکرسی می‌نامند. (بهترین آیات در حل مشکلات ،ص۳۵)

آیهالکرسی و ثواب آن برای اموات

پیامبر (صلی الله علیه وآله) فرمود: هرگاه مومنی «آیهالکرسی» را بخواند و ثوابش را برای اموات قرار دهد، خداوند به هر حرفی از آیهالکرسی فرشته‌ای را قرار دهد که تا روز قیامت برای او خدا را تسبیح کنند. «ارشادالقلوب».

آیهالکرسی و رفع کراهت سفر

برخی در کتاب محاسن به سند حمادبن عثمان نقل کرده است که به امام صادق‌(علیه السلام) عرض کردم آیا مسافرت در یکی از روزهایی که برای سفر خوب نیست مثل چهارشنبه و دوشنبه مکروه است؟ فرمود: با صدقه دادن و خواندن آیهالکرسی، مسافرت را در هر زمان که خواستی آغاز کن.

برای حوائج دنیا و آخرت

حضرت علی‌(علیه السلام) فرمود: هرگاه قصد داشتی به دنبال حاجتی بروی، صبح پنج‌شنبه به دنبال آن برو، وقتی از منزل خارج می‌شوی، آیه آخر سوره آل‌عمران، «آیهالکرسی»، سوره قدر و ام الکتاب (سوره حمد) را بخوان که در این آیات، حوائج دنیا و آخرت است. (تفسیر برهان ،ج ۱ ،ص۳۴۵