1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

فاطمه

شروع موضوع توسط karbalaee mohammad ‏8/6/13 در انجمن قرآن کریم

1. کاربر ویژه

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    دانشجو نرم افزار
    يعنى آن كه خود و شيعيانش از آتش بازداشته (و در امان نگاه داشته) شده‏اند.
    يا به معنى آن كه شر و بدى در وجود او راهى ندارد.
    و به معنى آن كه از طفوليت‏با علم رشد يافته است.
    شيخ صدوق در علل الشرايع و علامه مجلسى در بحارالانوار از امام باقر(ع) روايت كرده‏اند كه فرمود: چون فاطمه(س) متولد شد خداى عز و جل به يكى از فرشتگان وحى فرمود كه به زمين برود و اين نام را بر زبان پيغمبر جارى سازد و بدين ترتيب رسول‏خدا(ص) نام فاطمه(س) را براى نوزاد انتخاب فرمود.[SUP] [/SUP]
    «فطم‏» يعنى طفل از شير گرفته شد.
    در حديثى از امام باقر(ع) چنين رسيده است كه خداى متعال پس از تولد فاطمه(س) به وى خطاب فرموده كه «انى فطمتك بالعلم و فطمتك عن الطمث‏»: من تو را به وسيله علم از شير گرفتم و از پليديها و ناپاكيها دور داشتم. گويى چنانكه طفل را پس از بازداشتن از شير به غذايى ديگر عادت مى‏دهند آن حضرت از زمان شيرخوارگى نخستين غذايش پس از شير، علم بوده و به وسيله علم از شير گرفته شده است.[SUP] [/SUP]
    حضرت رضا عليه السلام از پدرش و ايشان از رسول خدا(ص) نقل كرده‏اند كه فرمود: اى فاطمه، آيا مى‏دانى چرا فاطمه ناميده شده‏اى؟ على(ع) پرسيد چرا؟ فرمود: زيرا كه وى و شيعيانش را از آتش بازداشته‏اند[SUP] [/SUP].
    و در جاى ديگر فرمود: زيرا آتش بر وى و شيعيانش ممنوع گرديده است.[SUP] [/SUP]
    اميرالمؤمنين على(ع) فرمود: شنيدم كه رسول خدا(ص) مى‏فرمود: فاطمه را فاطمه ناميده‏اند زيرا خداى تبارك و تعالى او و فرزندانش را از آتش بركنار داشته است. البته آن فرزندانى كه با ايمان از دنيا بروند و بر آنچه كه بر من نازل گرديده اعتقاد داشته باشند.[SUP] [/SUP]
    امام صادق(ع) فرمود: او را فاطمه گفتند چون شر و بدى در وجود او راهى ندارد و اگر براى همسرى اين بزرگوار، على(ع) نبود تا قيامت كسى همشان پس از رسول خدا(ص) هرگز كسى را راستگوتر از فاطمه‏نديدم.
    ايشان يافت نمى‏شد. اين حديث را بسيارى از علماى عامه هم نقل كرده‏اند; از جمله ابن شيرويه ديلمى و طبرى در دلائل الامامه.[SUP] [/SUP]
    گفتنى است كه نام مقدس فاطمه نزد اهل بيت: بسيار دوست داشتنى بوده است و آنان اين نام و صاحبش را پيوسته گرامى مى‏داشته‏اند. «امام صادق(ع) از يكى از يارانش كه خدا به وى دخترى عنايت فرموده بود، پرسيد او را چه نام نهاده‏اى؟ گفت: فاطمه. حضرت فرمود: فاطمه! درود خدا بر فاطمه باد. پس بدان چون اين نام را بر او نهاده‏اى مواظب باش سيلى بر صورتش نزنى و به او بد نگويى و گرامى‏اش بدارى.»
    مردى گويد: بر امام صادق(ع) وارد شدم در حالى كه افسرده بودم. حضرت پرسيد: چه غمى دارى؟ گفتم: دخترى برايم به دنيا آمده است. فرمود: او را چه ناميده‏اى؟ گفتم: فاطمه. فرمود: آه، آه، آه! بدان اگر او را فاطمه نام نهادى لعن و دشنامش مده و او را مزن.

یک شخص از این تشکر کرد.