1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

ساخت يك تايپوگرافي خوشمزه با استفاده از فتوشاپ

شروع موضوع توسط minaaa ‏20/1/12 در انجمن مقالات آموزشی

  1. کاربر پیشرفته

    تاریخ عضویت:
    ‏9/12/10
    ارسال ها:
    19,773
    تشکر شده:
    6,457
    امتیاز دستاورد:
    113
    [​IMG]



    يك روز صبح يكي از نويسندگان سايت abduzeedo در حالي كه به فكر ايده اي براي آموزش جديدش بوده، از خواب بلند مي شه و به ياد مياره كه هفته ي قبلش آموزشي رو ديده كه با استفاده از نان درست شده بوده. اينگونه بود كه به فكر مي افته با استفاده از كلوچه و فتوشاپ دست به ايجاد متني زيبا بزنه. با وي همراه مي شيم تا نتيجه اين فكر كه يك تايپوگرافي كلوچه اي خوشمزه است را مشاهده كنيم.

    در اين آموزش با استفاده از تكسچر كلوچه و چندين Layer Style ، يك افكت زيباي متن ايجاد خواهد شد. تكنيك هاي مورد استفاده بسيار ساده مي باشند و تمامي آن بيش از 30 دقيقه به طول نمي انجامد.


    گام 01

    فتوشاپ را باز كرده و يك سند جديد ايجاد نماييد. من بدين منظور از ابعاد 1440 * 2560 پيكسل استفاده كرده ام. پس از اين كه بر روي لايه بك گراند دابل كليك كردم تا قابل ويرايش شود، به مسير Layer>Layer Style>Gradient Overlay مي روم. براي رنگ از مقادير fdebc2 و f7efe0 استفاده مي كنم و Style را نيز بر روي Radial قرار مي دهم. در انتها مطمئن شويد كه مركز از حاشيه ها روشن تر باشد.

    [​IMG]


    گام 02

    متني را كه تمايل داريد وارد كنيد. در اين جا من از "abdz"با فونت Cooper Std Black استفاده مي كنم. از اين فونت به اين دليل استفاده كرده ام كه به اندازه كافي هم گرد است و هم Bold تا كه شبيه به متني برسد كه از كلوچه ساحته شده.


    [​IMG]



    گام 03

    اكنون اجازه دهيد كه از تعدادي تكسچر كلوچه واقعي استفاده كنيم. من از تصويري متعلق به سايت Shutterstock استفاده مي كنم. اگر مي خواهيد از آن تصويري كه من استفاده كرده ام استفاده كنيد مي توانيد آن را در اين آدرس بيابيد. متن را با تعدادي از كلوچه ها پوشش دهيد و آن ها را درون يك فولدر گروه كنيد. البته عزيزان توجه داشته باشيد منبعي كه نويسنده براي تهيه تكسچر كلوچه برگزيده ضمن اين كه رايگان نيست، از دسترس ما (همچون بسياري منابع ديگر) نيز خارج است. پس براي تهيه تكسچر كلوچه ساده ترين راه به نظر من گوگل كردن واژه cookie مي باشد!

    [​IMG]



    گام 04

    در ادامه با كليك بر روي تصوير كوچك لايه در پالت لايه ها و همزمان با آن نگه داشتن كليد Ctrl، يك marquee selection را در اطراف متن ايجاد مي كنيم. سپس فولدري كه تكسچرها درون آن هستند را انتخاب مي كنيم و به مسيرLayer>Layer Mask>Reveal Selection مي رويم. [​IMG]




    گام 05

    لايه ماسك (layer mask) را انتخاب مي كنيم و به Filter>Brush Strokes>Sprayed Strokes مي رويم. مقادير مربوطه را طبق تصوير زير تنظيم مي كنيم.

    [​IMG]




    گام 06

    هم اكنون با ماسكِ انتخاب شده، به Filter>Blur>Gaussian Blur مي رويم. براي شعاع (Radius) مقدار 2 پيكسل را در نظر مي گيريم.

    نكته: اين مقدار (2 پيكسل) ممكن است با توجه به فونتي كه استفاده مي كنيد و نيز اندازه آن فونت متغير باشد.


    [​IMG]



    گام 07

    با لايه ماسكِ انتخاب شده به Image>Adjustments>Levels مي رويم. مقادير را به 100، 1.00 و 150 تغيير مي دهيم. در اين جا مي خواهيم حاشيه هاي مبهم و تار را با استفاده از رنگ هاي خاكستري ترميم كنيم. بنابراين، ابتدا لبه ها را نامنظم ساختيم اما اين عدم نظم بسيار زياد بود،‌ سپس با استفاده از blur آن را ملايم تر كرديم اما آن عمل باعث تار شدن بيش از حد متن مان شد، در انتها با استفاده از Levels آن ها را مجددا تيز و واضح (sharp and clear) ساختيم.

    [​IMG]



    گام 08

    در اينجا نتيجه نهايي فرآيند masking را مشاهده مي كنيد. چيزي كه در مورد ماسك كردن يك فولدر جالب است اين است كه بعد از اين عمل شما آزاديد با تك تك لايه هاي درون آن كار كنيد.

    [​IMG]



    گام 09

    يك marquee selection از لايه ماسكي كه تمامي لبه هاي نامنظم را شامل مي شود ايجاد كنيد و سپس يك لايه جديد اضافه كنيد. اين لايه جديد را با هر رنگي پر كنيد و در ادامه به Layer>Layer Style>Blending Options برويد. گزينه Fill Opacity را نيز بر روي %0 قرار دهيد.

    [​IMG]



    گام 10

    Inner Shadow را انتخاب كنيد و مقادير آن را همانند تصوير زير قرار دهيد.


    [​IMG]



    گام 11

    حال Inner Glow را انتخاب كنيد و يكبار ديگر مقادير را همانند تصوير زير تنظيم كنيد.

    [​IMG]




    گام 12

    حداكثر و نه حداقل! Drop Shadow را انتخاب كنيد. از منوي باز شوي Blend Mode گزينه Color Burn را برگزينيد و تنظيمات آن را نيز مطابق تصوير زير انجام دهيد.


    [​IMG]



    گام 13

    اين تصويرِ نهايي ماست با تكسچرهاي كلوچه و با لايه اي كه Layer Style هاي آن در بالاي فولدر واقع شده اند.

    [​IMG]




    گام 14

    Drop shadow را غير فعال كنيد و سپس لايه مورد نظر را با Layer style ها و فولدر را نيز با تكسچرها انتخاب كنيد. در ادامه آن ها را كپي (Duplicate) كرده و تمامي آن ها درون يك لايه جديد با هم ادغام (merge) كنيد. حال Blend Mode اين لايه جديد را به Overlay تغيير دهيد.

    [​IMG]



    گام 15

    همان گونه كه مشاهده مي كنيد، ايجاد اين متن با استفاده از تكسچر كلوچه بسيار ساده است و مي توان گفت كه تمامي اين آموزش در مورد كار با ماسك ها و Layer Style ها مي باشد.


    [​IMG]



    نتيجه گيري

    مي توانيد حروف بيشتري را به متن تان اضافه نماييد و براي اين كه واقعي تر به نظر برسند بعضي از آن ها را اندكي بچرخانيد. توجه داشته باشيد مقادير Layer Style براي حروف كوچك تر مي بايست تغيير كند درست به همان گونه كه در تصوير زير و در مورد حروف الفبا اِعمال كرده ام. چيز جالبي كه وجود دارد اين است كه شما مي توانيد اين تكنيك را در مورد تكسچرهاي ديگر نيز به اجرا گذاريد.

    [​IMG]



    ​