1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

شروع موضوع توسط Amin_110 ‏5/6/13 در انجمن دینی مذهبی

1. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

قال رسول الله صلّی الله علیه وآله وسلّم:
    التّارکون ولایة علیّ علیه السّلام المنکرون لفضله المظاهرون اعدائه خارجون عن الاسلام.
    )بحار جلد 72 ، صفحه 134)

رسول خدا ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) فرمودند:
    کسانیکه ولایت و رهبری حضرت علی ( علیه السّلام ) را ترک کنند فضیلت و آقائی اورا منکر شوند و پشتیبان دشمنان او باشند از دین اسلام خارج اند .

2 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  2. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم:
    انّ خلیلی و وزیری و خلیفتی فی اهلی و خیر من اترک بعدی ، من ینجز موعدی ، و یقضی دینی علیّ بن ابیطالب.
    ( مناقب این شهر آشوب جلد 1،صفحه 550)

رسول خدا ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) فرمودند :
    [FONT=&amp]تحقیقاَ[/FONT][FONT=&amp] خلیل من و وزیر من و جانشین من در اهل من و بهترین کسی که بعد از خود به یادگار می گذارم ، کسی که به وعده من وفا کند و دین مرا ادا کند ، حضرت علی ( علیه السّلام ) است[/FONT][FONT=&amp] .[/FONT]

3. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

قال رسول الله صلّی الله علیه وآله وسلّم:
    علیّ یزهر فی الجنّة کالکوکب الصّبح لاهل الدّنیا.
    (فضائل الصحابة بیهقی)

حضرت رسول خدا ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) فرمودند:
    حضرت علی (علیه السّلام ) در بهشت می درخشد همان گونه که ستاره ی صبح برای اهل دنیا می درخشد.

3 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  4. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم :
    لا یجوز احد الصراط الّا من کتب له علیّ الجواز .
    ( مناقب خوارزمی ، 222 )

حضرت رسول اکرم ( صلّی الله علیه و آله وسلّم ) فرمودند :
    هیچ کس از صراط نمی تواند عبور کند ، مگر آن کسی که علی ( علیه السّلام ) برای او پروانه عبور بنویسد .

5. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

قال رسول الله صلّی الله علیه و آله وسلّم :
    یا علیّ ، انت اخی ، و صفیّی ، و وصیّی ، و وزیری ، و امینی ، مکانک فی حباتی و بعد موتی کمکان هارون من موسی الّا انّه لا نبیّ معی ، من مات و هو یحبّک ختم الله عزّوجلّ بالأمن و الأیمان ، و من مات و هو یبغضک لم یکن له فی الاسلام نصیب .
    ( غایة المرام ، صفحه 131 )

رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود :
    ای علی ( علیه السّلام ) تو برادر من هستی ، و برگزیده من هستی ، و وصیّ من هستی ، و وزیر من هستی ، و امین من هستی ، محل و موقعیّت تو با من چه در حیات من و چه پس از مرگ من همان محل و موقعیّت هارون است با موسی . به غیر از آن که با من پیغمبری نیست کسی که بمیرد و تو را دوست داشته باشد ، خداوند عزّوجلّ عاقبت او را با امن و ایمان مختوم کند ، و کسی که بمیرد و بغض تو را در دل داشته باش ، برای او از اسلام بهره ای نیست .

6. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

قال النّبیّ صلّی الله علیه و آله و سلّم :
    یا علیّ أخصمک بالنّبوّة ، و لا نبوّة بعدی ، و تخصم النّاس بسبع ، و لا یحاجّک فیها احد من قریش ،
    انت اوّلهم ایماناَ بالله ، و اوفاهم بعهد الله ، و اقومهم بامر الله ، و اقسمهم بالسّویة ، و اعدلهم فی الرّعیّة ، و ابصرهم بالقضیّة ، و اعظمهم عند الله مزیّة .
    (حلیة الاولیاء ، صفحه 65 و 66 )

ای علی ( علیه السّلام ) ، من در امر نبوّت بر تو غلبه کرده ام ، و پیغمبری بعد از من نیست ، و تو در هفت چیز بر جمع مردم غلبه کرده ای به طوری که هیچ یک از مردمان قریش را چنین توانی نیست که بتواند در آن ها با تو محاجّه کنند ، و برتری یا برابری خود را بر تو اثبات نمایند .تو در ایمان خدا ، سبقت گیرنده تر از همه هستی و در پیمان و عهد خدا وفا کننده ترین هستی ، و به امر خدا قیام کننده تر و استوار هستی . و در قسمت اموال و حقوق ، مساوی ترین قسمت کننده می باشی ، و در بین رعیت ، با عدالت رفتار کننده ترین آن ها هستی و در منازعات و مرافعات ، بصیرترین و بیناترین حاکم و قضاوت کننده هستی، و از جهت مزیّت و ارزش ، بزرگترین آن ها در نزد خداوند هستی .

7. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

من اراد ان ینظر الی اسرافیل فی هیبته و الی میکائیل فی رتبته و الی جبرائیل فی جلالته و الی ادم فی علمه و الی نوح فی خشیته و الی ابراهیم فی خلّته و الی یعقوب فی حزنه و الی یوسف فی جماله و الی موسی فی مناجاته و الی ایّوب فی صبره و الی یحیی فی زهده و الی عیسی فی عبادته و الی یونس فی ورعه و الی محمّد فی حسبه و خلقه ، فلینظر الی علیّ ، فانّ فیه تسعین خصلة من خصال الأنبیاء جمعها الله فیه و لم یجمعها فی احد غیره .
    ( ینابیع المودة ، جلد 2 ، باب 56 )

هر کس اراده کرده است اسرافیل را در هیبتش ، و میکائیل را در رتبه اش و جبرائیل را در جلالتش و حضرت آدم را در علمیّتش و نوح را درخشیتش و ابراهیم را در دوستیش و یعقوب را در حزنش و یوسف را در جمالش و موسی را در مناجاتش و ایّوب را در صبرش و یحیی را در زهدش و عیسی را در عبادتش و یونس را در ورعش و حضرت محمّد ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) را در حسب و خلقش تماشا کند به علیّ بن ابیطالب ( علیه السّلام ) نگاه کند ، براستی خداوند در او نود خصلت از صفات انبیاء را جمع کرده است که در غیر او جمع نفرموده است .

8. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

قال ابو رافع :
    لمّا کان الیوم الّذی توفّی رسول الله غشی علیه فاخذت بقدمیه اقبّلهما و ابکی ، فافاق و انا اقول :
    من لی ولدی بعدک یا رسول الله ؟ فرفع الیّ رأسه و قال :
    الله بعدی و وصیّی صالح المؤمنین .
    ( مناقب ابن شهر آشوب جلد 1 ، صفحه 543 )

ابو رافع گفته :
    در روزی که پیامبر خدا از دنیا چشم فروبست حال بیهوشی بر آن حضرت دست داد ، من پاهای آن حضرت را گرفته می بوسیدم و می گریستم . حضرت به هوش آمد و من با خود می گفتم :
    ای رسول خدا ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) پس از تو که به درد من و فرزندان من برسد ؟ حضرت سر خود را به جانب من نمود و فرمود :
    بعد از من خدا و وصیّ من صالح المؤمنین برای توست .

9. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

انّ خلفائی و اوصیائی لاثناعشر ، اوّلهم اخی و اخرهم ولدی ،
    قیل : یا رسول الله و من اخوک ؟
    قال : علیّ ابن ابیطالب ،
    قیل : فمن ولدک ؟
    قال : المهدیّ الّذی یملا الأرض قسطا وعدلاَ کما ملئت جوراَ و ظلماَ .
    ( غایة المرام صفحه 43 )

رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود:
    حقاَ که جانشینان من بعد از من و اوصیای من دوازده نفرند ، اول آن ها برادر من است و آخرین آن ها فرزند من است .
    سؤال کردند : یا رسول الله برادر شما کیست ؟
    فرمود : علیّ ابن ابی طالب ( علیه السّلام ) ،
    گفته شد ، فرزند شما کیست ؟
    فرمود : مهدی ،همان کسی که زمین را پر از عدل و داد می کند پس از آنکه به از جور و ظلم پر شده باشد .

10. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

انّ الله تعالی جعل لکلّ نبیّ وصیّاَ ، جعل شیثاَ وصیّ ادم و یوشع وصیّ موسی و شمعون وصیّ عیسی و علیّاَ وصییّ ، و وصییّ خیرالأوصیاء فی البداء ، و انا الدّاعی و هو المضیّ .
    ( ینابع المودة، صفحه 248 )

خداوند تبارک و تعالی برای هر پیامبری وصیّ قرار داد ، شیث را وصیّ آدم و یوشع را وصیّ موسی و شمعون را وصیّ عیسی و علی ( علیه السّلام ) را وصیّ من قرارداد و وصیّ من بهترین وصی از اوصیای پیغمبران است در عالم مشیّت و اداره حق تعالی و من دعوت کننده و دلالت کننده بسوی خدا هستم و علیّ ابن ابیطالب ( علیه السّلام ) روشن کننده این راه است .