1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

مقایسه جامع p1 با p990

شروع موضوع توسط ♥ yakamoz ♥ ‏28/11/10 در انجمن بررسی گوشی

1. کاربر ویژه

امتیاز دستاورد:
    123
    حرفه:
    Telegram: vahid_yakamoz instagram: vahid_yakamoz
    اطلاعات هر دو گوشی رو همه میدونید و تو سایت هست پس سراغ مواردی که در استفاده مشخص میشه میریم .

در نگاه اول P1 با M600 کاملا که نه ولی کلی شبیه هم به نظر میان ولی با کمی دقت ظرافتهایی در P1 دیده میشه که اونو از M600 متمایز میکنه، بدنه واقعا فلزیش در قسمت جلو نمای جالبی به اون داده که برای کسانی که مثل من اسید اوریک بالایی دارن خبر بدیه!(چون فلز رو به مرور میخوره!) گوشی کاملا بدون سطح برجسته هستش و بر عکس P990 که حتی بدون فلیپ هم کمی به کیف یا احیانا به جیب گیر میکرد این مشکل رو نداره که به قطر کمتر اون هم مربوط میشه!

LCD به میزان کمتری از P990 به داخل میل داره یعنی اگه او نرو به سمت LCD رو سطح نا هموار بزارید نا همواریهای کمتری لازمه تا LCD آسیب ببینه که این خیلی مشکل نیست چون این فاصله خیلی متفاوت نیست. اینفرارد در بالا هست که P990 در کنار بود که شاید به نظر من در P1 جاش بهتره هرچند که دوره اون کاملا گذشته که استفاده بشه! LCD
    در P1 اندازه اون کمتر شده ولی زیاد به چشم نمیاد، کیفیت نور و شفافیت تغییر چندانی نکرده ولی در P1 کنتراست بیشتر نور کمی کمتر و رنگها شفافتر (به لحاظ حرفه ای غیر واقعی و عامیانه دلچسبتر) شدن و جالبه که LCD P990 در نور آفتاب اصلا قابل رویت نبود در حالی که در P1 به شکل عجیبی این مشکل رفع شده تا جایی که اصلا نور شدید باعث تیرگی اون نمیشه و این خیلی مهمه! حساسیت تاچ و دقتش هم هیچ فرقی نکرده.
    صدا
    یکی از معایب P990 ضعف صداش بود که با آخرین آپدیت صدا کلی افزایش پیدا کرد ولی باز هم وضوح لازم رو نداشت و در پخش صداهای زیر مشکل داشت و رنج میانه صدا بلند تر بود ولی در P1 صدا بلندی خوبی داره و شفافیتش هم اگر برای مثال از K750 بیشتر نباشه کمتر نیست چون هنگام مقایشه دوستان نظرات مختلفی داشتند و لی همگی قبول داشتند که تفاوت چندان زیاد نیست. ولی صدا در مقایسه با P990 با آخرین آپدیت خیلی بهتره و در این که بلند تر ،شفاف تر و با تفکیک قابل قبولتریه شکی نیست. در هندز فری که من با مدل واکمن مدل HPM-70 تستشون کردم در P990 صدا قابل قبول کمی ضعیف با تفکیک مناسب و کمی نویز در ته صدا و درکل نمره 6 یا 7 میشه از 10 داد در K750 صدا کاملا بلند تفکیک کمی ضعیف و در کل معمولی بود و میشد نمره 5-6 رو به اون داد و اگه کسی صدای بلند براش مهمه نمره بیشتری به K750 خواهد داد. در P1 صدا حجم مناسب تفکیک عالی و در کل کیفیت خوبی ارائه داد ولی سری W چیز دیگه ای هستند و به P1 میشه نمره 7-8 رو داد چون حجم صدای K750 بیشتره و این سلیقه ای هستش. البته باید بگم که در صدای P1 اصلا از نویز P990 خبری نیست و صدا نه به اندازه Wها ولی کریستالی هستش.
    دوربین
    مقایسه این دو گوشی در دوربین کمی غیر منصفانه هست ولی P990 در 2مگا پیکسلی ها بسیار خوب بود (البته به لطف دستکاریهای نرم افزاری که بیشتر روی گوشی های نوکیا دیدم) ولی در P1 این دستکاری ها کمتر شده که به نظر من در فرم ویرهای بعدی این دستکاری بیشتر هم میشه (مثل P990,و روند رو به رشدش با آپدیت ها) فوکس P990 بسیار عالی بود ولی این عمل در P1در حالت نزدیک بسیار بهتر شده و میزان حرکت Optic بیشتر ولی کند تر شده.
    به نظر من در 2 مگا پیکسلی ها P990 حرف بیشتری برای گفتن داشت و P1 در 3 مگاپیکسلی ها حرف چندان زیادی برای گفتن ندارد. در فیلم برداری هر دو گوشی در یک سطح بودند ولی به نظر من P990 در حدود 5-10% بهتر از P1 عمل میکنه. در کل P1 به لطف 3 مگاپیکسل بودنش از P990 بهتر هستش. ناگفته نمونه که محافظ لنز در P990 و نوع طراحی اطراف اون جلوی خش افتادن و خاک گرفتن روی شیشه محافظ دوربین و لنزش رو میگرفت. اما در P1 نه از محافظ دوربین خبری هست و شیشه محافظ هم خیلی به سطح نزدیکه که احتمال خش افتادن رو زیاد میکنه.
    کی بورد
    واقعا باید بگم که P990 در این زمینه کاملا بی رقیب بود. کیبورد کامل اون اونقدر برای من راحت بود که وقتی ADSL رو از طریق wifi با اون شیر میکردم هنگام چت کسی متوجه نمیشد که من با موبایل درحال چتم و اونقدر سریع و راحت تایپ میکردم که همیشه فکر تعویض P990 رو بخاطر کیبورد بی نظیرش که بعد از نزدیک 2 سال دیگه جزئی از بدنم بود؛ از ذهنم دور میکردم!
    در P1طراحی کلیدها بد نیست ولی خوب شاید P990 کاری کرد که P1 به چشم نیاد. در P1 بعد از مدتی به کی بوردش عادت میکنید ولی من هنوز نتونستم به سرعت تایپ با P990 برسم ولی شاید بعد از مدتی بشه آخه بشر با هر چیزی سازگار میشه!!!
    طراحی و دیزاین
    این کاملا مربوط به سلیقه افراد مربوط میشه ولی در کل P1 ظریف تر سبکتر آسیب پذیر تر و زیباو شیکتر و صد البته کوچکتر از P990 هستش البته زیبایی باز هم نظر دیگران محترمه و این فقط نظر منه. اگر کیبورد P990 رو یکجوری باهاش مچ میکردن عالی میشد!
    سیستم عامل و سخت افزار
    به لحاظ سیستم عامل و سخت افزار شاید خیلی متفاوت نباشن اما:

چیزی که P990 رو از یک گوشی مالتی تسک دور میکرد رم اون بود که وقتی گوشی بالا می اومد در بهترین شرایط حدود 14 مگابایت آزاد بود و به مرور و با نصب نرم افزار های مختلف به 6-7 مگ هم تقلیل پیدا میکرد اما P1 با حدود 70 مگابایت رم خالی بالا میآد و پر کردن رمش شاید یک هنر باشه!!! چندید نرم افزار در کنار هم و بسته نشدن هیچ کدوم یک رویا در P990 بود! ولی با P1محقق شد. در مورد بلوتوث Wifi و مابقی سخت افزار ها هیچ تفاوتی دیده نمیشه مگر آنتن دهی که شاید10% بهتر شده البته با یک خط در یکجای ثابت که آنتن ضعیف بوده تست کردیم و همه دوستان این رو تایید کردند.
    شارژ دهی این گوشی هم طبق معمول انتظار ما از سونی اریکسون بخاطر طراحی خاص و خوب این شرکت بسیار خوب هستش بطوری که اگه کلی با گوشی ور برید تا شب هم شارژ خواهید داشت و این واقعا یکی از مهمترین نقاط قوت یک گوشی محسوب میشه.

در کل شاید مثل من قبل از خرید فکر کنید که P1 یک p990 ارتقا یافته هست و باید بگم که کاملا درست فکر میکنید با این تفاوت که حس یک گوشی مدرنتر، خوشدست تر و شاید بهتر رو خواهید داشت که این آخریهارو قبل خرید نمیشه متصور بود. در کل اگر اتصال گوشی به تلویزیون ، فیلمبرداری خیلی خوب (در حد موبایل) و صدای خیلی بلند و عکس عالی(باز هم در حد موبایل) برایتان چندان اهمیت ندارد P1 یکی از گزینه هایی است که میتواند شمارا راضی کرده و راضی نگه دارد. P1سریعتره! حتی در زمانی که P990 رمش پر نشده سرعت P1 رو نداره و علت اون رو من فقط میتونم به سیستم عامل ربط بدم چون CPU هر دو یکیه ولی در سیستم عامل با این که 90% به هم شبیه هستن و حتی از یک نسخه استفاده شده ولی شما تا حدودی حس جدید از این سیستم عامل خواهید داشت و سرعت اون بخصوص در باز کردت مسیج ها رو خواهید دید!