20حدیث از امام حسین (ع)حدیث (1) امام حسین علیه السلام فرمودند:لاتـَرفع حــاجَتَک إلاّ إلـى أحـَدٍ ثَلاثة: إلـى ذِى دیـنٍ، اَو مُــرُوّة اَو حَسَبجز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که اصالت خانوادگى داشته باشد.(تحف العقول ، ص 251)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (2) امام حسین علیه السلام فرمودند:أیما اثنَین جَرى بینهما کلام فطلب أحدهما رضَـى الاخر کانَ سابقة الىَ الجنّةهر یک از دو نفـرى که میان آنها نزاعى واقع ی و یکـى از آن دو رضایت دیگرى را بجـویـد ، سبقت گیـرنـده اهل بهشت خـواهـد بــود(محجه البیصاء ج 4،ص 228) **********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (3) امام حسین علیه السلام فرمودند:لاأفلَحَ قـَومٌ اشتَـروا مَـرضـاتِ المَخلـُوق بسَخَطِ الخـالِقرستگـار نمی ی مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب خـالق خریدنـد(تاریخ طبرى،ص 1،ص 239)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (4) امام حسین علیه السلام فرمودند:إنَّ شِیعَتَنا مَن سَلمَت قُلُوبُهُم مٍن کلِّ غَشٍّ وَ غِلٍّ وَ دَغَلٍبدرستی که شیعیان ما قلبشان از هرناخالصی و حیله و تزویر پاک است(فرهنگ سخنان امام حسین ص/ 476)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (5) امام حسین علیه السلام فرمودند:لا یأمَن یومَ القیامَةِ إلاّ مَن خافَ الله فِی الدُّنیاکسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشت(مناقب ابن شهر آشوب ج/4 ص/ 69)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (6) امام حسین علیه السلام فرمودند:أَعجَزالنّاسٍ مَن عَجَزَ عَنِ الدُّعاءعاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند(بحارالانوارج/ 93 ص/ 294)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (7) امام حسین علیه السلام فرمودند:اَلبُکاءُ مِن خَشیةِ اللهِ نَجآةٌ مِنَ النّارِگریه از ترس خدا سبب نجات از آتش جهنّم است(حیات امام حسین ج 1 /ص 183) **********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (8) امام حسین علیه السلام فرمودند:مَن حاوَلَ اَمراً بمَعصِیَهِ اللهِ کانَ اَفوَتَ لِما یَرجُو وَاَسرَعَ لِمَجئ ما یَحذَرُآن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و نگرانیها به او رو می آورد.(بحار الانوار ، ج 3 ، ص 397) **********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (9) امام حسین علیه السلام فرمودند:اِنّ اَعفَی النّاسِ مَن عَفا عِندَقُدرَتِهِِبخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.(الدره الباهره ، ص24)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (10) امام حسین علیه السلام فرمودند:لا یأمن یوم القیامة إلا من خاف الله فی الدنیا.هیچ کس روز قیامت در امان نیست ، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.(بحار الانوار،ج 4،ص 19)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (11) امام حسین علیه السلام فرمودند:لا أفلح قوم إشتروا مرضاة المخلوق بسخط الخالق.کسانی که رضایت مخلوق را به بهای غضب خالق بخرند، رستگار نخواهند شد.(مقتل خوارزمی،ج 1،ص239)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (12) امام حسین علیه السلام فرمودند:من حاول اَمرا بمعصیة الله کان اَفوت لما یرجو و اَسرع لما یحذر.کسی که بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد ، دیرتر به آروزیش می رسد و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می ی .(بحارالانوار،ج78،ص120)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (13) امام حسین علیه السلام فرمودند:من طلب رضی الناس بسخط الله وکله الله إلی الناس .کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند ی، خداوند او را به مردم وا می گذارد.(بحارالانوار،ج78،ص126)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (14) امام حسین علیه السلام فرمودند:من اَحبک نهاک و من اَبغضک اَغراک.کسی که تو را دوست دارد، از تو انتقاد می کند و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید می کند(بحار الانوار،ج75،ص128)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (15) امام حسین علیه السلام فرمودند:من دلائل العالم إنتقادة لحدیثه و علمه بحقائق فنون النظر.از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است .(بحارالانوار،ج78،ص119)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (16) امام حسین علیه السلام فرمودند:من دلائل العالم إنتقادة لحدیثه و علمه بحقائق فنون النظر.از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است .(بحارالانوار،ج78،ص119)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث (17) امام حسین(ع) فرمودند:لا تقولوا باَلسنَتکم ما ینقُص عَن قَدَرَکمچیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد(جلاءالعیون،ج۲ص۲۰۵)**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث(18) امام حسین فرمودند:لا یأمن یوم القیامة إلا من خاف الله فی الدنیا.هیچ کس روز قیامت در امان نیست ، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.(بحار الانوار، ج 44، ص 192 )**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث(19) امام حسین (ع) فرمودند:لا یکمل العقل إلا باتباع الحق . عقل کامل نمی شود مگر با پیروی از حق .(بحار الانوار، ج 78، ص 127 )**********احادیثی از امام حسین (ع)**********حدیث(20) امام حسین (ع) فرمودند:یاک و ما تعتذر منه ، فإن المؤمن لا یسیء و لا یعتذر، و المنافق کل یوم یسیء و یعتذرحذر کن از مواردی که باید عذرخواهی کنی ، زیرا مؤمن نه کار زشتی انجام می دهد و نه به عذرخواهی می پردازد، اما منافق همه روزه بدی می کند، و به عذرخواهی می پردازد.( بحار الانوار، ج 78، ص120 )منبع:aviny.com