1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

نکته ها و ترفند هاي مفید و کاربردي 3d max

شروع موضوع توسط minaaa ‏8/1/11 در انجمن 3D Max

1. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113
    پاسخ : نکته ها و ترفند هاي مفید و کاربردي 3d max

خوب، ايندفعه ميخوام يه تابعو بهتون معرفي كنم، نمي دونم بهش ميشه گفت ترفند يا نه! ولي همين جا مطرحش ميكنم
    من خودم اين تابعو تو مكس 2008 ديدم، نمي دونم توي ورژن هاي پايين تر هست يا نه، ولي محشره
    اسم تابع Substitute يا همون پراكسي خودمون هست، فكر كنم همه با كارايي چنين اسمي آشنا باشن، با هيچ موتور رندري هم مشكل نداره
    به نظر من كه محشره
    من تعداد 6642720 پلي رو با رم 2 گيگ رم راحت با اين پراكسي قوي رندر گرفتم، كه بيشتراز اينم قطعا ميگيره ​

یک شخص از این تشکر کرد.
  2. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

motion mixer
    ابزاری برای میکس کردن bip ها و ابجکت های مکس که کار کردن باهاش واقعآ جالبه

اکثر ابزار های این قسمت کارشون سادس و نیازی به توضیح نداره اما چند مورد اصلی هست که من میگم :

برای میکس کردنه دو فایل bip (bip #xaf هم میتونه باشه xaf همون فرمت ابجکت های انیمه شده اس که من زیاد نمی فهممش )

اینجا من منظورم میکسه دو فایل bip هست برای انیمه کردنه یک استخوان بندی باید biped رو انتخاب کنیم و د رقسمت motion پارامتر bip apps گزینه ی mixer رو بزنیم چون ما قصد داریم دو فایل از قبل ضبط شده رو میکس کنیم باید در قسمت

clip track​

​

راست کلیک کنیم و گزینه ی convert to transition track رو بزنیم نیازه ..

حالا میتونیم دو فایله ضبط شده رو وارد کنیم بازم راست کلیک اما اینبار new clip >>from file

البته در قسمته ​

clip track میتونیم لایه های زیادی تعریف کنیم لایه های بالایی و پایینی مثله time line تو نرم افزار های میکس دیگه میمونه برا اینکار از راست کلیک و track abov,track below ...

بعد تنظیم دو فایل میزان transition رو با انتخاب Set range که به شکله ساعته تو ابزار ها محدوده ی میکس رو تعین میکنیم

البته با اسفاده از ابزار به شکل w که بهش میگن edit wight curve هم میشه میزانه تاثیر پذیری هر فایل رو در هنگامه میکس

مشخص کنیم راستی برا کار با فریم ها و بالا پایین بردنه سرعت و تنظیماته دیگه روی فایل از time warp استفاده کنیم

که خودش یه جور ترنس بین فایل هم میتونه بشه برا حرکات ماتریس هم که حتی توی هلپه مکس هم یه مثال داره اگه سرچ کنید

​

یک شخص از این تشکر کرد.
  3. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

حتما دیدین که زمانی که میخواین با چرخ موس منوی مودیفایرهارو بالا پایین کنین به مشکل برمیخورین (یا میپره یا اصلا کار نمیکنه) و ترجیح میدین دستی این کارو بکنین، برای رفع این مشکل برید به:
    Control Panel =>Display => Appearance Tab => Effects
    حالا گزینه ی Use the following transition effect for menus and tooltips رو خاموش کنین. ​

یک شخص از این تشکر کرد.
  4. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

حتما متوجه شدین که وقتی روی یکی از ابزارهای داخل کواد منو کلیک میکنین آبی میشه. دلیلش اینه که برای استفاده های بعدی به ما نشون بده کدوم ابزار استفاده کردیم.
    ترفند این دفه درباره همینه، اگر مثلا شما یه آبجکتو هاید کنین، دفه بعد برای هاید آبجکت بعد لازم نیس دقیقا رو هاید بای سلکشن کلیک کنین، بلکه میتونید روی اسم اون کواد منو کلیک کنید تا خودش ابزاری که آبیه رو انتخاب کنه.
    مثلا برای هاید تو این مثال روی نوار توسی پررنگ که روش نوشته display ​

یک شخص از این تشکر کرد.
  5. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

چگونه زمان رندر خود را پایین بیاوریم

1)از وضوح پایین برای رندرهای آزمایشی استفاده کنید،بهترین ابعاد برای رندرهای آزمایشی 800×600 یا پایین تر می باشد.

2)از فرمان Render Region استفاده کنید:آن چیزی را رندرکنید که فقط مد نظر شماست،وقت آن است که سایه ها و تغییرات کوچک را برسی کنید و به سرعت نتیجه ای که مد نظرتان است را بیابید.

3) Glossy effectsرا در صحنه مورد نظرغیرفعال کنید.فقط زمانی این گزینه را فعال کنید که فکر میکنید همه چیز به خوبی پیش می رود.

برای کاربرانی که از Vray استفاده می کنند

4)وقتی که کار جدیدی را شروع میکنید از پارامترهای استفاده کنید که سرعت کار بالا میبرند:
    GI:Primary buonces: Irradiance map / -4 -4
    Secondary bounces: Light Cache / 100

5)در منوی کرکره ای Vray Global Switches از گزینه Override Mtl استفاده کنید.همواره می توان از متریال های خیلی ساده مثل خاکستری برای آزمایش نورهای داخل صحنه استفاده کرد،در مواقعی که نورهای درون صحنه سایه های گوناگونی را به صحنه اضافه می کنند.

6)در منوی کرکره ای DMC Sampler میزان Adaptive amountرا از 0,85به 1,0تغییر دهید.
    (درسته کیفت رندر پایین میاد ولی فعلاً پایین آوردن زمان رندر مهمه.)

7) در مورد Vray Light نیز گزینه “Store with irradiance map“را برسی کنید.در این مورد همواره مقداری از سایه ها از دست می رود ولی زمان رندر نیز به طورقطعى پایین می آید.

تمامی موارد گفته شده به ما اجازه می دهد که مقدار زیادی در زمان رندرینگ صرفه جویی نماییم.زمان رندر نهایی تنها قسمتی ازاین سنجش ها و مقایسه ها می باشد.

امیدوارم که مورد استفاده شما دوستان قرار گرفته باشه. ​

یک شخص از این تشکر کرد.
  6. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

تو ابزار Paint Defotmation (تو edit poly) اگه زمان کلیک روی سطح کلید Alt رو نگه دارین جهت برستون از push به pull یا برعکس عوض میشه.
    اگرم کلید Ctrl رو نگه دارید موقتا حالت Revert فعال میشه تا شکل و به حالت اولش برگردونه. ​

یک شخص از این تشکر کرد.
  7. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

يه نكته هم من اضافه كنم اگه دكمه ctrl , shift رو باهم بگيريم، سايز براش رو ميتونيم با كليك و حركت ماوس كوچيك و بزرگ كنيم اگر هم دكمه alt , shift رو بگيريم، ميتونيم با كليك و حركت ماوس Strength براش رو كم و زياد كنيم ​

یک شخص از این تشکر کرد.
  8. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

نمیدونم کسی این نکته رو میدونه یا نه...ولی من میگمش.....یه ریزه هم تخصصیه.....کسانی که کارشون با پروفیل های فولادیه نیاز نیست که دیگه خودشونو زحمت بدن،چون Modifier لیست یه فرمان داره که همین کار رو میکنه:

اول باید توسط Shape ها یه Line بکشید و بعد برید و از منوی Modifier لیست فرمان Sweep رو اجرا کنید،به نظر من واسه اهلش،خیلی فرمان خوب و کامل و پر کاربردیه...تاکید می کنم برای فعال کردنش غکباید اول Shape مورد نظرتون رو درست کنید.

یک شخص از این تشکر کرد.
  9. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

همونطور که میدونید undo کارش برگردوندن تغییرات انجام شده رو اجسامه، اما اگه یکی از نماهاتونو تغییر دادین و میخواین به همون حالت قبلی برگرده چی؟!

بجای کلیدهای Ctrl+z اینبار Shift+z رو بزنین. ​

یک شخص از این تشکر کرد.
  10. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113

چند نکته درباره متریال و نور پردازی داشتم گفتم شاید به درد دوستان بخوره

1 - اول نور پردازیه پروژتونو تموم کنین.بعدا سراغ متریال دهی برین.چون متریال رو هر زمان میشه تغییر داد
    2 - شما میتونین محسبات Global Illumination رو تو فایلی ذخیره کنین که هر دفعه از اول محاسبه نشه.
    3 - شما میتونین برا عکسهای بزرگ با اندازه مناسب محاسبات GI و متریال و جسم ها رو تو یه فایل ذخیره کنین.بعد اندازه دلخواه رندر بگیرین

موفق و پیروز باشین ​

یک شخص از این تشکر کرد.