1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

فراز هایی از وصیت نامه ی ِ شهــدا

شروع موضوع توسط + فاطمه + ‏18/3/13 در انجمن متفرقه مذهبی

1. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113
    پاسخ : وصیتنامه شهدا

آخرین دست نوشته های یک شهید

از راست به چپ: شهید فخرالدین مهدی برزی - شهید احمد احمدیزاده
    "تصاویر زیر آخرین دست نوشته های به جا مانده از شهید فخرالدین مهدی برزی می باشد. امضای انتهای این دست نوشته ، تاریخ 19 اسفند ماه سال 1365 را نشان می دهد. چیزی حدود یک سال بعد ، این شهید عزیز در تاریخ 22 بهمن ماه 1366 در ساعت 22 طی عملیات بیت المقدس 2 به شهادت رسید. خواندنی ترین بخش دست نوشته زیر این است:
    «تقریباً هیچ کاری را صد در صد برای رضای خدا فکر نمی کنم که انجام داده باشم و یا مصر به چنین کارهایی باشم...»
    این جملات توسط کسی نوشته شده است که در بهترین سال های جوانی ، به میدان یکی از مرگبارترین جنگ های قرن بیستم شتافته است و در نهایت نیز در یکی از دشوارترین معرکه های آن (کوه های سرد و جانفرسای غرب کشور) به شهادت می رسد.

یک شخص از این تشکر کرد.
  2. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

گوشه هایی از وصیت نامه شهید چمران

"...به خاطر عشق است كه فداكاری می كنم. به خاطر عشق است كه به دنیا با بی اعتنائی می نگرم و ابعاد دیگری را می یابم. به خاطر عشق است كه دنیا را زیبا می بینم و زیبائی را می پرستم. به خاطر عشق است كه خدا را حس می كنم، او را می پرستم و حیات و هستی خود را تقدیمش می كنم.
    عشق هدف حیات و محرك زندگی من است. زیباتر از عشق چیزی ندیده ام و بالاتر از عشق چیزی نخواسته ام.
    عشق است كه روح مرا به تموج وا می دارد، قلب مرا به جوش می آورد، استعدادهای نهفته مرا ظاهر می كند، مرا از خودخواهی و خودبینی می رهاند، دنیای دیگری حس می كنم، در عالم وجود محو می شوم، احساسی لطیف و قلبی حساس و دیده ای زیبابین پیدا می كنم. لرزش یك برگ، نور یك ستاره دور، موریانه كوچك، نسیم ملایم سحر، موج دریا، غروب آفتاب، احساس و روح مرا می ربایند و از این عالم به دنیای دیگری می برند … اینها همه و همه از تجلیات عشق است.
    برای مرگ آماده شده ام و این امری است طبیعی، كه مدتهاست با آن آشنام. ولی برای اولین بار وصیت می كنم. خوشحالم كه در چنین راهی به شهادت می رسم. خوشحالم كه از عالم و ما فیها بریده ام. همه چیز را ترك گفته ام. علائق را زیر پا گذاشته ام. قید و بندها را پاره كرده ام. دنیا و ما فیها را سه طلاقه گفته ام و با آغوش باز به استقبال شهادت می روم..."

یک شخص از این تشکر کرد.
  3. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

وصیت عجیب سیدمرتضی(ره)

سید مرتضی علم الهدی

ابوالقاسم علی بن الحسین معروف به سید مرتضی و علم الهدی، در رجب سال 355 هجری قمری در شهر بغداد دیده به جهان گشود پدرش حسین موسوی بود که منصب رسیدگی به کار و زندگی سادات دودمان ابوطالب و مسؤولیت نظارت بر دیوان مظالم و سرپرستی زائران خانه خدا را که از منصب‌های مهم آن روز بود به عهده داشت. پدربزرگش نیز ابراهیم مجاب از نوادگان حضرت امام کاظم(علیه‌السلام) بود. برادر بزرگوارش نیز سید رضی(ره) می‏باشد.

مقام علمی

جناب سید مرتضی به حق شاگرد اصلی شیخ مفید می‏باشد که بنا بر آنچه نقل شده، شیخ مفید بعد از خوابی که دید و دو فرزند حضرت فاطمه(علیهاالسلام) را به فرزندی قبول کرده بود، سیدمرتضی و سیدرضی را به شاگردی قبول کرد و تا آخر عمر به بارور کردن علم و عمل این دو برادر کوشید.
    استادان دیگر این بزرگوار عبارتند از: ابومحمد هارون فرزند موسی تلعکبری، شیخ محمد صدوق، حسین بن علی بابویه برادر شیخ صدوق، احمد بن علی بن سعیدکوفی، ابوالحسن علی بن محمد کاتب و بسیاری علمای اعلام دیگر.
    خداوند متعال به سید مرتضی استعدادی وافر داده بود و او نیز از این نعمت بزرگ الهی به خوبی بهره برداری کرد و در نتیجه تلاش و کوشش در مدتی نه چندان طولانی کتب زیادی تالیف کرد. مرحوم علامه امینی در الغدیر نام 86 اثر او را بیان کرده یکی از کتاب‌های وی دیوان معروف او با بیست هزار بیت است.
    مرحوم علامه امینی در الغدیر نام 86 اثر او را بیان کرده یکی از کتاب‌های وی دیوان معروف او با بیست هزار بیت است.

او علاوه بر مقام علمی و اجتهاد دارای ذوق شعر و ادب بود و در زمان ایشان، غیر از برادرش سید رضی شاعری همانندش نبود. کتاب دیگر او امالی است که در موضوع فقه و تفسیر و حدیث و شعر و فنون ادب است. کتاب دیگر ایشان شافی است که هر چه علمای کنونی درباره امامت نوشتند، کمتر از آن است که در شافی سیدمرتضی تحقیق کرده است. دیگر کتاب‌های ایشان عبارتند از مسائل ناصریه، مسائل طرابلسیه، مسائل موصلیه.
    در باب تدریس مرحوم سیدمرتضی باید گفت ایشان علوم زیادی را تدریس می‏کرد. یکی از ویژگی‏های درس او این بود که بزرگان بسیاری در آن شرکت می‌کردند، حتی گاهی استاد عالی قدرش شیخ مفید نیز در درس او حضور می‏یافت.
    اما شاگردان حضرت استاد بسیارند از جمله: شیخ طوسی، ابویعلی سلار دیلمی، ابوالصلاح حلبی، قاضی ابن براج طرابلسی، شریف ابویعلی محمد بن حسن بن حمزه جعفری، ابو الصمصام مروزی، سید نجیب الدین کراجکی، شیخ ابوالحسن سلیمان صهرشی، جعفر بن محمد دوریستی، ثابت بن عبدالله نباتی، شیخ احمد خزاعی، شیخ مفید ثانی، شیخ ابوالمعالی احمد بن قدامه، شیخ ابوعبدالله محمد فرزند علی صلواتی و ابوزید فرزند کیابکی حسینی و بسیاری از علمای دیگر.
    سید در کلام دیگران

علامه حلی این عالم گرانمایه درباره سیدمرتضی می‏گوید: "علم الهدی در علوم بسیاری یگانه بود‏. دانشمندان ما به وفور فضل و دانش او اتفاق نظر دارند‏. در دانش‏هایی مانند علم کلام و فقه و ادب، از قبیل شعر و لغت و جز این‏ها بر همگان مقدم بود‏... شیعه از زمان وی تا عصر ما که در سال 693 قمری است، از کتاب‏های او استفاده کرده‏اند‏. او رکن طائفه شیعه و معلم آن‏هاست."
    علامه بحرالعلوم نیز می‏فرماید: "علی بن حسین ابوالقاسم مرتضی علم الهدی، ذوالمجدین و صاحب الفخرین و الریاستین، مروج دین جدش، سرور ثقلین در قرن چهارم، به روش پیشوایان برگزیده، او سرور علمای اسلام و پس از ائمه اطهار از همه کس برتر است. او دانش‏هایی گرد آورد که نصیب هیچ کس نشد و از فضایلی برخوردار گردید که او را از همه کس ممتاز گردانید‏. دانشمندان مخالف و موافق درباره فزونی فضلش اتفاق نظر دارند و به تقدمش بر تمامی دانشمندان پیشین و پسین معترف می‏باشند‏."
    ابو العلاء معری در ضمن شعر عربی، در پاسخ افرادی که از سید مرتضی پرسیدند، گفته است: "ای کسی که آمده‏ای تا درباره سید مرتضی از من بپرسی، بدان که او از هر نقص و عیبی پیراسته است. اگر او را ببینی، خواهی فهمید که وجود همه مردم در مردی جمع، و روزگار در یک ساعت متمرکز گشته و جهان در یک خانه قرار گرفته است."
    او علاوه بر مقام علمی و اجتهاد دارای ذوق شعر و ادب بود و در زمان ایشان، غیر از برادرش سید رضی شاعری همانندش نبود.

فعالیت‌های اجتماعی

بعد از سیدرضی برادر بزرگوارش امارت حج و نظارت بر دیوان مظالم به عهده سید مرتضی افتاد. از زمان خلفای بنی امیه تا زمان معتضد عباسی، فرزندان علی بن ابیطالب همیشه تحت تعقیب و مراقبت خلفا و ماموران بودند و معمولا در جنگ و گریزها به شهادت می‏رسیدند. هنگامی که حکومت و خلافت در سال 279 ق . به معتضد عباسی واگذار شد موضوع احترام به علویان و تعیین سرپرست مطرح شد و در هر شهری یکی از بزرگان سادات یا علمای علوی نقابت یعنی سرپرستی سادات آن شهر یا منطقه را به عهده گرفت .
    سید مرتضی علاوه بر نظارت بر نسب و دفاع از حقوق و حفظ شرافت آنان موظف بود در میان آنان قضاوت کند، سرپرستی اموال و دارایی یتیمان را بر عهده گیرد، احکام الهی را در صورت ارتکاب گناه درباره آنان جاری کند، دختران و زنان بی سرپرست را شوهر دهد و از بی سرپرستان مراقبت کند.
    امارت حج هم مسئولیت بزرگی بود که ریاست و رهبری زائران خانه خدا را به عهده داشت و معمولا شخص خلیفه آن را به عهده داشت . ولی گاهی خلیفه این مسئولیت بسیار مهم را به شخصی که شایستگی داشت واگذار می‌کرد.
    نظارت بر دیوان که در آن به اعمال ظالمانه حکام و امرا و رجال بزرگ دولت زیر نظر شخص خلیفه رسیدگی می‌شد، نیز یکی از مسئولیت‌های خطیر اجتماعی بود.

سید مرتضی عاشق نماز

سید مرتضی در وصیت‏نامه زیبایی راجع به نمازش می‏گوید: "تمام نمازهای واجب مرا که در طول عمرم خوانده‏ام به نیابت از من دوباره بخوانید." دوستانش پرسیدند چرا؟! شما که فردی وارسته بودید و اهمیت فوق‌العاده‏ای به نماز می‌دادید، علاقه‏مند و عاشق نماز بودید و همیشه قبل از فرارسیدن وقت نماز وضو گرفته‏، آماده می‏شدید تا وقت نماز فرا رسد، حال چه شد که اینگونه وصیت می‌کنید؟!

وصیت می‌کنم که تمام نمازهای مرا دوباره بخوانید زیرا تصور من این است که شاید نمازهای من صد در صد خالص برای خدا انجام نگرفته باشد بلکه درصدی از آنها به خاطر لذت روحی و معنوی خودم به انجام رسیده باشد! پس همه را قضا کنید چون اگر یک درصد از نماز هم برای غیر خدا انجام گرفته باشد شایسته درگاه الهی نیست و می‌ترسم به همین سبب اعمال و راز و نیازهای من مورد پذیرش خدای منان قرار نگیرد!"

سید در پاسخ فرمود: "آری من علاقه‌مند به نماز بلکه عاشق نماز و راز و نیاز با خالق خود بودم و از راز و نیاز هم لذت فراوان می‏بردم، از این رو همیشه قبل از فرا رسیدن وقت نماز لحظه شماری می‏کردم تا وقت نماز برسد و این تکلیف الهی را انجام دهم و به دلیل همین علاقه شدید و لذت از نماز، وصیت می‌کنم که تمام نمازهای مرا دوباره بخوانید زیرا تصور من این است که شاید نمازهای من صد در صد خالص برای خدا انجام نگرفته باشد بلکه درصدی از آنها به خاطر لذت روحی و معنوی خودم به انجام رسیده باشد! پس همه را قضا کنید چون اگر یک درصد از نماز هم برای غیر خدا انجام گرفته باشد شایسته درگاه الهی نیست و می‌ترسم به همین سبب اعمال و راز و نیازهای من مورد پذیرش خدای منان قرار نگیرد!"

وفات

سید مرتضی سرانجام پس از عمری پربار و انجام کارهایی بزرگ و ارزنده در حدود هشتاد سالگی در 25 ربیع الاول 436 هجری قمری در شهر بغداد به جوار حق شتافت و به دست ابوالحسین نجاشی و دیگر شاگردانش ‍ غسل داده شد و سپس فرزندش سید محمد بر او نماز خواند و در خانه‏اش ‍ واقع در محله کرخ به خاک سپرده شد. پس از مدتی پیکر مطهر او به کربلا منتقل شد و در جوار جد بزرگوارش حضرت سید الشهدا در کنار قبر برادرش سید رضی در مقبره ابراهیم حجاب دفن گردید.
    برگرفته از منابع
    ریحانة الادب، محمد علی مدرس تبریزی، تهران، چاپخانه شفق
    ترجمه روضات الجنات، محمد باقر ساعدی، تهران، کتاب‏فروشی اسلامیه

یک شخص از این تشکر کرد.
  4. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    پاسخ : فراز هایی از وصیت نامه ی ِ شهــدا

[STICK]ادغام شد[/STICK]

3 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  5. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

زياد خدا را ياد كنيد، چرا كه به ياد خدا بودن موجب آرامش دلها و صفاي باطن است. /عليرضا نوري
    اي ملّت مسلمان ايران،‌ بدانيد كه اگر حركتتان حركت غيرخدايي شود و از مسير حق جدا شود شكست خواهيد خورد./محمود قائني
    براي اينكه پيوسته در حال حركت وكمال‌يابي در راه خداوند باشيم در آغاز نيازمند جهانبيني توحيدي هستيم. /سيد حميد نخلي
    خدايا، آرزو داشتم صد جان داشتم و در راه تو فداي راهت مي‌كردم. /مسعود تقوازاده

یک شخص از این تشکر کرد.
  6. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

او را بپرستيد، او را بستاييد كه اوست نگهدارندة شما، كه تنها اوست ياور شما، كه تنها اوست بخشندة مهربان. /سعيد پيشگو
    بدانيد كه خدا بخشنده و مهربان است؛ بخشنده‌اي كه با هزاران بدي نسبت به او بازهم در صورت توبه به درگاهش و بازگشت به سوي او ما را خواهد بخشيد، همان‌طور كه وعده داده و خداوند هيچگاه خلف وعده نمي‌كند. /عباس توانگر
    كاري كه رضا و خشنودي خداست به هر كاري كه هواي نفس و قهر و خشم خداست مقدّم شماريد و به راه رضاي خدا و خلاف هواي نفس كوشيد، و هميشه در تعارض حقّ و باطل طرفدار حق و مخالف باطل باشيد،‌ و بدانيد كه خدا از ضعيفترين مرتبه ما را به عزّت و قدرت مي‌رساند؛ و از خدا بخواهيم و بكوشيم كه با ياري او قوة خود را به راه اطاعت و بندگي و معرفتش صرف كنيم، نه راه عصيان و ظلم به خلق خدا.
    /حسن نوفلاح

یک شخص از این تشکر کرد.
  7. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

پيام به امت اسلامي: در همه كارها به خدا توكّل كنيد. اين نفس ضعيف را اگر خدا يك لحظه به خودمان واگذارد ديگر واي به حالمان است. هميشه به ياد خدا باشيد و از خدا همه چيز را بطلبيد. و تكيه‌تان فقط به خدا باشد، و بدانيد اگر با خدا باشيد خدا نيز با شماست. /محمدرضا طاهري
    هر چه درتوان داريد در راه خدا كوشش كنيد، چرا كه ما براي خدا هستيم و اگر براي غير خدا كار و كوشش كنيم به خطا رفته‌ايم. و تقواي خدا پيشه‌ كنيد كه اين منطق مجاهدان راه خداست و نجات همه در تقواست. و اين است كه منطق آنها انسانهاي مادّي را به حيرت واداشته است. بلي، تقوا و آن حس فداكاري و ايثار آنها در راه الله و معبود و محبوب ومقصود خويش است، چرا كه حس فداكاري بهترين ميوة درستي است وكسي كه به ارادة خود تن به مرگ در راه الله مي‌دهد، هر گونه شبهه وشائبه‌اي از دورويي و درغگويي را از خود دور مي‌كند و باعث رسوايي منافقين و دورويان مي‌گردد./محمود طهماسبي‌پور
    من از ملّت شهيدپرور مي‌خواهم تنها به خدا فكر كنيد. سعي كنيد تمام كارهايتان در راه خدا و براي خدا باشد./سعيد طاهرنژاد
    سخنم به خواهران و برادران رزمنده و مسلمان اين آب و خاك چنين است: كسي كه در راه خدا كشته مي‌شود هرگز نمي‌ميرد، بلكه زنده است و نزد خدا روزي مي‌خورد. و كسي كه به جبهة حق عليه باطل مي‌رود از روي آگاهي و ايمان قوي به آنجا مي‌رود و هيچ زوري او را به جبهه نفرستاده است، بلكه خود آن فرد است كه به حرف خدا گوش فراداده و راه الله را انتخاب كرده و به سوي آن پرواز مي‌كند و زور درمورد ايمان معني ندارد. /سيد مصطفي ياسيني

8. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

ما نسبت به پروردگار خود وظايف و مسئوليتهايي داريم كه هيچ كس به عذر و غفلت و ناآگاهي نمي‌تواند از زير بار مسئوليت شانه خالي نمايد. برادران و خواهران عزيزي كه سخن مرا مي‌خوانيد يا مي‌شنويد، امروز پروردگار عالم منت بر ما نهاده و رهبري براي ما فرستاده،‌ كه ما را به نور دعوت مي‌كند و از ظلمت مي‌رهاند، برماست كه غفلت نكنيم، زيرا اگر غفلت نماييم به عذاب پروردگار دچار خواهيم شد./
    غلامرضا پناهي‌فر​
    اگر كسي بخواهد راه شهيد را دنبال كند، فقط و فقط براي خدا باشد. /سيدعلي كشميري
    دوستان، مرگ حقّ است و زندگي هم گذر از اين معبر مي‌باشد. امّا، چه خوب است كه مرگ در راه خدا، و جهاد در راه خدا باشد. چون اين امر باعث مي‌شود، كه انسان عاشق خدا بشود و به لقاءالله بپوندد./حسن اميني
    آيات قرآن را مطالعه و دقّت كنيد. در خلقت خدا دقّت كنيد. در نظم و نظام هستي دقت كنيد و در تاريخ گذشتگان،‌ در معجزات رسول اكرم(ص) و انبيا(ع) در شخصيّت حضرت علي(ع)‌در زندگي و خوي و خلق امام حسن(ع) و حضرت فاطمه(س)، و در ايثار و مجاهدت بي‌نظير امام حسين(ع) دقت كنيد. /حميدرضا كاظميان

9. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

1)« خواهران ما در حالى كه چادر خود را محكم برگرفته ‏اند و خود را هم چون فاطمه و زینب حفظ می ‏كنند... هدف‏دار در جامعه حاضرشده ‏اند.»

(رییس جمهور شهید محمد على رجایى)

2)«اى خواهرم: قبل از هر چیز استعمار از سیاهى چادر تو می ‏ترسد تاسرخى خون من.»

(شهید محمد حسن جعفرزاده)

3) «مادرم... من با حجاب و عزت نفس و فداكارى شما رشد پیدا كردم.»

(شهید غلامرضا عسگرى)

10. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

4)«شما خواهرانم و مادرانم: حجاب شما جامعه را از فساد به سوى‏معنویت و صفا مى‏كشاند.»

(شهید على رضائیان)

5) «از خواهران گرامى خواهشمندم كه حجاب خود را حفظ كنند، زیرا كه‏حجاب خون‏بهاى شهیدان است.»

(شهید على روحى نجفى)

6) «و تو اى خواهر دینى‏ام: چادر سیاهى كه تو را احاطه كرده است ازخون سرخ من كوبنده تر است.»

(شهید عبدالله محمودى)