1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

نقد و بررسی تخصصی تبلت های Acer

شروع موضوع توسط Am!R~Mr ‏15/3/12 در انجمن تبلت ها

  1. [​IMG]



    نخستین بار مدل پیش تولید این تبلت کمپانی ایسر را حدود پنج ماه پیش دیدیم و واقعا با اینکه خیلی انتظارش را نداشتیم از آن خوشمان آمد. اکنون نیز Iconia Tab A500 را در دست داریم در حالی که شاهد قسمت آلومینیومی برس شده‌ی پشت آن هستیم. به نظر نسبت به مدل پیش تولید تغییرات زیادی کرده است هرچند که ظاهرا بعضی نقاط ضعف در طراحی را هنوز با خود به همراه دارد. مثلا اینکه وقتی قسمت پشتی آن را محکم فشار می‌دهیم صدای "کریک" از آن شنیده می‌شود. با وزن 766.5 گرم و قطر 1.3 سانتی‌متر، A500 کاملا پرتابل می‌باشد و هنوز کمی سنگین‌تر از Motorola Xoom می‌باشد. همچنین خوشبختانه وقتی آن را در کنار Ipad2 می‌گذاریم پورت‌های بیشتری بر روی بدنه دیده می‌شوند. گوشه‌ها گرد ساخته شده‌اند و به راحتی می‌توانید آن را با یک دست نگه دارید هرچند که به دلیل وزن نسبتا زیادش احتمالا پس از دقایقی دچار خستگی خواهید شد.

    همانند بسیاری تبلت‌های Android Honeycomb، قسمت جلو تماما توسط نمایشگر و قاب آن اشغال شده (البته به جز دوربین مکالمه‌ی تصویری) ولی هیچ دکمه‌ی لمسی و غیر لمسی بر روی آن وجود ندارد. بر خلاف بسیاری رقبا خوشبختانه A500 یک دکمه‌ی خاموش و روشن کردن چرخش خودکار تصویر در لبه‌ی بالایی خود دارد که هر بار خواستید این ویژگی را خاموش یا روشن کنید به راحتی با فشردن آن و بدون اینکه نیازی به مراجعه به منوها باشد می‌توانید آن را انجام دهید. در همان لبه‌ی بالایی یک راکر کنترل Volume یا صدای تبلت وجود دارد که وابسطه به جهتی که تبلت را نگه داشته اید صدا را کم و زیاد می‌کند. متاسفانه این دکمه‌ها بر خلاف بدنه‌ی آلومینیومی از پلاستیک نسبتا بی کیفیت هستند. در همان لبه شیار کارت حافظه‌ی Micro SD و SIM Card هم دیده می‌شود.

    به لبه‌ی سمت چپ که برویم با یک دکمه‌ی پاور نیمه شفاف مواجه می‌شویم که به عنوان چراغ شارژ شدن تبلت هم عمل می‌کند. در همین قسمت جک هدفون 3.5 میلی‌متری و پورت Mini HDMI هم قرار دارند. وجود پورت Mini HDMI بسیار خوب است هرچند که به نظر ما فضای کافی برای قرار دادن یک پورت HDMI سایز کامل وجود داشت. یا دست کم می‌توانست کابل Mini HDMI را در جعبه قرار دهد. با این حال اتصال ویدیو به خوبی برقرار می‌شود و خیلی روان می‌توانیم آن را بر روی HDTV خود مشاهده کنیم. در لبه‌ی پایینی یک Docking Connector برای Dock شارژ کننده‌ی قابل انتخاب وجود دارد و در لبه‌ی سمت راست می‌توان ورودی شارژر و دو پورت USB را یافت. با دیدن این پورت‌های USB کاملا مسرور شدیم چرا که بدین صورت می‌توانیم کول دیسک و حتی صفحه کلیدهای USB را نیز به دستگاه متصل کنیم. هرچند که منتظر آپدیت ایسر برای برقراری امکان اتصال ماوس USB هستیم. همچنین لنز دوربین 5 مگاپیکسلی آن و تک فلاش LED در گوشه‌ی بالا و خروجی یک جفت اسپیکر استریو در پایین دیده می‌شوند. اسپیکرها نسبت به تبلت هایی که تا به حال تست کرده‌ایم صدای بلند و شفافی دارند.

    نمایشگر
    نمایشگر 10.1 اینچی A500 رزولوشن 1280X800 پیکسل را ارایه می‌دهد که بسیار خوب است. همچنین این نمایشگر از نوع TFT LCD می‌باشد ولی کیفیت دید از زاویه‌ی بسیار عالی را ارایه می‌دهد. پنل آن از نوع IPS نیست و انتقاد زیادی هم به بازتابش نورهای مزاحم و جذب اثر انگشت آن وارد نمی‌کنیم ولی به عنوان یک نمایشگر LCD واقعا عملکرد خوبی دارد. متون کاملا شارپ هستند، تولید رنگ عالیست، رنگ مشکی کاملا عمیق است و این‌ها فقط وقتی از زوایای تند به نمایشگر نگاه می‌کنیم تا حدی تغییر می‌کنند. همچنین فن‌آوری لمسی Capacitive آن هم عملکردی کاملا پاسخگو و عالی دارد و به خصوص در Android Honeycomb فوق‌العاده عمل می‌کند. هیچ شکایتی از این بابت نداریم. تنها نقاط ضعف آن را می‌توانیم مشکل دیدن تصویر در زیر نور آفتاب به دلیل بازتابش زیاد سطح و اینکه با دقت می‌توانیم هر پیکسل را بر روی پنل تشخیص دهیم بدانیم.

    عملکرد و باتری
    پیش از این صحبت‌های زیادی درباره‌ی توانایی و قدرت پردازنده‌ی 1 گیگاهرتزی دو هسته‌ای Nvidia Tegra 2 کرده‌ایم. این پردازنده اکنون در قلب دستگاه‌های معروفی چون Motorola Atrix قرار دارد. به خصوص اینکه ایسر این پردازنده را با حافظه‌ی 1 گیگابایتی DDR3 RAM همراه کرده است تا قدرت و عملکرد را به اوج خود برساند. در تست‌های بنچ مارکی که انجام دادیم، A500 با اختلاف حدود 200 امتیاز توانست از Motorola Xoom پیشی بگیرد. فیلم‌های 720p HD خیلی روان و راحت پخش می‌شوند (البته در مورد 1080p Full HD این طور نیست) و به خوبی از پس وظایف گرافیکی سنگین بر می‌آید. ایسر دو باتری لیتیوم-یونی 3260 میلی‌آمپری را با این تبلت همراه کرده است. از نظر شارژدهی باتری البته به خوبی سرعت و توان پردازشی و گرافیکی نیست و در تست استانداردی که انجام دادیم باتری آن توانست 6:55 ساعت دوام بیاورد. این در حالی است که همین مقدار برای iPad2 حدود 10:26 ساعت بود. در این تست ما روشنایی نمایشگر را بر روی 65 درصد قرار داده بودیم و Wi-Fi روشن بود. این در حالی بود که یک ویدیو SD را بر روی حالت Loop قرار داده بودیم و در تمام این مدت ویدیو پخش می‌شد.

    نرم‌افزار
    پیش از این بسیار درباره‌ی سیستم عامل آندروید Honeycomb توضیح داده‌ایم و درباره‌ی نقاط قوت و ضعف آن گفته بودیم. آندروید Honycomb یا همان سیستم عامل آندروید نسخه‌ی 3 شرکت گوگل می‌باشد که فقط مخصوص تبلت‌ها طراحی شده و بر روی اسمارت فون‌ها به کار نمی رود. این سیستم عامل به واقع عالی است و به خوبی شانه به شانه‌ی iOS شرکت اپل رقابت می‌کند. شما می‌توانید با تبلت خود به راحتی به Android Market که اقیانوس بزرگ برنامه‌های آندروید است دسترسی پیدا کنید و هرکدام را برای دانلود انتخاب نمایید. اینترفیس، منوها و در کل همه‌ی عملکردهای آن کاملا مشخص، واضح و کارآمد هستند و مشکل خاصی را در آن نمی‌بینیم. ایسر بر روی این سیستم عامل برنامه‌های از پیش نصب شده‌ی کاربردی نسبتا خوبی را قرار داده است که هرکدام به نوبه‌ی خود می‌توانند کارآمد باشند.

    دوربین
    بر روی این تبلت دو دوربین طراحی شده است. دوربین پشتی 5 مگاپیکسلی و دوربین جلویی 2 مگاپیکسلی است. دوربین 2 مگاپیکسلی جلویی برای مکالمه‌ی تصویری می‌باشد و از عملکرد آن به نوبه‌ی خود راضی هستیم. هرچند که انتظار نداریم یک تبلت 10 اینچی را در دست بگیریم و مثلا وسط خیابان شروع به عکاسی و فیلم‌برداری نماییم، ولی از دوربین 5 مگاپیکسلی انتظار بیشتری داشتیم. تولید رنگ متوسط است ولی گویی دوربین حالت فوکوس بر روی بی‌نهایت ندارد چرا که عکس‌های گرفته شده با آن وقتی که سوژه در فاصله‌ی چند متری قرار دارد شارپنس پایینی دارند. هرچند که این دوربین توانایی ضبط ویدیویی 720p HD را دارد ولی خیلی چنگی به دل نمی‌زند و همان فیلم‌برداری VGA با آن را ترجیح می‌دادیم. به هر صورت همانطور که گفتیم انتظار عکاسی و فیلم‌برداری خیلی قدرتمند از یک تبلت به دلیل ابعاد بزرگی که دارد را نداریم ولی ترجیح می‌دادیم که A500 دوربین‌های بهتری داشت.

    جمع‌بندی
    در کل باید گفت که Acer Iconia Tab A500 به عنوان یک تبلت آندروید واقعا ساخت خوبی دارد. از نظر طراحی و کیفیت ساخت به خصوص با بدنه‌ی آلومینیومی که دارد راضی هستیم. همچنین درون آن پردازنده‌ی قدرتمندی به کار رفته که به کمک حافظه‌ی RAM زیاد عملکرد پرقدرت آن را هم تضمین می‌کند. سیستم عامل آندروید Honeycomb هم به خوبی همه‌ی این نقاط قوت را تکمیل می‌کند. نمایشگر نیز همانطور که قبلا گفتیم با این که از نوع TFT LCD می‌باشد ولی به طور شگفت‌انگیزی با کیفیت است. هرچند که اگر شارژدهی باتری بیشتر بود یا دوربین‌های بهتری داشت از آن راضی‌تر بودیم.
    [​IMG] پردازنده‌ی پر سرعت Nvidia Tegra 2
    نمایشگر و اسپیکرهای بسیار عالی
    مجهز به پورت USB سایز کامل

    [​IMG] شارژدهی باتری می‌توانست بیشتر باشد
    دوربین‌ها می‌توانستند با کیفیت‌تر باشند
     
  2. پاسخ : نقد و بررسی تخصصی تبلت های Acer

    تبلت ایسر آی کونیا تب دبلیو 500


    [​IMG]


    خوب، بیشتر که بخواهیم توضیح بدهیم باید بگوییم که W500 بر خلاف تبلت‌های دیگر دارای یک صفحه کلید فیزیکی هم هست که می‌تواند از بدنه‌ی اصلی جدا شود و فقط با آن به فروش می‌رسد. بعلاوه بر روی آن از سیستم عامل Windows 7 استفاده شده است تا بتوانید از آن مثل یک نت‌بوک معمولی استفاده کنید. بنابراین همان اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های معمولی که بر روی نت‌بوک خود استفاده می‌کنید مثل Microsoft office، Powerpoint و انواع پخش کننده‌های مدیا را می‌توانید بر روی آن استفاده کنید. حتی می‌توانید انواع آنتی‌ویروس‌هایی که به طور معمول بر روی ویندوز استفاده می‌کنید را هم روی آن نصب کنید. بنابراین از نظر برنامه و اپلیکیشن در بهترین شرایط خواهید بود. حتی با این تبلت بازی هم می‌توانید بکنید. برای مثال ما توانستیم بر روی آن به انجام بازی‌های Half Life 2، Diablo و Civilization هم بپردازیم که بسیار عالیست. تنها ایرادی که به این سیستم عامل می‌توان گرفت این است که برای اینترفیس تاچ یا واسط کاربری لمسی بهبود یافته نشده و بنابراین کار کردن با آیکون‌های کوچک به کمی عادت احتیاج دارد. سیستم عاملی چون Android Honey comb یا همان Android 3.0 از این نظر مشکلی ندارد.

    و اما به ویژگی اصلی این تبلت که آن را از بقیه متمایز می‌کند یعنی همان صفحه کلید جمع و جور و قابل از جای در آوردن و دوباره نصب کردن می‌رسیم. صفحه کلید از نوع Chiclet Style یا با کلیدهای جزیره‌ای می‌باشد. این صفحه کلید حتی کلید Fn رایج بر روی نوت‌بوک‌ها را هم دارد و در کل تایپ کردن با آن بسیار راحت‌تر از تایپ کردن با صفحه کلید مجازی لمسی می‌باشد که اتفاقا در ویندوز 7 خیلی سایز مناسبی هم ندارد. در دو طرف صفحه کلید دو پورت USB وجود دارد و در قسمت سمت چپ نیز پورت Ethernet یا همان LAN دیده می‌شود. در وسط صفحه کلید یک Stick برای ایفای نقش به جای ماوس وجود دارد که پیش از این بر روی بعضی نوت‌بوک‌ها هم دیده شده و کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. قسمت بالای صفحه کلید جایی است که خود تبلت به آن متصل می‌شود و اتفاقا مکانیسم اتصال نیز بسیار ساده است. به طوری که یک USB وجود دارد که به درون پورت USB تبلت می‌رود و در طرفین آن نیز دو میله هستند که در جاهای مخصوص تبلت فرو می‌روند تا تبلت را محکم بر سر جای خود نگه دارد.

    البته صفحه کلید تنها مشخصه‌ای نیست که این تبلت را از بقیه متمایز می‌کند بلکه اکنون بر روی W500 با یک پردازنده‌ی کاملا جدید از AMD نیز مواجه هستیم. AMD-T50 یک پردازنده‌ی دو هسته‌ای با سرعت ساعتی 1 گیگاهرتز می‌باشد که عضو جدیدی از خانواده‌ی پردازنده‌های Fusion این شرکت است. پردازنده در مقایسه به پردازنده‌ی نوت‌بوک‌های معمولی کندتر کار می‌کند به طوری که 0.33pts در Cinebench 11و در استفاده از X264 HD بنچ مارک 1.97fps را کسب کرد. البته سرعت خام پردازنده برای اینکه مصرف آن در حد کمینه باقی بماند پایین نگه داشته شده به طوری که AMD ادعا می‌کند این پردازنده مصرفی تنها در حدود 9 وات در ساعت دارد. در تست‌هایی که در پخش ویدیوی متناوب HD با این تبلت انجام دادیم توانستیم حدود چهار ساعت و یک چهارم ساعت و به طور دقیق 258 دقیقه با آن کار کنیم. با انجام کارهای عادی که به انرژی کمتری احتیاج دارند می‌توانید به دوبرابر این مقدار هم برسید ولی ما از این تبلت بیشتر از این‌ها انتظار داشتیم. خبر خوب این است که AMD یک گرافیک Radeon HD 6250 را به صورت آنبورد (Onboard) بر روی پردازنده‌ی خود قرار داده است. این یک Direct X GPU می‌باشد، بدین معنی که دست کم در تئوری می‌تواند از پس اجرای همه‌ی بازی‌های رایانه‌ای اخیر برآید. ولی از آن جایی که سرعت آن کم است نمی‌تواند در واقعیت این کار را انجام دهد. با این حال ما توانستیم بازی‌های کمی قدیمی‌تر را با تنظیمات گرافیک پایین‌تر اجرا کنیم. در 3DMark06 این تبلت توانست امتیاز 1,589 را کسب کند. در حالی که در 3DMark03 که قدیمی‌تر است توانست به امتیاز 3,991 برسد. ما با موفقیت توانستیم بازی نسبتا جدید Rift را در کمینه‌ی تنظیمات گرافیکی آن بر روی تبلت خود اجرا کنیم. نمایشگر W500 بسیار شفاف و با قطر 10.1 اینچ و رزولوشن 1280X800 پیکسل می‌باشد. نمایشگر نیز توسط قاب نسبتا ضخیمی در بر گرفته شده. این نمایشگر برای تماشای ویدیوهای HD کاملا عالی می‌باشد و این چیزی است که پردازنده‌ی AMD T-50 نیز به خوبی از پس آن بر می‌آید. تصاویر روشن هستند، تولید رنگ بسیار عالیست و دید از زاویه واقعا فوق‌العاده است. اسپیکرهای این تبلت صدا و کیفیتی در حد متوسط ارایه می‌دهند. البته برای کارهای جدی‌تر می‌توانید از آدیو جک 3.5 میلی‌متری استفاده نمایید.

    دیگر ویژگی‌ها چون حافظه‌ی RAM 2 گیگابایتی، 32 گیگابایت حافظه‌ی داخلی و WLAN به علاوه‌ی پورت Ethernet هم عالی هستند. هرچند که ترجیح می‌دادیم حافظه‌ی داخلی بیشتر می‌بود. نخستین باری که این دستگاه را در دست گرفتیم و با آن کار کردیم تقریبا هر عملی که انجام می‌دادیم با مکث انجام می‌شد و حتی وقتی گزینه‌ی Start ویندوز را می‌فشردیم 3 ثانیه زمان می‌برد تا آن را باز کند. ولی با چند آپدیتی که انجام دادیم این مشکلات برطرف شد و تبلت ما کاملا روان و عالی کار می‌کرد. اگر بخواهیم به یک نقطه‌ی ضعف اشاره کنیم می‌توانیم سرعت کند چرخش تصویر به حالت عمودی و افقی (Portrait & Landscape) با بهره‌گیری از سنسور شتاب سنج را مطرح کنیم چون برای هر چرخش نسبتا 5 ثانیه زمان لازم است. یک Orientation Lock یا قفل جهت‌گیری نمایشگر در قسمت پشت تبلت وجود دارد که می‌توانید آن را فعال کنید که وقتی تبلت را عمودی یا افقی نگه داشته‌اید به آن جهت چرخش نکند. این را هم باید در نظر داشت که اینترفیس Windows 7 برای دستگاه‌های لمسی طراحی نشده است و بنابراین احتمالا برای فشردن آیکون‌های کوچک و دابل کلیکینگ کمی به زحمت خواهید افتاد. بنابراین با اینکه وجود سیستم عامل ویندوز 7 باعث می‌شود که تبلت شما با اپلیکیشن‌ها و برنامه‌هایی که دارید سازگاری بیشتری داشته باشد و خیلی شبیه به رایانه‌ی خانگی شما به نظر برسد ولی بهای آن همان مواردی است که گفتیم.

    ایسر آی‌کونیاتب W500 تبلتی جذاب است. البته به هیچ وجه نباید آن را با Apple iPad2 مقایسه کرد. این که یک صفحه کلید به تبلت ملحق بشود شاید منطقی‌ترین تصمیم‌گیری نباشد ولی باعث می‌شود که با تبلت خود در هر کجا که باشید احساس کنید که در خانه هستید و برخلاف تبلت‌های معمول که انجام تایپ و نوشتن مقالات با صفحه کلید لمسی آن‌ها چندان عاقلانه‌ای نبود این یکی می‌تواند این کار را برای شما انجام دهد. در کل مواردی که در رابطه با این تبلت دوست داشتیم یکی وجود سیستم عامل آشنایی چون Windows 7 است که بنابراین به App Store احتیاج پیدا نخواهید کرد و هر چیزی که تا به حال بر روی رایانه‌ی خانگی خود اجرا کرده‌اید با آن اجرا خواهد شد. نمایشگر نیز همانطور که گفتیم روشن، شفاف، با رنگ‌های عالی و کیفیت زاویه‌ی دید فوق‌العاده است. رزولوشن 1280X800 پیکسل هم باعث شده است که تماشای ویدیوهای HD بر روی آن کاملا لذت بخش باشد. پردازنده‌ی AMD Fusion برای انجام وظایف ساده قدرت کافی را دارد و اضافه کردن گرافیک DX11 بر روی آن فوق‌العاده بوده است.

    چیزهایی هم که درباره‌ی این تبلت دوست نداریم یکی دوباره همان Windows 7 است که همانطور که گفتیم اینترفیس آن مخصوص تاچ نیست. بدین ترتیب که آیکون‌ها کوچک هستند، منوها غیرقابل استفاده می‌باشند، صفحه کلید مجازی نیز خیلی فشرده است. ویندوز 7 برای دسک‌تاپ و لپ‌تاپ عالیست ولی برای یک تبلت لمسی خیر. سرعت چرخش تصویر به مود Portrait و Landscape هم بسیار کند صورت می‌گیرد و بهتر است که آن را قفل (غیرفعال) کنید که هیچ وقت انجام نشود. صفحه کلید فیزیکی نیز با اینکه خود آرگونومی نسبتا خوبی دارد ولی کمی سبک است و خود تبلت از آن سنگین‌تر می‌باشد. بنابراین وقتی تبلت را به آن متصل کرده‌اید کمی از پشت سنگینی می‌کند. در کل باید گفت که Acer Iconia Tab W500 یک نوآوری در دنیای تبلت‌ها محسوب می‌شود. سخت‌افزار و نمایشگر خیلی قدرتمند و خوبی دارد. ویندوز 7 هم می‌تواند یک مزیت و هم یک نقطه‌ی ضعف محسوب شود ولی از آن جایی که دارای صفحه کلید فیزیکی است به نظر با سیستم عامل ویندوز بهتر جواب می‌دهد تا بتوانید با برنامه‌های مختلفی چون Microsoft Office کار کنید.

    [​IMG] سازگاری فوق‌العاده به دلیل وجود سیستم عامل Win7
    نمایشگر فوق‌العاده
    عملکرد قدرتمند

    [​IMG] سرعت کند چرخش تصویر
    عدم سازگاری اینترفیس ویندوز 7 با صفحه نمایش لمسی و تاچ