1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

اتومبیلی برای خانم ه

شروع موضوع توسط Amin ‏7/1/11 در انجمن اخبار خودرو

  1. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏11/11/10
    ارسال ها:
    3,340
    تشکر شده:
    414
    امتیاز دستاورد:
    83
    جنسیت:
    مرد
    شركت ايران خودرو اين روزها دست به ابتكارات عجيبي زده است. نه كه فكر كنيد محصولات اين شركت بي‌خريدار است اما به هر حال شما اگر صاحب محصولي باشيد كه خريداران آن به صف ايستاده باشند هم بايد اندكي ذوق داشته باشيد تا بتوانيد حداقل همان را نگه داريد ! حالا اين مشتري‌ها ايراني هم نبودند و اصلا خود آن محصول به درد ايران هم نمي‌خورد، اشكالي ندارد! مثلا يكي‌اش همين توليد «سمند فرمان راست» است.

    حالا كه در ايران قوانين راهنمايي و رانندگي به طوري است كه توليد چنين خودرويي براي مشتريان ايراني بي‌معناست دليل نمي‌شود خلاقيت خودروسازان ايراني محدود شود. همين محصول به كشورهاي پاكستان، اندونزي، سريلانكا، استراليا، هند و نپال صادر مي‌شود!
    مدير فروش صادرات ايران خودرو در گفتگويي به خبرگزاري برنا گفته است «توليد سمند راست فرمان يكي از اهداف استراتژيك ايران خودرو است» اين، يعني قضيه زياد هم شوخي نيست. اما خلاقيت ايران خودرويي‌ها به همين جا ختم نمي‌شود. هميشه گفته‌اند بعضي از محدوديت‌ها خودش باعث خلاقيت و نوآوري مي‌شود!


    مثلا اين‌كه آقايان هميشه از نوع رانندگي خانم‌ها مي‌نالند، دليل نمي‌شود ديگر اتومبيل‌شان را به دست خانم‌ها نسپارند چون ايران خودرو فكر اينجايش را هم كرده است و تصميم گرفته خودروي مخصوص خانم‌ها بسازد؛ البته اين تصميم هيچ ربطي به اين ندارد كه آقايان توانايي بيشتري در رانندگي دارند چون اين خودرو (‌مثل تمام خودروهاي ديگر) نوع رانندگي را تغيير نمي‌دهد. روزنامه انگليسي گاردين در گزارشي با همين موضوع نوشته است كه خودروي مورد نظر داراي بسياري از خصوصيات رايج در بازارهاي جهاني است، اما به عنوان يك اتومبيل زنانه در فرهنگ ايران عرضه مي‌شود. مثلا بعضي از خصوصيات اين اتومبيل عبارتند از: دنده اتوماتيك، دستگاه الكترونيكي كمك به پارك اتومبيل، سيستم رهيابي و ابزار خاصي براي تعويض چرخ، ظاهرا با اين نظر كه رانندگان زن فاقد مهارت فني همتايان مذكر خود هستند. در اين اتومبيل دستگاه‌هاي خاصي نيز براي هشدار هنگام پنچري چرخ تعبيه مي‌شود و قرار است اين محصول با رنگ‌هاي ملايم «زنانه» توليد شود، مثلا تودوزي آن مطابق سليقه زنان باشد و حتي سيستم صوتي و تصويري خاصي نيز براي سرگرم كردن بچه‌ها در آن تعبيه شود.

    اين نوع خودرو اگر چه قرار است مثل مدل سمندهاي فرمان راست به كشورهايي مثل سوريه و ونزوئلا هم صادر شود، اما برخلاف آن مدل ابتدا فقط براي مصرف داخلي توليد خواهد شد.
    گاردين مي‌نويسد كه فكر طراحي اين اتومبيل حاصل افزايش سريع در شمار رانندگان و اتومبيل داران زن است و بر اساس تحقيقاتي در مورد سليقه و خواست بالاي اين گروه از مصرف كنندگان و با دريافت سفارش از مشتريان ساخته و عرضه مي‌شود. به‌هرحال نيازهاي زنان با مردان متفاوت است و به عنوان مثال زنان به خريد مي‌روند و بچه‌ها را به مدرسه مي‌رسانند و در نتيجه اين اتومبيل داراي ويژگي‌هاي خاصي است كه آن را از ساير اتومبيل‌ها متمايز مي‌سازد. مثلا اين كه اتومبيل مورد نظر زيباتر است، رنگ‌هاي شاد و جذاب دارد ‌مثل قرمز (انگار گزارشگر گاردين هم پرسپوليسي است)‌ عرضه خواهد شد و در داخل آن نيز تزئينات خاصي از جمله براي داشبورد مورد استفاده قرار مي‌گيرد، اما مهم‌ترين موضوع براي زنان اين است كه اتومبيل بايد راحت و راندن آن آسان باشد.

    منبع:جام جم ​