بسم الله الرحمن الرحیم آیاتی برای جبران گناه 1- «و یَدْرؤُونَ بِالحَسَنَةِ السَّیّئة» ( رعد / 22) «(اندیشمندان) با کارهای نیک، کارهای بد خود را از بین میبرند.» 2- «اِلاّ مَن تابَ و آمن و عَمل صالِحاً اُولئِک یُبدِّل اللّه سیِّئاتِهم حَسَنات» ( فرقان / 70) «مگر کسی که توبه کند و ایمان آورد و عمل صالح انجام دهد، که خداوند گناهان این گروه را به حسنات تبدیل میکند.» توبهای مورد قبول است و موجب محو گناهان میگردد که با ایمان، عمل صالح، نماز، هجرت، جهاد و شهادت همراه باشد وگرنه ضایعات گناهان سابق، جبران نخواهد شد 3- «و اَقِم الصَّلوةَ طَرَفَی النَّهار و زُلَفاً مِنَ اللیل اِنَّ الحَسَنات یُذهِبْن السَّیّئات» ( هود / 114) «نماز را در دو طرف روز و اوایل شب بر پادار، چرا که نیکیها، بدیها را بر طرف میسازد.» 4- «اِنْ تَجتَنِبُوا کَبائِرَ ما تَنهَون عَنه نُکَفِّر عَنکُم سیِّئاتِکم» (نساء / 31) «اگر از گناهان کبیرهای که از آن نهی شدهاید، اجتناب کنید گناهان کوچک شما را میپوشانیم.» 5- «و الَّذینَ آمَنوا و عَمِلوا الصّالِحاتِ لَنُکَفِّرنَّ عَنهُم سَیِّئاتِهم» (عنکبوت / 7) «کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادند، قطعاً گناهان آنان را میپوشانیم.» منظور از پوشاندن گناه محو آثار آن است. 6- «…فَالَّذینَ هاجروا وَ اُخرِجوا مِن دِیارِهم و اُوذوا فی سَبیلی و قاتَلوا وَ قُتلوا لاُکَفِّرنَّ عَنهم سَیِّئاتهم» ( آل عمران / 195.) «پس آنها که در راه خدا هجرت کردند و از خانههای خود بیرون رانده شدند، و در راه من آزار دیدند و جنگ کردند و کشته شدند سوگند یاد میکنم که گناهان آنها را میپوشانم و محو میکنم.»