1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

نحوه ايجاد يك افكت ساده بوكه (Bokeh) در فتوشاپ

شروع موضوع توسط minaaa ‏20/1/12 در انجمن مقالات آموزشی

  1. کاربر پیشرفته

    تاریخ عضویت:
    ‏9/12/10
    ارسال ها:
    19,773
    تشکر شده:
    6,457
    امتیاز دستاورد:
    113
    [​IMG]​

    افكت بوكه چيزي نيست به جز قسمت هايي محو از يك تصوير تار. به طور عادي اين افكت در هنگام عكاسي و در اطراف منابع نور مشاهده مي شود. در عكاسي، اين افكت كمك مي كند تا پس زمينه اي جذاب داشته باشيم و تمركز بر روي شيء اصلي زياد شود. امروز مي خواهيم ياد بگيريم كه چگونه مي توان با استفاده از فتوشاپ به ايجاد چنين افكتي پرداخت. بياييد قبل از شروع آموزش نگاهي بياندازيم به آنچه كه مي خواهيم ايجاد كنيم:
    ايجاد يك براش

    گام 1:‌ فتوشاپ را باز نموده و يك فايل جديد ايجاد كنيد

    براي ساختن يك افكت "بوكه"، در ابتدا مي بايست براش بوكه را ايجاد نماييم. نرم افزار فتوشاپ را باز كرده و يك فايل جديد (File>New ) را با جزئياتي مطابق با تصوير زير ايجاد كنيد:

    [​IMG] ​
    ​
    گام 2:‌تنظيمات براش

    در اين گام ابزار (M ) Elliptical Marque را انتخاب نماييد و يك دايره رسم كنيد (دكمه شيفت را فشار دهيد و آنرا رسم كنيد). توجه نماييد كه دايره را تقريبا با كل فضاي كارتان منطبق نماييد.
    [​IMG]

    [​IMG]
    ​
    ​
    لايه جديدي بسازيد (Shift + Ctrl + N ) و آنرا با رنگ سياه پر كنيد و شفافيت (opacity ) آنرا نيز روي %30 تنظيم نماييد. هر دو لايه را با فشردن (Ctrl + E ) با يكديگر ادغام كنيد:

    [​IMG] ​
    گام 3: ذخيره نمودن براش جديد

    خب، حال كه براش را ايجاد كرده ايم به Edit>Define Brush Preset برويد و نامي (مثلا Bokeh Effect) را براي براشتان برگزينيد و آنرا ذخيره كنيد. اكنون مي توانيد براش جديدتان را در پنل براش ها ( Windows>Brushes يا F5) مشاهده نماييد.


    ​
    ايجاد افكت بوكه
    گام 4: ايجاد فايل جديد و آغاز ويرايش آن

    فايل جديدي (New>File) را با توجه به جزئيات زير ايجاد كرده و در ادامه لايه جديدي (Shift + Ctrl + N) نيز ايجاد نماييد.

    [​IMG]

    ​
    از پنل براش ها،‌براش مورد نظرتان را انتخاب كنيد (F5)، رنگ پيش زمينه (foreground) را بر روي #0054a6 و اندازه براش را نيز روي 40pxتنظيم كنيد. اكنون تنظيمات براش را همانند تصوير زير تغيير دهيد.

    [​IMG]

    ​
    گام 5: ساخت بوكه
    چند بوكه دايره اي را با تنظيمات نشان داده شده در تصوير بالا، ترسيم كنيد و ميزان شفافيت لايه را بر روي %30 قرار دهيد.

    [​IMG]
    [​IMG]

    ​
    گام6: اضافه نمودن افكت تار (Blur) و بوكه هاي دايره اي بيشتر

    لايه را در حالت انتخاب قرار دهيد و به Filter>Blur>Gaussian Blur برويد.Blurرا با شعاع (radius) 5 پيكسل اضافه نماييد.

    لايه جديدي ايجاد كنيد (Shift + Ctrl + N). براشتان را انتخاب كنيد و اندازه آن را بر روي 91 پيكسل تنظيم كنيد. درون لايه جديد نيز چند بوكه دايره اي ترسيم كنيد.


    به اين لايه افكتGaussian Blur را با شعاع 3 پيكسل اضافه كنيد.
    گام 7: آخرين گام!
    لايه پيشين را انتخاب نموده و به همان نحو كه در تصوير زير نشان داده شده است،Gradient Mapرا اضافه نماييد: (Image>Adjustments>Gradient Map ) يا (Windows>Adjustments>Gradient Map ).

    [​IMG]
    ​
    لوگو يا نام خود را اضافه نماييد. شما هم اكنون با موفقيت يك افكت بوكه ي زيبا را خلق نموده ايد.​
    توجه داشته باشيد كه مي توانيد اين بوكه ها را با رنگهاي ديگر و نيز اشكالي متفاوت ايجاد نماييد.

    [​IMG]
    ​

    منبع:Inspiredology