1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

سخنانی از امام محمد باقر علیه السلام

شروع موضوع توسط hector2141 ‏4/7/13 در انجمن احکام و روایات

1. کاربر ارشد

امتیاز دستاورد:
    0
    حرفه:
    daneshjo
    ​
    [​IMG]​
    1. عالم ینتفع بعلمه أفضل من سبعین ألف عابد.​
    عالمی که به واسطه علمش به مردم بهره برساند بهتر از عابد است. ​
    2. ما تنال ولایتنا إلا بالعمل و الورع.​
    عطا نمی شود ولایت ما مگر به سبب عمل کردن و ورع نمودن.​
    3. عندما سئل هل رأیت الله قال: بلی لم تره العیون بمشاهدة الأبصار، ولکن رأته القلوب بحقائق الإیمان، لا یعرف بالقیاس و لا یدرک بالحواس، موصوف بالآیات، معروف بالدلالات، لا یجور في حکمه ذلک الله لا إله الا الله.​
    هنگامی که از حضرت سئوال شد آیا شما خدا را دیده اید؟ فرمودند: بلی چشمان او را نمی بیند با دو چشم ظاهری ولی قلبها به سبب حقایق ایمان آن را می بیند، شناخته نمی شود با قیاس کردن و درک نمی شود با حواس وصف شده است با آیات و نشانه ها و شناخته شده است با دلالت ها، جایز نیست در حکمش آن خدایی که نیست جز او خدایی.​
    4. فوالله ما شیعتنا إلا من اتّقی الله و أطاعه.​
    پس به خدا قسم که نیست از شیعیان ما مگر کسی که تقوا پیشه کند و خدا را اطاعت نماید.​
    5. ثلاثة من مکارم الدنیا و الآخرة: أن تعفو عمّن ظلمک، و تصل من قطعک، و تحلم إذا جهل علیک.​
    سه چیز از بهترین ها در دنیا و آخرت است: عفو کنی آن را که به تو ظلم کرده و رفت و آمد کنی با کسی که با تو قطع رابطه کرده و حلم داشته باشی با کسی که جاهل است.​
    6. ما عرف الله من عصاه.​
    کسی که معصیت خدا را انجام دهد خدا را نشناخته است.​
    7. إن المؤمن أخ المومن لا یشتمه و لا یحرمه و لا یسيء به الظن.​
    به درستی که مؤمن برادر مؤمن است تا جایی که به او دشنام ندهد و او را محروم نکند و گمان بد به او نبرد.​
    8. صلة الأرحام تزکی الاعمال و تنمي الأموال و تدفع البلوی و تیسّر الحساب و تنسیء في الأجل.​
    رفت و آمد با محارم اعمال را پاک، مال را زیاد، بلا را از انسان دور، حسابرسی انسان را آسان و مرگ را از انسان دور می کند.​
    9. کفی بالمرء غشّاً لنفسه أن یبصر من الناس ما یعمی علیه من أمر نفسه أو یعیب غیره بما لا یستطیع ترکه أو یؤذي جلیسه بما لا یعنیه.​

​
    کافی است برای شخص پوشاندن بر نفس خودش آنچه را که می بیند از مردم چیزی را که در خود نمی بیند و عیب جویی می کند از غیر خودش به آنچه که نمی تواند آن را از خود دور کند و اذیت دهد همنشین خود را به آنچه که خود آزار می بیند.​
    10. لا صدقة و ذو رحم محتاج.​
    صدقه به غیر صحیح نیست در حالی که رحم (نزدیکان) انسان محتاج باشد.​