1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

گزیده ای ازسخنان امام موسی کاظم

شروع موضوع توسط hector2141 ‏4/7/13 در انجمن احکام و روایات

1. کاربر ارشد

امتیاز دستاورد:
    0
    حرفه:
    daneshjo
    ​

​
    [​IMG]​
    ​

​
    1. عونک للضعیف من أفضل الصدقة.​
    ​
    یاری رساندن به ضعیف بالاترین صدقه دادن است.​
    ​
    ​
    ​
    2.من کفّ غضبه عن الناس کفّ الله عنه عذاب یوم القیامة.​

​
    کسی که خشم خود را از مردم فرو نشاند خداوند متعال عذاب روز قیامت را از او فرو می نشاند.​
    ​
    ​
    3. کلما أحدث الناس من الذنوب ما لم یکونوا یعملون أحدث الله لهم من البلاء ما لم یکونوا یعدّون.​
    ​
    هر گناهی که از مردم سر می زند که نباید آن را انجام دهند خداوند متعال بلایی را برای آنان قرار می دهد که نمی توانند در مقابل آن مقاومت کنند.​
    ​
    ​
    4. فضل الفقیه علی العابد کفضل الشمس علی الکواکب و من لم یتفقّه في دینه لم یرض الله له عملاً.​
    ​
    فضیلت دانشمند (فقیه) از عابد همچون فضیلت خورشید بر دیگران ستارگان است و کسی که در دینش تفقّه نکند عملش مورد رضایت خداوند نیست.​
    ​
    ​
    5. تفقّهوا في دین الله فإن الفقه مفتاح البصیرة و تمام العبادة.​
    ​
    تفقّه کنید در دین خدا چرا که فقه کلید روشنائی قلب و همه عبادت است.​
    ​
    ​
    6. ما زال أبي یوصيني بالسخاء و حسن الخلق حتی مضی.​
    ​
    چه بسیار پدر من وصیت کرد مرا به سخاوتمندی و خوش اخلاقی تا اینکه مرا ترک گفت.​
    ​

​
    7. و هو یوصي ولده: یا بني إياک أن یراک الله في معصیة نهاک عنها و إياک أن یفقدک الله عند طاعة أمر بها.​

​
    در حالی که به فرزند خود سفارش می نمودند: ای فرزندم بر حذر باش از اینکه می بیند خدا تو را در معصیتی که تو را از عمل به آن باز داشته، و از اینکه دور می بیند خدا تو را از طاعتی که تو را به آن امر کرده.​
    ​
    ​
    8. إن الله علی الناس حجّتین حجّة ظاهرة و حجّة باطنة، فأما الظاهرة فالرسل و الأنبیاء و الأئمة (الأئمة الإثنا عشر صلوات اللهم علیهم أجمعین)، و أما الباطنة فالعقول.​
    ​
    برای مردم از جانب خدا دو حجت است حجت ظاهری و حجت درونی اما حجت و دلیل ظاهری خدا فرستادگان و انبیاء و ائمه معصومین علیهم السلام هستند و حجت درونی عقل است.​
    ​

​
    9. ثلاث یجلین البصر، النظر إلی الخضرة، والنظر إلی الماء الجاري، والنظر إلی الوجه الحسن.​
    ​
    سه چیز است که دیدگان را جلا می بخشد: نگاه به سرسبزی و نگاه به آب جاری و نگاه به صورت نیکو.​
    ​
    ​
    10. رأی رجلان یتسابّان فقال: البادي أظلم و وزر صاحبه علیه ما لم یعتد المظلوم.​
    ​