1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

گزیده ای از سخنان امام صادق

شروع موضوع توسط hector2141 ‏4/7/13 در انجمن احکام و روایات

1. کاربر ارشد

امتیاز دستاورد:
    0
    حرفه:
    daneshjo
    ​

​
    [​IMG]​
    1.ثلاثة تورث المحبة: الدین و التواضع و البذل.​
    سه چیز دوستی را به دنبال دارد: دین، فروتنی، بذل و بخشش. ​
    2. لست أحب أن أری الشاب منکم إلا غادی في حالین إما عالماً أو متعلّماً.​

​
    نیست برای من دوست داشتنی تر از اینکه ببینم جوانی از شما را، مگر اینکه در دو حال باشد یا عالم یا شاگرد علم.​
    3. علیک بالنّصح لله في خلقه فلن تلقاه بعمل أفضل منه.​

​
    بر تو باد به نصیحت کردن مردم برای خدا پس تو هرگز عملی را با فضیلت تر از آن نمی یابی.​
    4. مثل العلم الذی ل یعمل به کالکنز الذي لا ینفق منه.​
    مَثَل علمی که انسان به آن عمل نمی کند همچون گنجی است که از آن انفاق نمی کند.​
    5. ثلاثة لا تعرف إلاّ في ثلاثة مواطن: لا یعرف الحلیم إلا عند الغضب، و لا الشجاع إلا عند الحرب، و لا أخ إلا عند الحاجة.​
    سه نفر هستند که شناخته نمی شوند مگر در سه جا. شناخته نمی شود انسان حلیم مگر در حال خشم و شجاع مگر در جنگ و برادر مگر در حاجت به او.​
    6. لاثة مکسبة للبغضاء: النفاق، والظلم، والعجب.​
    بغض و کینه سه چیز را به دنبال دارد دوروئی، ظلم، خودپسندی​
    7. ثلاثة أشیاء یحتاج الناس طراً إلیها: الأمن، والعدل، و الخصب.​
    سه چیز است که همه مردم به آن محتاج هستند: امنیت، عدالت، زندگی مرفّه (سرسبزی).​
    8. ثلاثة خصال من رزقها کان کاملاً: العقل و الجمال و الفصاحة.​
    سه چیز است که اگر کسی داشته باشد کامل است: عقل، زیبایی، فصاحت در کلام.​
    9. سأله رجل أن یعلّمه ما ینال به خیر الدنی و الآخرة و لا یطول علیه فقال لا تکذب.​
    مردی از حضرت سئوال کرد تا بیاموزد به او آنچه را که به دست آورد به سبب آن خیر دنیا و آخرت را به دست آورد و بر او طولانی نباشد (و زود به او برسد) حضرت فرمودند: دروغ نگو.​
    10. من ساء خلقه عذّب نفسه. و قال: أحب إخواني إليّ من أهدی إليّ عیوبي. و قال: ثلاث لم یجعل الله لأحد من الناس فیهن رخصة: بر الوالدین برّین کانا أو فاجرین. و وفاء بالعهد للبر و الفاجر، و اداء الامانة إلی البر و الفاجر.​
    کسی که اخلاق خوبی نداشته باشد خود را به سختی می اندازد و فرمودند: بهترین برادران من افرادی هستند که بدیهای مرا به من هدیه می کنند و فرمودند سه چیز است که خدا برای هیچ کس از مردم تخفیفی قرار نداده است. نیکی به پدر و مادر، دستکار باشند یا گنهکار، وفای به عهد، برای درستکار باشد یا گنهکار و برگرداندن امانت، به درستکار باشد یا گنهکار​

​
    ​