1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

آیات الولایة ( سوره مبارکه انعام )

شروع موضوع توسط *NaSrIn* ‏27/1/11 در انجمن احکام و روایات

1. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    0
    .وَأُوحِيَ إِلَيَّ هَذَا الْقُرْآنُ لأُنذِرَكُم بِهِ وَمَن بَلَغَ سوره انعام آیه 19 ( و این قرآن را به من وحی کرده تا شما را با هرکه بدو رسد ، بدان بترسانم ) مالک الجهنی گوید از امام صادق (ع) درباره کلام خدا " وَأُوحِيَ إِلَيَّ هَذَا الْقُرْآنُ لأُنذِرَكُم بِهِ وَمَن بَلَغَ " پرسیدم ، حضرت فرمود : منظور از " َمَن بَلَغَ " امام از آل محمد (ص) است که او به توسط قرآن انذار میکند ، همچنانکه رسول الله (ص) انذار میفرمود. بحارالانوار جلد 23 صفحه 190
    2.فَلَمَّا نَسُواْ مَا ذُكِّرُواْ بِهِ فَتَحْنَا عَلَيْهِمْ أَبْوَابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّى إِذَا فَرِحُواْ بِمَا أُوتُواْ أَخَذْنَاهُم بَغْتَةً سوره انعام آیه 44 ( و همین که آیه هایی را که بدان پندشان داده بودند به فراموشی سپردند ، درهای همه چیز را بر آنها گشودیم و چون به اموال خویش شادمان شدند ناگهان بگرفتیمشان ) از امام باقر (ع) روایت شده که " فَلَمَّا نَسُواْ مَا ذُكِّرُواْ بِهِ " یعنی زمانیکه ترک کردند ولایت علی بن ابیطالب (ع) را درهای همه چیز را بر آنها گشودیم تا به دولت و سلطنت وسیع خویش در دنیا نایل گردند ، اما ناگهان بگرفتیمشان یعنی توسط قیام حضرت قائم صلوات الله علیه بگونه ای که اصلا برای آنها سلطنت و مقامی در دنیا نبوده است. تفسیر صافی صفحه 173
    3.أَوَ مَن كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَن مَّثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِّنْهَا سوره انعام آیه 22 ( آنکس که مرده بود و زنده اش کرده ایم و برای او نوری قرار داده ایم که به کمک آن میان مردم راه میرود با کسی که صفت وی در ظلمات بودن است و از آن بیرون شدنی نیست چگونه مانند تواند بود ) از منصور بن یونس از برید گفت از امام باقر (ع) شنیدم که در تفسیر آیه " أَوَ مَن كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ " میفرمود : میت آنکسی است که هیچ چیز نمیدانسته و مقصود از " نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ " امامی است که به او اقتداء کند و مقصود از " کمن مثله فی الظلمات لیس بخارج منها " آن کسی است که امام خود را نشناسد. اصول کافی جلد 1 صفحه 185
    4.أَوَ مَن كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَن مَّثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِّنْهَا سوره انعام آیه 22 ( آنکس که مرده بود و زنده اش کرده ایم و برای او نوری قرار داده ایم که به کمک آن میان مردم راه میرود با کسی که صفت وی در ظلمات بودن است و از آن بیرون شدنی نیست چگونه مانند تواند بود ) امام صادق (ع) فرمود : منظور از آیه آن است که به خاطر بی اطلاعی و نداشتن معرفت نسبت به ما ( اهل بیت ) مرده بوده و به توسط ما اهل بیت زنده اش کردیم. تفسیر صافی صفحه 182
    5.أَوَ مَن كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَن مَّثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِّنْهَا سوره انعام آیه 22 ( آنکس که مرده بود و زنده اش کرده ایم و برای او نوری قرار داده ایم که به کمک آن میان مردم راه میرود با کسی که صفت وی در ظلمات بودن است و از آن بیرون شدنی نیست چگونه مانند تواند بود ) از امام محمد باقر (ع) روایت شده که " میت " آن کسی است که هیچ چیز از این مقام و از این امر نمیدانسته و آنگاه برای او نور هدایت یعنی وجود مبارک امام را قرار دادیم تا به او اقتدا کند که منظور علی بن ابیطالب ( صلوات بر او ) میباشد آیا با کسی که در ظلمات است همانند خواهند بود سپس حضرت با دست اشاره کرد که این خلق کسانی هستند که چیزی در این زمینه نمیدانند. تفسیر صافی صفحه 82
    6.قُلْ فَلِلّهِ الْحُجَّةُ الْبَالِغَةُ سوره انعام آیه 149 ( بگو از برای خداست حجتی رسا ) از امام باقر (ع) روایت شده که ما هستیم حجت بالغه الهی در آسمان و زمین. تفسیر صافی صفحه 186
    7.وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ سوره انعام آیه 153 ( این راه من است ( راه ) مستقیم ، پس پیرو آن شوید و به راههای دیگر مروید که شما را از راه وی پراکنده کند ) رسول الله در خطبه غدیر میفرمود : ای مردم همانطور که خداوند یک سلسله اوامر و نواهی را به من داده همچنین به علی بن ابیطالب اوامر و نواهی داده است.علی (ع) کاملا به امر و نهی الهی آگاه است ، بنابراین بشنوید امر او را و تسلیم او شوید و اطاعت کنید وی را تا هدایت گردید.از آنچه شما را نهی میکند اجتناب نمایید تا در نتیجه ارشاد شوید و بکوشید بر وفق مراد او عمل کنید و به راههای گوناگون نروید جز را علی بن ابیطالب (ع). ای مردم ، من صراط مستقیم خدا هستم که در قرآن خداوند شما را به پیروی از آن نموده و بعد از من علی و سپس امامان از نسل اویند که شما را به سوی حق هدایت میکنند ، سپس حضرت گفت : الحمدالله رب العالمین. احتجاج طبرسی جلد 1 صفحه 78
    8.وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ سوره انعام آیه 153 ( این راه من است ( راه ) مستقیم ، پس پیرو آن شوید و به راههای دیگر مروید که شما را از راه وی پراکنده کند ) امام محمد باقر (ع) به برید عجلی فرمود : آیا معنای " صراطی مستقیما " را میدانی ؟ برید گفت عرض کردم خیر ، فرمود صراط مستقیم ولایت علی و امامان بعد از او است سپس فرمود : آیا معنای " ولاتتبعوا السبل " را میدانی ؟ عرض کرد : خیر ، فرمود : به خدا سوگند منظور ولایت فلانی و فلانی است.فرمود آیا معنای " فتفرق بکم عن سبیله " را میدانی عرض کرد خیر ، فرمود یعنی راه علی (ع). تفسیر عیاشی جلد 1 صفحه 384
    9.وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ سوره انعام آیه 153 ( این راه من است ( راه ) مستقیم ، پس پیرو آن شوید و به راههای دیگر مروید که شما را از راه وی پراکنده کند ) حسن بن علی از پدرش از حسین بن سعید از محمد بن سنان از ابی خالد قماط از ابی بصیر از امام باقر (ع) روایت کرده که آنحضرت در ذیل آیه " وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ سوره انعام آیه 153 " فرمود : مائیم این راه مستقیم که خدا فرموده ، و هرکه زیر بار آن نرود باید بداند که راه های دیگر سبب کفر او میشود. تفسیر المیزان جلد 7 صفحه 408 ​