یکی شغلش را از دست می دهد، دیگری از وضعیت شغلی اش ناراضی است . شخص دیگری که مدیر کسب و کاری است از وضعیت نابسامان کارش می نالد و دیگر مثل سابق توان کار کردن و ایده پردازی ندارد . در جایی دیگر مدیر شرکتی بزرگ و با سابقه اعلام ورشکستگی می کند . دانش آموزی در امتحانات مدرسه مردود می شود و یا سالها پشت کنکور درجا می زند . این افراد به تدریج افسرده و غمگین می شوند و احساس بدشانسی و ناکامی می کنند و با احساس شکست از هم می پاشند و در گوشه ای در لاک تنهایی و انزوا فرو می روند . افسردگی آنها عمیق می شود و در ادامه زندگی ، مدام با ناکامی های مکرر مواجه می شوند . آنها با خود می گویند : ما یک بازنده هستیم و اکنون به آخر خط رسیده ایم ... آیا شما هم با چنین جریاناتی آشنا هستید؟ دکتر ساغر عطرآگین متخصص مغز و اعصاب می گوید ، شاید این تشبیه زیبایی برای ما انسان ها نباشد اما بودایی ها می گویند ذهن همانند میمون بازیگوشی است که به هنگام تفکر در مورد یک مسئله آنقدر از این شاخه به آن شاخه می پرد که ناگهان بطور اتفاقی دستش به راه حل مورد نظر می رسد . این موضوع حقیقت دارد که ذهن انسان راه خود را می رود و انسان فقط بخش اندکی از هوش و شعور خود را تحت کنترل دارد. برای فعالتر کردن ذهن و در خدمت گرفتن آن شیوه هایی وجود دارد که چندین سال زمان می برد . اما امروزه شیوه دیگری به نام مهارتهای ذهنی ماکس معرفی شده است که در مدتی کمتر از دو ماه به فرد کمک می کند تا ذهنش را بسوی کسب موفقیت های چشمگیر شخصی ، ورزشی، تحصیلی ، شغلی و ... رهنمون سازد . در ادامه سعی کرده ایم تا با بهره گیری از نظرات متخصصین صاحب نام حوزه مهارت های ذهنی ماکس و افرادی که این مهارت ها را آموخته اند به میزان تاثیرگذاری آن در بهبود سطح زندگی افراد و عملکرد کسب وکارها بپردازیم . دکتر عیس جلالی روانشناس ، نقش مهارتهای ذهنی ماکس را در موفقیت های شخصی و شغلی غیرقابل انکار می داند . این روانشناس برجسته می گوید زمانی که ما برای گرفتن یک تصمیم به تفکر منطقی می پردازیم ، نیمکره چپ مغزمان را مورد استفاده قرار می دهیم ولی زمانی که اجازه می دهیم احساسات باطنی مان ما را بسوی یک تصمیم هدایت کنند ، از نیمکره راست مغزمان استفاده می کنیم . اگر ما عادتاً یکی از نیمکره های مغزمان را مورد استفاده قرار دهیم و فقط بایک روش به تفکر بپردازیم مثل این است که یکی از دستهایمان را از پشت بسته ایم و فقط با یک دست کار می کنیم . متاسفانه آموزشهایی که ما در مدرسه ، دانشگاه و یا در زمینه شغل خود دریافت می کنیم یک بعدی است و فقط به پرورش نیمکره چپ مغز ما اختصاص دارد ، لذا این گونه است که ما هوش و شعور خودمان را محدود می کنیم و نیمی از توانایی های ذهن خود را نادیده می انگاریم . حال کسانی که مهارتهای ذهنی ماکس را فراگرفته اند ، می آموزند که از طریق فعالسازی نیمکره راست مغزشان از عادت " نیم مغز" بودن رهایی یابند و با بهره گیری از توانایی ها و ظرفیت های بکر مغز خود به موفقیت های شخصی و شغلی بیشتر و بزرگتری دست یابند. نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان می دهد که ذهن انسان در صورتی که مهارتهای خاصی به نام تکنیک های ماکس را بکار بندد ، قادر خواهد بود براحتی از عهده انجام هرکاری برآید . تحقیقات آنها بر روی بیش از 180 چهره موفق و ثروتمند آمریکایی نشان می دهد که همگی آنها از مهارتهای ذهنی ماکس در مراحل مختلف زندگی شان بهره برده اند . به عنوان مثال مارک زاکربرگ مدیر وب سایت مشهور و موفق فیس بوک از 6 درصد از توانایی های نیمکره راست مغز خود بهره برده است و یا مایکل دل مدیر شرکت افسانه ای دل از 7 درصد توانایی های نیمکره راست مغزش استفاده کرده است . اما آنچه که در بین همه این 180 نفر مشترک است آن است که همگی آنها با درصدهای متفاوت ، از نیمکره راست مغز خود بهره گرفته اند. دکتر پیمان هاشمیان متخصص مدیریت برند و مجری دوره های آموزشی مهارتهای ذهنی ماکس در تهران می گوید : ذهن واقعاً می تواند هرکاری را انجام دهد اما برای بسیاری از ما اینگونه نیست زیرا این مسئله را باور نداریم . دستهای شما اگر ابزار مناسبی در اختیار داشته باشند از عهده انجام هرکاری برمی آیند ، به همین ترتیب اگر ذهن شما نیز ابزار مناسبی در اختیار داشته باشد قادر به انجام هرکاری خواهدبود . ابزار مناسب ذهن ما همان مهارتهایی است که به کمک آنها می توانیم با طرز فکرهای غلط ، احساسات نامناسب ، خصوصیات شخصیتی ناقص ، افسردگی ها و بی حوصلگی های ناخواسته به مبارزه برخیزیم . اگر شما دریابید که ذهنتان از عهده انجام چه کارهای فوق العاده ای برمی آید ، توانائیهایتان چندین برابر می شود و آنگاه نیروی تمایل و خواست شما از طرف باورها و انتظاراتتان تقویت می گردد و به همین دلیل از مهارتهای ذهنی ماکس به عنوان فرمول " همیشه اول بمانید " یاد می شود . دکتر کامران عالمیان از متخصصین برجسته مدیریت در خصوص نقش مهارتهای ذهنی ماکس در موفقیت شرکتها اظهار می دارد که مدیران و صاحبان کسب و کارها ، همواره بر روی خط آتش قرار دارند . فشارها ، رقابتها ، محدودیتهای زمانی و تضادها آنها را در معرض خطر احساس تنها بودن ، ترس از شکست ، اضطراب ، استرس و اتخاذ تصمیمات اشتباه قرار می دهد اما افرادی که این مهارتها را می آموزند ، بجای آنکه تحت تاثیر شرایط محیطی قرار بگیرند ، آنرا تحت نفوذ و کنترل خود در می آورند. همچنین تحقیقات دکتر پیمان هاشمیان و همکارانش که بر روی 57 نفر از مدیران شرکتهای ایرانی صورت گرفته و در مجله علم مدیریت نیز منتشر شده است ، نشان می دهد که همگی آنها قبل از فراگیری مهارتهای ذهنی ماکس ، دچار معضلاتی از جمله خستگی و کسالت ، بی انگیزگی ، افسردگی و بی تصمیمی که از عوارض افسردگی شغلی است ، شده بودند اما بعد از اتمام دوره در 51 نفر از آنها تغییرات بسیار مثبت و قابل محسوسی بوجود آمده است و در 6 نفر دیگر میزان تغییرات جزیی بوده است . تحقیقات تکمیلی این تیم نشان می دهد که بزرگترین تغییر مثبت صورت گرفته در مدیران ، افزایش توانایی برای سازگاری با شرایط موجود ، رفتارهای سنجیده تر و پرهیز از اتخاذ تصمیمات احساسی و لحظه ای و افزایش اعتماد بنفس در انجام مذاکرات تجاری موفق بوده است . همچنین دومین تغییر عبارت بوده است از افزایش جسارت ، رقابت جویی و حفظ آرامش در جلسات پرتنش ، کنترل استرس ، برخورد مناسب با کارکنان و مشتریان کلیدی و در نهایت افزایش سهم بازار و فروش شرکت . دکتر نسرین فخار رئیس مرکز مهارتهای ارتباط ذهنی العجمان دبی معتقد است، استفاده از مهارتهای ذهنی ماکس در کشورهای آسیایی و به ویژه در خاورمیانه همانند آمریکا و اروپا روز به روز در حال گسترش است . او می گوید استقبال چشمگیر قشر تحصیلکرده کشورهای آسیایی و بویژه مردم حاشیه خلیج فارس از این متد برای من بسیار دور از انتظار بوده است . خانم فخار می گوید غالب شرکت کنندگان دوره های او مدیران شرکتهای پیشگام و پیشرو هستند زیرا آنها می خواهند در زمینه کاری شان همچنان موقعیت برتر خود را نسبت به رقبای خود حفظ کنند . در ادامه و به منظور بررسی اثرات مثبت مهارتهای ذهنی ماکس به سراغ تعدادی از افرادی رفته ایم که این مهارتها را در ایران آموخته اند . دکتر نسترن شاملو متخصص زنان می گوید من به کمک مهارتهای ذهنی ماکس توانستم بر ترس از آسانسور و پرواز با هواپیما غلبه کنم . او اظهار می دارد که افراد زیادی گریبانگیر مشکلاتی نظیر افسردگی ، بی خوابی ، استرس ، بی انگیزگی ، سردردهای مزمن ، ترس های دلهره آور نظیر ترس از ارتفاع ، ترس از پرواز ، ترس از وقوع یک حادثه ، ترس از شکست در یک آزمون و هزاران مشکل دیگر هستند که برای حل آن یا هیچ اقدامی نمی کنند و یا به قرص ها و داروهای مضر پناه می برند و از این نکته غافلند که ذهن آنها با کمی مهارت براحتی می تواند بر همه این مشکلات فائق آید . خانم 20 ساله ای که چندین بار در آزمون رانندگی مردود شده است ، می گوید: این مهارتها به من کمک کرد تا ترس از سرهنگ راهنمایی و رانندگی و رد شدن در آزمون را از خود دور کنم و با رسیدن به یک آرامش درونی به اعتمادبنفس و اطمینان لازم برای قبولی در آن آزمون برسم و خوشبختانه با بکارگیری مهارتهای ماکس توانستم در آزمون رانندگی قبول شوم . مدیر یکی از مدارس غیرانتفاعی تهران از نقش مثبت و سازنده این مهارتها در افزایش ارتقای سطح علمی دانش آموزان مدرسه خود به نیکی یاد می کند و می گوید: در طول 8 سالی که از تاسیس مدرسه ما می گذرد بهترین نتیجه ای که در کنکور سراسری داشته ایم کسب یک رتبه 3 رقمی در رشته ریاضی فیزیک بوده است اما در سال گذشته با برگزاری مستمر این دوره ها سه رتبه دو رقمی و 12 رتبه سه رقمی داشته ایم و علاوه بر این معدل دانش آموزان دبیرستان نیز رشد بسیار خوبی داشته است. این فعال آموزشی افزایش انگیزه ، تغییر نگرش دانش آموزان از شکست به موفقیت و ایجاد خودباوری در آنها را از اثرات مثبت مهارتهای ذهنی ماکس می داند و می گوید ، تصمیم داریم تا در آینده ای نزدیک این دوره را برای دبیران مدرسه نیز برگزار نماییم زیرا معتقدیم اینکار بیش از پیش در رشد و ارتقای علمی دانش آموزان نقش خواهد داشت. خانم 24 ساله ای که صاحب یک آرایشگاه زنانه معروف در تهران است می گوید: من در خانواده مرفهی زندگی می کنم و هیچگونه نیاز مالی نداشتم . اما تقریباً در زندگی به پوچی رسیده بودم و از شب تا 2 بعد از ظهر روز بعد می خوابیدم و بعد هم با دوستانم برای گردش و خرید به فروشگاههای شهر می رفتیم اما بعد از آشنایی با مهارتهای ذهنی ماکس کاملاً مسیر زندگی ام تغییر کرد و آموختم که چگونه از ذهن خود برای خلق زندگی شاد و لذت بخش استفاده کنم . من اکنون یک سالن زیبایی بزرگ با مشتریان فراوان در شمال شهر دارم و روز به روز انگیزه و اعتمادبنفسم برای انجام کارهای بزرگ و متفاوت بیشتر از قبل می شود . دختر دانشجوی جوانی که دچار شکست عاطفی و احساسی شده است می گوید: هیچگاه فکر نمی کردم بتوانم با این موضوع کنار بیایم و تصور می کردم به آخر خط رسیده ام اما به توصیه یکی از دوستانم این مهارتها را آموختم و در مدت کوتاهی توانستم رابطه قبلی را به فراموشی بسپارم و با تکیه بر این علم دیگر اجازه نداده ام کسی احساسات مرا به بازی بگیرد . اکنون به اندازه ای بر ذهنم کنترل دارم که علیرغم بازگشت شخصی که آن صدمات روحی را به من وارد کرده بود با قدرت و بدون آنکه احساسی شوم، توانستم به او " نه " بگویم و برای همیشه از زندگی ام حذفش کنم . آقایی 26 ساله اهل مشهد می گوید سال قبل با کوشش و تلاش فراوان توانستم با مدرک کارشناسی ارشد مهندسی mba در یک شرکت دولتی بزرگ شغلی برای خود دست و پا کنم اما مدتی بعد از آنجا اخراج شدم . در آن شرایط به دلیل نداشتن اندوخته مالی برای امرار معاش ، غرورم به یاس و حقارت مبدل گشت . در همان زمان بواسطه یکی از دوستانم چیزهایی درباره مهارتهای ذهنی ماکس شنیدم و با قرض و قوله از دیگران توانستم شهریه لازم برای شرکت در آن دوره را تامین کنم. در پایان دوره بلافاصله آنچه که فراگرفته بودم را به مرحله عمل درآوردم و برای یافتن یک شغل جدید برنامه ریزی کردم . چند هفته بعد کاری پیدا کردم که علیرغم اینکه ایده آلم نبود اما حقوق خوبی داشت ، بطوریکه توانستم در مدتی کمتر از یک سال مبلغ خوبی را پس انداز کنم . سپس مطابق درس هایی که از مهارتهای ماکس آموخته بودم کاری برای خودم راه اندازی کردم و در مدت 6 ماه دو برابر حقوق شغل آخرم درآمد داشتم که خوشبختانه ماه به ماه این میزان روبه افزایش بود و اکنون صاحب کارگاه و دفتر مستقل با درآمد بسیار خوب هستم و 18 نفر هم بصورت تمام وقت و پاره وقت برایم کار می کنند . صاحب یک شرکت خصوصی که به امر تولید مواد غذایی مشغول است می گوید : من این دوره را مدتها پیش گذرانده ام و چون اثرات مثبت و سازنده آن را در افزایش اعتمادبنفس ، بهبود روابط با مدیران و کارکنان ، افزایش بهره وری در محیط کار ، اتخاذ تصمیمات اثربخش و افزایش درآمد کارم دیده بودم ، تصمیم گرفتم تا از اساتید این علم بخواهم تا آنرا برای سایر مدیران و کارکنان شرکتم برگزار کنند . او همچنین اظهار می دارد هرچند این علم خیلی دیر وارد ایران شده است اما از صاحبان یک مغازه یا کارگاه کوچک گرفته تا مدیران ارشد موسسات و سازمان های بزرگ لازم است که برای موفقیت هرچه بیشتر خود این مهارتها را بیاموزند. مدیربازرگانی یک شرکت خصوصی می گوید : مهارتهای ماکس احساس جدیدی از آگاهی درباره خودم و درباره اهمیت روابط متقابل با دیگر همکاران به من اعطا کرد . اکنون آنچه را که از این متد آموخته ام با کوشش در شکوفا ساختن توانایی هایم به منظور دستیابی به علائق و ایده آل هایم بدون کمترین تلاش و به هدر رفتن وقت بکار می برم. منبع : روزنامه آفرینش