1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

شروع موضوع توسط Amin_110 ‏5/6/13 در انجمن دینی مذهبی

1. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان

[h=1]
    [/h]
    دارم دِلَکی که بنده ی کوی علی است
    روی دل او همیشه بر سوی علی است
    هر چند هزار رو سیاهی دارد
    می نازد از اینکه منقبت گوی علی است
    من شیفته ی علی شدم شیدا نیز
    پنهان همه جا گفته ام و پیدا نیز
    این پایه مرا بس است و بالاترازین
    امروز طلب نمی کنم فردا نیز
    «نظمی» به ولایتت تمامی خوش باش
    خوش باش قبول خاص و عامی خوش باش
    گر شاهی هفت کشور از تست مناز
    ور بر در ِ مرتضی غلامی خوش باش
    تا حبّ علی و آل او یافته ایم
    کام دل خویش مو به مو یافته ایم
    وز دوستی علی و اولاد علی است
    در هر دو جهان گر آبرو یافته ایم
    از دین نبی شکفته جان و دل من
    با مهر علی سرشته آب و گل من
    گر مهر علی به جان نمی ورزیدم
    در دست چه بود از جهان حاصل من
    «نظمی» نفسی مباش بی یاد علی
    گوش دل خویش پرکن از نادعلی
    در هر دو جهان اگر سعادت طلبی
    دامان علی بگیر و اولاد علی
    سر دفتر عالم معانی است علی
    وابسته ی اسرار نهانی است علی
    نه اهل زمین که آسمانی است علی
    فی الجمله بهشت جاودانی است علی
    شایسته ترین مرد خدا بود علی
    در شأن نزول هل اتی بود علی
    هرگز به علی خدا نمی باید گفت
    لیک آینه ی خدا نما بود علی
    بنیان کـَن ِ منکر و مناهی است علی
    رونق ده دین و دین پناهی است علی
    در دامنش آویز که در هر دو جهان
    سرچشمه ی رحمت الهی است علی
    آن گفت به قرب حق مباهی است علی
    وین گفت که سایه ی الهی است علی
    از «نظمی» ناتمام پرسیدم گفت
    چون رحمت حق نامتناهی است علی

7 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  2. پاسخ : پاتوق مریــدان و دلبــاختگان علــــــی (ع)

[h=1]
    [/h]
    با آن که آفریده شده ست آدم از خدا
    گاهی به اتفاق ندارد کم از خدا
    ای اتفاق ممکن ناممکن ای علی (ع)
    ای جوهر تو ، هم ز تو پیدا ، هم از خدا
    بین تو و خدا ، الف الفت است و عشق
    علم از تو سربلند شد و عالم از خدا
    ماهی شدم در آینه ی چشمه ی غدیر
    شور تو ریخت در گل من ، یک نم از خدا
    در جبر و اختیار ، مرا هست اختیار
    خاک از ابوتراب گرفتم ، دم از خدا
    من قهر می فروشم و او مهر می خرد
    خوفم ز قهر نیست ، که می ترسم از خدا

3. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان

[h=1]
    [/h]

مظهر كل عجائب به نبی یار علـیـست
    ولـــی خـالــق بـخــشـنــده دادار عـلـیـسـت
    آنـكـه مـیـگـفـت سلونی به فراز منـبر
    باب عـلم نـبی و كاشـف اسـرار عـلـیســت
    آنـكـه بر دوش رسول مدنی پـای نهاد
    كرد بتها ز حـرم جـمله نگـونسار عـلیسـت
    آنـكه در بسـتر پـیــغـمبر اسـلام بخفت
    حافظ جان وی از فـرقه خونخوار علیـست
    آنـكه گـرد مـحـن از چهره ایتـام زدود
    هـمــدم مــردم درمــانـــده افـگـار علیـست
    آنـكه بشكافت بگهواره ز هم اژدر را
    شـیـر مـیـدان یـلـی حـیـدر كـرار عـلیـسـت
    آنكه در خانه حق شد متـولـد ز شرف
    خـانـه زاد احــد و محـرم اسـرار عـلیست
    آنكه در خم غـدیر آمـده بـر خـلق امیر
    مـظـهـر لـطـف خـداونـد جـهاندار علیست
    آنكه با قاتل خود لطف و مدارا فرمود
    ابــن عـم نـبـی و مـظـهـر دادار عـلـیسـت
    آن یدالله كه دا كرد سر از پیكر عمرو
    صـاحـب تـیـغ دو سـر آیـت قهـار علیست
    كـی تـوانـم بـمـدیحش سخنی ساز كنم
    فـوق اوهـام عـلی بـرتـر افـكـار عـلیست
    رو «حـیـاتی» بدر خانه سلطان نجف
    كه بـه خـیـل ضعـفا یار و مددكار علیست

4. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان

بی علی در جسم هستی روح نیست / کشتی شرع نبی را نوح نیست
    بی
    علی قرآن کتابی بی بهاست / چون علی آیات حق را محتواست
    بی
    علی اصل عبادت باطل است / بی علی هر کس بمیرد جاهل است
    بی
    علی تقوا گلی بی رنگ و بوست / بندگی همچون نمازی بی وضوست

6 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  5. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

من هم یک شعر از امیر حنایی شاعر قمی در وصف حضرت علی (ع) میگذارم

نشان آمدنت،روی کعبه حک شده بود
    و صبر کعبه که لبریز از ترک شده بود

دوباره کعبه ترک خورد ؟! یا سر تو شکافت ؟!
    از این پدیده ، زمان هم دچار شک شده بود

شکاف کعبه ، فدای سرت ، چه سری داشت؟!
    نشان مرگ و تولد ، که مشترک شده بود !

در شکسته ، لـگـد ، گـریـه های در کـوچـه ،
    غمی بــــــزرگ،به اندازه ی فـــــدک شده بود

5 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  6. کاربر ویژه

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    حب اهل بیت اگه لایق بدونن
    پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

[TABLE]
    [TR]
    [TD="width: 477, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2"]تربيت فرزند در خانه علي عليه السلام
    چگونگي تربيت فرزند يكي از وجوه درخشنده سيماي خانوادگي اميرالمؤمنين (ع) است. در اين متن، برآنيم تا برخي از اصول تربيت فرزند و حقوق آنان بر پدر و مادر را از ديدگاه اميرالمؤمنين (ع) بيان كنيم. 1- انتخاب نام نيكو 2- گفتن اذان و اقامه در گوش فرزندان و انجام عقيقه (قرباني گوسفند) براي آنان 3- بازي با فرزندان : ((اشبه اباك يا حسن واخلع عن الحق الرسن و اعبد ا لها ذامنن و لا توال ذالاحن)) پسرم،‌مانند پدرت باش، ريسمان ظلم را از حق بركن‌ ! خدايي را بپرست كه صاحب نعمتهاي متعدد است و هيچگاه با صاحبان ظلم دوستي مكن. اين قطعه، يكي از قطعات اشعاري است كه حضرت زهرا (س) درهنگام بازي با فرزندانش زمزمه مي كرد. بدين شيوه هم آنها را سرگرم مي نمود وهم حكمت به آنها مي آموخت، چرا كه خود اميرالمؤمنين (ع) مي فرمايد: ((كسي كه كودكي دارد بايد در راه تربيت او خود را تا سرحد كودكي تنزل دهد.)) خود اميرالمؤمنين (ع) نيز در كودكي بازيهايي داشته اند كه يكي از آنها كشتي گرفتن است. نقل است ابوطالب بين فرزندانش و پسر عموهايشان مسابقه كشتي برگزار مي كرد و هميشه علي (ع) بر همه پيروز مي شد و اين باعث شادي ابوطالب مي گرديد. در خانه خود علي (ع) هم بين حسن و حسين (عليهماالسلام) مسابقاتي همچون كشتي، خطاطي و مسابقاتي در انجام كارهاي ديگر برگزار مي شد، و گاهي پيامبر جهت افزايش اين شادي و نشاط حاصل از مسابقه، در جمع ايشان حاضر مي شدند و به تشويق طرفين مي پرداختند. 4- رعايت اصل بي طرفي، عدالت و مساوات بين فرزندان يكي از حساسيتهاي كودكان جانبداري و توجه خاص پدر و مادر به يكي از فرزندان ديگر است كه در روايات بر رعايت عدالت و مساوات بين فرزندان و محبت كردن، هديه دادن و توجه نمودن به خصوص توجه به حساسبت بيشتر دختران در اين مورد تأكيد شده است. به يك نمونه زيبا از دقت حضرت زهرا (س) در اين مورد توجه كنيد: پيامبر (ص) حسن وحسين (عليهماالسلام) را به مسابقه خطاطي تشويق نموده، فرمودند: هر كس خط او زيباتر است قدرت او بيشتر است. حسن و حسين (ع) هم هر كدام خط زيبايي نوشتند. اما رسول خدا (ص) ايشان را به مادرشان هدايت فرمود تا اگر در قضاوت نگراني پيش آمد، با عاطفه مادري جبران شود. زهرا (س) نيز جهت رعايت اصل بي طرفي به فكرش رسيد. قضاوت نهايي را به تلاش خوشان مربوط سازد لذا گردنبند خويش را پاره كرده بر سرآنها ريخت و فرمود: هر كدام از شما دانه هاي بيشتري بگيرد قدرت او بيشتر است. 5- داشتن برنامه جهت تمرين، تشويق و تربيت عبادي و ديني فرزندان - به طور مثال نقل شده است كه حضرت زهرا (س) جهت شبهاي احياء فرزندان را در روز خوابانيد تا كاملاً استراحت كنند و غذاي مناسب و كمتري هم به آنها مي داد تا با زمينه مطلوبتري از نظر جسمي و روحي در شب زنده داري شركت كنند. ايشان با شيوه هاي ديگري كودكانش را در عباداتي مانند نماز، اعمال عبادي ماه رمضان، شركت در جلسات قرآن و شركت دادن آنها در امور خيري مثل كمك به مستمندان و دادن صدقه به نيازمندان شركت مي داد كه نقش مؤثر تربيتي همراه كردن كودكان با خود هنگام انجام عبادات را مي رساند. 6- مكلف نمودن فرزندان به رعايت ادب و اخلاق اسلامي تأديب كودك يعني ملازم ساختن و مكلف نمودن او به رعايت ادب و اخلاق اسلامي ، بدين معني كه هر چند كودك نسبت به حكمت آداب مزبور، درك و فهمي ندارد وليكن از باب تمرين و تمهيد، وي را به انجام آنها مكلف مي كنيم و مهم اين است كه كودك خود را در تكليف احساس كرده، بداند اگر تن به تكليف ندهد با الزامهايي روبرو خواهد شد. علي (ع) در اين باره مي فرمايد : (( آن كس كه ملكف به ادب شود ، بديهايش اندك مي گردد. )) و در روايات داريم زماني كه كودك به 6 سالگي رسيد او را به نماز و چنانچه تحمل گرفتن روزه را داشت به انجام آن وادار نماييد. 7- استفاده از فرصتهاي مختلف جهت انتقال تجربيات و نصايح اميرالمؤمنين (ع) و حضرت زهرا (س) از هر موقعيتي براي انتقال تجربياتشان استفاده مي كردند . نامه اميرالمؤمنين به امام حسن (ع) يكي از اين موارد است. معرفي شبهات و انحرافات اجتماعي،‌ توصيه به مطالعه تاريخ، انتخاب مسير مورد علاقه و اشتياق، تحمل مصائب و مشكلات دنيا، پذيرش مسئوليت در حد توانايي ، برقراري نظم در امور زندگي،‌ تشخيص دوست از غير دوست و ارتباط گرم با خويشان و تكريم آنان از جمله رئوس برخي از اين نصايحند. بديهي است خانه اي كه ظريفترين نكات تربيتي ، با چنين دقتي در آن مراعات مي گردد محل پرورش انسانهايي چون امام حسن (ع) ، امام حسين (ع) و زينب (س) خواهد بود. در پايان بد نيست متذكر شويم كه اگر چه اميرالمؤمنين (ع) حقوق زيادي براي فرزندان قائل شده اند،‌اما از آن سو هم وظايفي براي فرزند بر شمرده اند كه مهمترين آنها اينست كه فرزند، پدر و مادرش را در هر چيز مگر در نافرماني از خداوند سبحان اطاعت و پيروي كند : (( فحق الوالد علي الولد ان يطيعه في كل شيء الا في معصيه الله سبحانه ))[/TD]
    [TD="width: 32"][/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]

7. کاربر ویژه

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:

[TABLE]
    [TR]
    [TD="width: 255, colspan: 2"]
    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="width: 61"]
    [/TD]
    [TD="width: 477, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2"] عبادت علي عليه السلام از نظر اسلام هركار خير و مفيدي كه با انگيزه پاك خدايي توأم باشد عبادت است،‌از اينرو درس خواندن، كار و كسب و فعاليت اجتماعي داشتن، اگر لله و في الله باشد عبادت است. با وجود اين پاره اي از تعاليم اسلام همچون، نماز، روزه، مناجات و دعا و ... هستند كه فقط به منظور عبادت وضع شده اند. اما عبادت اميرالمؤمنين : علي (ع) شخصيتي است كه ميدانهاي جنگ را مي آرايد، ميدانهاي سياست را مي آرايد، نزديك به پنج سال بر بزرگ ترين كشورهاي آنرزو دنيا حكومت مي كند، ولي با آن همه كار و مشغله كه همه وقت انسان را به خودش مشغول مي كند عبادتي در بالاترين حد ممكن دارد. در چنين مواردي انسانهاي يك بْعدي مي گويند: در راه خدا كار مي كنيم و كارمان براي خداست پس دعا و عبادت ما همين كار ماست ولي علي (ع) اين كارها را دارد و در بسياري از شبها هزار ركعت نماز هم مي خواند. زمان پيامبر (ص) او يك جوان انقلابي و همه كاره در ميدانهاي مختلف است. هميشه مشغول است و وقت خالي ندارد. اما همان روزها وقتي نشستند و گفتند در بين اصحاب، عبادت چه كسي از همه بيشتر است؟ ابودرداء گفت:‌علي (ع). گفتند: چطور؟ نمونه و مثال آورد و همه را قانع نمود. زمان خلافت هم باز بيشترين عبادت را دارد، بطوريكه امام چهارم كه خود زين العابدين و سيد الساجدين است در مورد عبادت ايشان فرمود: و من يطيق هذا؟ چه كسي طاقت چنين اعمالي را دارد؟ در اين مجال اندك به ذكر چند نكته پيرامون عبادت از ديدگاه اميرالمؤمنين (ع) اكتفا مي كنيم: 1- توجه كامل به انجام واجبات توأم با تمركز و حضور قلب در هنگاميكه جنگ صفين و در ليله الحرير، در بحبوحه جنگ، هنگام اداي نماز،‌ بين دو صف جايي براي حضرت علي (ع) مهيا شد تا نماز بخوانند، آن حضرت در حاليكه تيرها از طرفين وي عبور مي كرد و بر زمين فرود مي آمد، بدون هيچ تزلزلي به نماز مشغول شد. چرا كه از ديدگاه اميرالمؤمنين ، اهميت هيچ عبادتي مانند اداي واجبات نمي باشد. لذا مي فرمايد: ((لا عباده كاداء الفرائض)) و بواسطه همين تمركز و توجه كامل به اداي فرائض است كه بهترين زمان براي در آوردن تير از پاي حضرت را زمان مشغول بودن ايشان به نماز مي دانند. چرا كه در آنحال هيچ توجهي به غير خدا ندارد. 2- عبادتهاي بي حاصل از ديدگاه اميرالمؤمنين بسياري عبادات بي حاصل است : چه بسيار انسان روزه داري كه بهره اي جز گرسنگي و تشنگي از روزه داري خود ندارد. و چه بسا شب زنده داري كه از شب زنده داري چيزي جز رنج و بي خوابي به دست نياورد! خوشا خواب زيركان و افطارشان. از اين رو علاوه بر پرهيز از آفات عبادت همچون ريا و عجب و ... امام علي (ع) يكي از لوازم روي آوردن به مستحبات را نشاط روحي مي دانند و مي فرمايند : براي دلها، روي آوردن و نشاط، و پشت كردن و فراري است. پس آنگاه كه ((نشاط)) دارند، آن را بر انجام ((مستحبات)) واداريد و آنگاه كه پشت كرده ((بي نشاط)) است، به انجام ((واجبات)) قناعت كنيد. 3- اقسام عبادات (( إن قوما عبدوالله رغبه فتلك عباده التجار وإن قوما عبدوالله رهبه فتلك عباده العبيد و إن قوما عبدوالله شكرا فتلك عباده الاحرار)) همانا گروهي خداي را به انگيزه پاداش مي پرستند ، اين عبادت تجار است و گروهي او را از ترس مي پرستند، اين عبادت بردگان است و گروهي او را از روي سپاسگزاري مي پرستند و اين پرستش آزادگان است.)) و از كلمات قصارشان است كه : من تو را بخاطر بيم از كيفرت و يا به خاطر طمع در بهشت عبادت و پرستش نكرده ام. من تو را بدان جهت پرستش كردم كه شايسته پرستش يافتم. 4- وجوه عبادات نهج البلاغه و بيانات اميرالمؤمنين پر است از ترسيمها و مطالب مربوط به عبادت وعبادت پيشگان! گاهي سيماي عابدين و سالكين از نظر شب زنده داري ها خوف و خشيتها، شوق و لذتها، سوزو گدازها، آه و ناله ها و تلاوت قرآنها ترسيم شده و گاهي واردات قلبي و عنايات غيبي كه در پرتو عبادت و مراقبه و جهاد نفس نصيبشان مي گردد،‌بيان شده است، گاهي تأثير عبادت از نظر (گناه زدايي) و محو آثار تيره گناهان مورد بحث قرار گرفته است، گاهي به اثر عبادت از نظر درمان پاره اي بيماريهاي اخلاقي و عقده هاي رواني، اشاره شده است. گاهي هم از لذتها و بهجت هاي خالص و بي شائبه و بي رقبت عباد و زهاد و سالكان راه ذكري به ميان آمده است. الهي كفي به عزا ان اكون لك عبدا و كفي به فخرا ان تكون لي ربا انت كما احب فاجعلني كما تحب

[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]

8. کاربر ویژه

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:

جايگاه علي عليه السلام درهستي

معرفت و شناخت كامل شخصيت والاي اميرالمؤمنين علي (ع) و جايگاه او در جهان هستي در حد بشر نيست چه رسول اكرم (ص) خطاب به مولا مي فرمايد :
    [h=2] يا علي لا يعرفك الاّّّ الله و انا[/h] [h=1] اي علي! تو را هيچكس نشناخت جز خدا و من[/h] درابتداي خلقت، معمار آفرينش، زمين و خورشيد و ماه و بر و بحر اعلام كرد كه آفرينش شما، آفرينش همه چيز، به طفيل محبت پنج نور مقدس است. [h=3] يا ملائكتي و سكان سماواتي اعلموا اني ما خلقت سماء مبنيه و لا ارضا محديه و لا قمرا منيرا و لا شمسا مضيئه[/h] و لا فلكا يدور و لا بحرا يجري و لا فلكا يسري الا في محبه هؤلاء الخمسه. آفرينش بر محبت اينان رقم خورد و عرصه هستي به حب ولايت آنان از عدم شكل گرفت. اگر علي (ع) نبود، آفرينش به تكوينش نمي ارزيد . نوروجود علي (ع) ، مصباح پايگاه آفرينش شد وهستي اول با وجود او شكل گرفت. هدفنامه وجود را نيز به وجود او پيوند زدند. لو لا كلما خلقت الا فلاك و لو لا علي لما خلقتك... در زيارتنامه مولي در روز غدير علي (ع) را ندا مي دهيم :
    [h=4] السلامٌَُُُ عليكُُ ايها النبأ العظيم، الذي هم فيه مختلفون[/h] سلام برتو اي خبر بزرگ عالم! خبر بزرگ هستي. پس علي (ع) راز بزرگ خلقت است! اما در او اختلاف كردند. اين بود كه اول مظلوم عالم هم علي″ نام گرفت. روزي پيامبر اكرم (ص) در جمع صحابه بودند و جبرئيل، ملك مقرب الهي هم به شكل انساني در آن جمع حاضر بود. پيامبر به جبرائيل رو كردند و با اشاره به اميرالمؤمنين علي (ع) فرمودند: آيا او را مي شناسي؟ عرض كرد: چگونه او را نشناسم كه او در عرش مرا معلم بود و شيوه عبوديت الهي را به من تعليم فرمود. تو به آدم وقتي كه از بهشت قرب رانده شد و به زمين فراق هبوط كرد، با ذكر نام علي (ع) و اهل بيت او به درگاه الهي پذيرفته شد. نوح نام او را بر كشتي خويش حك كردو لنگرگاه كشتي اش را مسجد كوفه قرار داد. خداوند در شب معراج با حبيب خويش با صوت علي (ع) سخن گفت. قرآن كريم، علي (ع) را به منزله نقش پيامبر دانست. فقل تعالوا ندع ابناء نا و ابناءكم و نساءنا و نساءكم و انفسنا و انفسكم (آل عمران 61) پيامبر فرمودند: من و علي از يك درختيم (انا و علي من ش جره واحده) و باز فرموده: (انت مني بمنزله هارون من موسي) و نيز: (انا مدينه العلم و علي بابها) همانا من شهر علمم و علي در آن است. و خطاب به مولي فرمود: (انت اخي و وصيي و وارثي) تو برادر من و وصي و وارث مني. در فرازي از دعاي ندبه پيامبر خطاب به علي مي فرمايد (لو لا انت يا علي لم يعرف المؤمنون بعدي) اي علي اگر تو نبودي مردم پس از من مؤمنان را نمي شناختند. در زيارت مطلقه مي خوانيم ((السالم علي ميزان الاعمال)) علي ميزان و معيار اعمال است. امام صادق (ع) در زيارت جدش عرضه مي دارد درود بر تقسيم كننده بهشت و جهنم، درود بر نعمت الهي بر نيكان : ((السلام علي قسيم الجنه و النار السلام علي نعمه الله علي الابرار)) [h=5] محبت علي عامل رسيدن به كمال[/h] در دواير مختلف هستي،‌هر شعاعي به دور محوري مي چرخد و هر پديده اي حول قطب وجودي كه وابسته به اوست، دور مي زند. امام معصوم محور هستي، قطب عالم وجود، تكيه گاه آفرينش، واسطه فيض الهي به جهان هستي و نگهدارنده كائنات باذن الله است. در اين راستا، محبت و ولايت علي (ع) مربي همه موجودات، هدايتگر آنان به سوي كمال و سبب دوام و قوام تمامي پديده ها از جمال تا انسان است. پيامبر خدا (ص) در اين رابطه بيان زيبايي مي فرمايد: حبًٌ عليٍٍٍّ حسنه لا تضرمعها سيئهًٌ (بحار ج 9 ص 401) محبت علي (ع) حسنه اي است كه با وجود آن هيچ گناهي به انسان صدمه نمي رساند. بر اين معنا اگر محبت علي (ع) كه نمونه كامل انسانيت و طاعت و عبوديت و اخلاق است از روي صدق و راستي باشد، مانع ارتكاب گناه مي گردد. مانند واكسني كه مصونيت ايجاد مي كند و نمي گذارد بيماري در شخص ″واكسينه شده″ راه يابد. محبت پيشوايي مانند علي (ع) كه نمونه تقوا و پرهيزكاري است آدمي راشيفته رفتار علي (ع) مي كند. فكر گناه را از سر او بدر مي برد، البته به شرطي كه محبتش صادقانه باشد . كسي كه علي (ع) را بشناسد، تقواي او را بشناسد، سوزوگداز عارفانه او را، ناله هاي نيمه شبهايش را و ساده زيستي و كار و تلاش همه جانبه اش را بداند، محال است به خلاف فرمان او كه هميشه امر به تقوي و درستي مي كرد عمل كند. يعني هر محبي به خواسته محبوبش احترام مي گذارد و فرمان او را گرامي مي دارد. فرمانبرداري از محبوب لازمه محبت صادق است. پس محب واقعي علي ، واله و حيران علي و عاشق و جانباز علي، رهرو راستين علي است.

9. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

حُرّه، دختر حلیمه سعدیّه و خواهر رضاعی رسول اکرم صل الله علیه و آله و سلم، از دوستان و موالیان امیرالمومنین علیه السلام است. او در برابر پیشوایی ستمگری همچون حجّاج با زبان خویش جهاد نمود و با استفاده از آیات قرآنی دلایل برتری امیرالمومنین (ع) بر برخی پیامبران را مطرح کرد.

روزی حرّه برحجاج وارد شد، حجاج از او پرسید: تو حرّه دختر حلیمه هستی؟ حرّه گفت: فِراست از غیر مومن!(چشم بسته غیب گفتی!)

حجاج گفت: می گویند تو علی را از ابوبکر، عمر و عثمان برتر می دانی؟!

حُرّه گفت: دروغ گفته اند آنان که گفته اند من علی علیه السلام را تنها از اینها برتر می دانم.

برتری امیرالمومنین(ع)

حجّاج گفت: دیگر از چه کسانی او را بهتر می دانی؟

حُرّه گفت: از آدم، نوح، لوط، ابراهیم، داوود، سلیمان، موسی، عیسی بن مریم ـ علی نبیّنا و آله و علیهم السلام ـ

حجاج گفت: وای بر تو! او را از صحابه و هفت پیامبر
    بزرگ برتر می دانی؟! اگر دلیل اقامه نکنی، سرت را از تنت جدا می کنم.

حُرّه گفت: خداوند در قرآن او را بر این پیامبران مقدم داشته است من از پیش خود، نگفتم.

خدا درباره آدم ـ علیه السلام ـ فرمود: « وَ عَصی آدَمُ رَبَّهُ فَغَوی »( طه 121 : آدم پروردگارش را نافرمانی کرد و از پاداش او
    محروم شد) ولی در حق علی علیه السلام ( و خانواده آن حضرت) فرمود: « و کان سَعیکُم مَشکُوراً »( انسان 22 : و سعی و تلاش شما مورد قدردانی است)

دلیل برتری امیرالمومنین(ع) بر حضرت نوح(ع) و حضرت لوط(ع)

حجاج گفت: آفرین! به چه دلیل او را بر نوح و لوط ترجیح می دهی؟

حرّه گفت: خدا درباره آن دو پیغمبر ـ علی نبیّنا و آله و علیهما السلام ـ فرموده : « خداوند برای کسانی که کافر شده اند به همسر نوح و همسر لوط مثل زده است. آن دو تحت سرپرستی دو بنده از بندگان صالح ما
    بودند ولی به آن دو خیانت کردند و ارتباط با این دو ( پیامبر) سودی به حالشان (در برابر عذاب الهی) نداشت و به آنها گفته شد: وارد آتش شوید همراه کسانی که وارد می شوند.»(تحریم 10)اما همسر علی علیه السلام، فاطمه سلام الله علیها است که خدا با خشنودی او خشنود می گردد و از خشم او به خشم می آید.

4 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  10. پاسخ : پاتوق مریدان و دلباختگان امیرالمومنین(علیه السّلام)

لیل برتری امیرالمومنین(ع) بر حضرت ابراهیم (ع)

حجاج گفت آفرین! به چه دلیل او را از ابراهیم برتر می بینی؟

حره گفت: خدا درباره ابراهیم ـ سلام الله علیه ـ فرموده:« و(به خاطر بیاور) هنگامی را که ابراهیم گفت: خدایا به من نشان بده چگونه مردگان را زنده می کنی. فرمود: مگر ایمان نیاورده ای؟ عرض کرد: چرا، ولی میخواهم قلبم آرامش یابد»(بقره 260) اما مولایم علی سلام الله علیه فرمود:«لَو کُشِفَ الغِطاءُ مَا ازدَدتُ یَقیناً»(غُرَرُ الحِکَم و دُرَرُالکَلِم 2/603 فصل 75) یعنی: « اگر پرده ها کنار رود، بر یقین من افزوده نخواهد شد.» واین سخن را نه کسی قبل از او(علی علیه السلام) گفت و نه بعد از او.

دلیل برتری امیرالمومنین (ع) بر حضرت داوود(ع)

حجاج گفت: آفرین! چرا او را بر داوود علیه السلام ترجیح می دهی؟

حرّه گفت: خداوند او (علی سلام الله علیه) را برتر دانسته است زیرا خطاب به داوود فرموده:« ای داوود ما تو را خلیفه (ونماینده خود) در زمین قرار دادیم پس در میان مردم به حق داوری کن و از هوای نفس پیروی
    مکن که تو را از راه خدا منحرف سازد.»(ص 26) و این در حالی است که امیرالمومنین علیه السلام فرموده:« ازمن بپرسید از مطالب فوق عرش ازمن سوال کنید، درباره زیر عرش از من سوال کنید قبل از آنکه مرا ازدست بدهید.(غُررُالحِکَم و دُرَرُالکَلِم ج 2 ص 603 فصل 75)همچنین در روز فتح خیبر، علی سلام الله علیه به حضور پیامبر صل الله علیه و آله و سلم آمد رسول خدا به حاضران فرمود: برترین شما داناترین شما بهترین قضاوت کننده علی علیه السلام است.(کافی ج 7 424)