1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

زعفران ایرانی

شروع موضوع توسط موسی ‏12/5/26 در انجمن سایر خوراکی ها

  1. کسب‌وکارهای فعال در لندن می‌گویند قیمت زعفران به دلیل جنگ ایران به شدت افزایش یافته است. زعفران یکی از گران‌ترین ادویه‌های جهان است و حدود ۹۰ درصد از ذخیره جهانی آن در ایران تولید می‌شود.

    در پی بسته شدن تنگه هرمز، عرضه زعفران کاهش یافته و این محدودیت شامل برخی اقلام اساسی دیگر مانند نخود و زرشک نیز شده است؛ موادی که در بسیاری از غذاهای ایرانی و خاورمیانه‌ای کاربرد گسترده‌ای دارند.

    دیلمان محمود، صاحب رستوران ایرانی صدف در غرب لندن، به بی‌بی‌سی عربی گفت با وجود فشارهای اقتصادی تلاش کرده قیمت‌ها را برای مشتریان ثابت نگه دارد. در همین حال، معین طیاری، تامین‌کننده زعفران، می‌گوید برای خرید عمده این ادویه با مشکل روبه‌رو شده است.

    آقای محمود گفت: «هر غذایی که در آشپزخانه همراه برنج سرو می‌شود، روی آن یک لایه زعفران دارد.»

    او توضیح داد که پیش از جنگ در خاورمیانه، زعفران را حدود کیلویی ۱۲۰۰ پوند می‌خرید، اما اکنون تامین‌کننده‌اش به او گفته قیمت به حدود ۲۰۰۰ تا ۲۱۰۰ پوند برای هر کیلو رسیده است.

    او گفت: «این رقم خیلی بالایی است.»

    محمود افزود: «هیچ جایگزینی برای زعفران ایرانی وجود ندارد. ما نمی‌توانیم همان کیفیت را پیدا کنیم. ۸۵ درصد غذاهای ما به زعفران نیاز دارند… از آن برای طعم‌دار کردن مرغ و کباب استفاده می‌کنیم، و همین‌طور در بستنی زعفرانی.»