ساده دلی «فیروزه» شبیه شخصیت خودم است مجموعه تلویزیونی «خانه اجارهای» به كارگردانی رامین ناصرنصیر و تهیهكنندگی محمد كاشانی و حمید رحیمی هر شب ساعت 23 روی آنتن شبكه 3 میرود. قصه این سریال در یك مجموعه مسكونی میگذرد كه چند خانواده، هركدام با مختصات و ویژگیهای خاص در آن زندگی میكنند و در این خصوص معضلاتی چون كلاهبرداری، ثروتاندوزی، سادهلوحی، تأثیرات مخرب بخشی از برنامههای ماهوارهای و... به تصویر كشیده میشود. در یكی از واحدهای این مجموعه مسكونی 2 خواهر زندگی میكنند كه آنها را به نام خواهران غریب خواهیم شناخت. نقش این دو خواهر را نعیمه نظام دوست و سوزان عزیزی بازی میكنند. نعیمه نظامدوست سالهاست در عرصه هنر فعالیت دارد و مانند خیلی از بازیگران از كودكی شیفته این هنر بوده و همیشه دغدغه بازیگری داشته است. مجموعههای لطفا دور نزنیم، باغ شیشهای، روز حسرت، ساختمان پزشكان و... در پرونده كاریاش به چشم میخورد. مدتی است او را در آثار طنز میبینیم و از این كار خرسند است. اینبار به بهانه حضورش در سریال خانه اجارهای با او گفت و گو كردیم. چه شد در خانه اجارهای بازی كردید؟ قبلا با رامین ناصرنصیر در «ساعت خوش» همكاری داشتم. اما از وقتی قرار شد ایشان كارگردانی این مجموعه را انجام دهد، به من گفت كاراكتری نزدیك به شخصیت تو در حال نگارش است كه باید با ما همكاری كنی. من هم چون تجربه خوبی از همكاری با ایشان داشتم، پذیرفتم. در انتخاب یك نقش، سهم كارگردان و فیلمنامه چقدر است؟ متن مهمترین و اصلیترین سهم را در انتخابم دارد. اما در كنار متن خوب، كارگردان هم بیاهمیت نیست، چرا كه بخصوص در كارهای طنز، نقش هدایتكنندگی كارگردان، مهمتر از كارهای ملودرام است. تفاوت بازی در یك مجموعه ملودرام با طنز چیست؟ من بازی درژانر طنز را بیشتر دوست دارم، چون مردم با آن بهتر و بیشتر ارتباط برقرار میكنند و برای من به عنوان یك بازیگر رضایت مردم مهم است. البته سینما و تلویزیون به مجموعههای ملودرام و هنری هم نیازمند است، اما با توجه به شرایط امروز جهان، نیاز مخاطب به شاد بودن بیشتر شده است. به همین دلیل مجموعههای طنز با استقبال بیشتری نسبت به مجموعههای ملودرام مواجه میشود. بازی در مجموعههای طنز سختی خاصی دارد. چرا آن را بیشتر دوست دارید؟ هر كاری كه اهمیت بیشتری دارد و جذابتر است سختیهایش هم به همان نسبت افزایش مییابد و در جامعه امروز هم مجموعههای طنز با اقبال بیشتری از سوی مخاطب روبهرواست، بنابراین سختیهای بیشتری هم دارد. اما با تمام سختیها من بازی در مجموعههای طنز را خیلی بیشتر دوست دارم. خوشحال میشوم وقتی میفهمم با مجموعهای كه من هم در آن بازی كردهام مردم حتی برای چند دقیقه میخندند. این لبخند برایم ارزشمند است. من تجربه بازی در كارهای ملودرام را هم داشتهام و دوست ندارم تك بعدی باشم. برای همین در ژانرهای مختلف بازی میكنم. سختی بازی در مجموعه طنز چیست؟ خنداندن مردم كار آسانی نیست. به همین علت وقتی بازیگری در یك مجموعه طنز نقشی را بازی میكند باید سلیقه مخاطب را بشناسد و بتواند با مخاطب همذاتپنداری كند و او را برای تماشای مجموعه به وجد آورد. در غیر این صورت اگر به هر قیمتی سعی بر این داشته باشی كه مخاطب را بخندانی نتیجهاش برعكس میشود. برای رسیدن به یك نقش چقدر از خودتان هزینه میكنید؟ خیلی زیاد! تمام تواناییام را با عشق و علاقه به كار میگیرم. اگر فرصت كافی داشته باشم حتما با آن كلنجار میروم تا پیدایش كنم. اما اگر این فرصت فراهم نباشد در حین كار به نقش نزدیك میشوم. البته عواملی مانند لباس، گریم، میزانسنها و… در این مورد خیلی موثر هستند. به بازیگری به عنوان یك شغل نگاه میكنید یا علاقه؟ اوایل كه وارد این عرصه شده بودم فقط برایم عشق بود. اما در حال حاضر امرار معاش زندگیام از این راه است و بازیگری برایم هم شغل است و هم عشق. خودتان فكر میكنید با كدام یك از نقشهایتان به مخاطبان سیما معرفی شدید؟ شاید نقشی كه در سریال روز حسرت داشتم. با این كه نقشم در آن سریال خیلی پررنگ نبود، اما خوشبختانه دیده شد و پس از آن پیشنهادها هم بیشتر شد. آیا الان به مرحلهای رسیدهاید كه نقشها به سراغ شما بیایند؟ بله، خوشبختانه پس از روز حسرت این اتفاق برایم افتاد. البته هنوز راه زیادی در پیش دارم. به نظر شما خانه اجارهای چه ویژگی خاصی نسبت به دیگر كارهای طنز سیما دارد؟ من قصه خانه اجارهای را بر گرفته از دل مردم میدانم. كاراكترهای خانه اجارهای به زندگی مردم بسیار نزدیك است. این مجموعه طنز موقعیت است و قصه برای مخاطب حرف تازهای دارد. علاوه برآن در خانه اجارهای همه چیز درست كنار هم قرار گرفته است. از تهیهكنندگی و كارگردانی گرفته تا بازیها و... آن هم به این دلیل كه آرامش خوبی در كار از همان ابتدا تا انتها حكمفرما بود. بهنظرم خانهاجارهای یك طنز موفق تلویزیونی است كه حرفی برای گفتن دارد. به نظر شما حضور یك تیم بازیگر طنز در چند مجموعه پشت سر هم برای مخاطب خستهكننده نیست؟ اینكه در چند مجموعه پشت سر هم، بازیگران تكراری باشند یك حسن و یك عیب دارد. حسن آن این است كه احتمال استقبال مخاطب از آن مجموعه به خاطر بازیگران شناخته شده زیاد است و عیب آن هم این است كه گاهی مخاطب با دیدن بازیگر تكراری خسته میشود و چون برایش تازگی ندارد، مجموعه را دنبال نمیكند. هنگام آغاز كار، چند قسمت فیلمنامه آماده بود؟10 قسمت از 90 قسمت. معمولا وقتی فیلمنامه آماده نیست، كار انسجام خوبی ندارد. این مساله چقدر برای شما مهم بود؟ كامل بودن فیلمنامه هنگام شروع كار مساله مهمی است، اما برای یك مجموعه 90 قسمتی آماده بودن كل فیلمنامه كمی از واقعیت فاصله دارد و معمولا خیلی كم پیش میآید كه هنگام شروع مجموعه 90 قسمتی كل فیلمنامه آماده باشد و در ضمن اگر هم آماده باشد در حین تولید چندبار رتوش میشود و تغییر میكند. از بداهه چقدر در كارهای طنز استفاده میكنید؟ بداهه اساس كار بازی در مجموعه طنز است. بازیگر براساس چارچوب تعیین شده فیلمنامه و نگاه كارگردان باید به نقش نزدیك شود، اما اگر بداهه و نظر بازیگر نباشد، پشت نقش هیچ فكری نخواهد بود. بازیگر باید برای بازی یك شخصیت فكر و آن را بیان كند. گاهی اوقات پیش میآید بازیگر بداههای را هم میگوید و مورد تایید كارگردان واقع نمیشود، اشكالی ندارد. مهم آن است كه بازیگر درباره نقشش فكر كرده است. من معمولا، هم از بداهه استفاده میكنم و هم نظر میدهم، چون میخواهم نقشم را تحلیل كنم و ایرادهای كارم را بدانم. تفاوت طنز تلویزیونی و سینمایی چیست؟ سینما مخاطب خاص و تلویزیون مخاطب عام دارد. به همین دلیل محدودیت بازیگر هنگام بازی مقابل دوربین تلویزیون بسیار بیشتر از دوربین سینماست. قاعده و قانونی كه بازیگر باید رعایت كند هنگام بازی در یك مجموعه تلویزیونی در مقایسه با یك اثر سینمایی بیشتر است. برای همین آثار طنز سینما در فضای بازتری نسبت به تلویزیون تولید میشود. اما برای من ارائه یك نقش خوب و تاثیرگذار مهم است و بازی در یك كار خوب برایم ارزش زیادی دارد. در مورد شخصیت فیروزه بگویید؟ همانطور كه گفتم این كاراكتر در بعضی خصوصیاتش به شخصیت واقعیام شبیه است. من فرد سادهدلی هستم و چون این سادگی را دوست دارم، معمولاًدر تمام نقشهایم هم آن را آوردهام. حتی اگر روزی یك نقش منفی هم بازی كنم این معصومیت و سادهدلی را در آن بازی میكنم. در آینده شما را در چه مجموعهای خواهیم دید؟ در مجموعه طنز «كسی خوابه» كاری از جواد رضویان بازی دارم. این مجموعه احیا شده ساعتخوش است كه به صورت آیتمی برای پخش در ایام نوروز تهیه شده است. فتحعلی اویسی، ارژنگ امیر فضلی، نصرالله رادش، علی صادقی، لاله صبوری و... بازیگران این مجموعه هستند.----------منبع: جام جم آنلاین